Industrija namještaja i drva

Visokoregalna skladišta – silosi

U industriji namještaja i u drvnoj industriji specijalna tehnika skladištenja, skrojena po mjeri branše, važno je obilježje ekonomičnog skladištenja: Palete i transportni bubnjevi u visokoregalnom skladištu s paletnim regalima, a predmaterijal, drvo i ploče u visokoregalnom skladištu s konzolnim regalima. Obzirom na robu koja se proizvodi i materijale koji se primjenjuju, kabasta roba mora se stavljati na skladište i uzimati s njega prostorno štedljivo i pogodno za komisioniranje.

OHRA se specijalizirala na tu posebnu vrstu skladištenja i proizvodi individualne sustave regala za industriju namještaja i drva: Visokoregalna skladišta s paletnim regalima do 24 m visine i prije svega visokoregalna skladišta s konzolnim regalima i specijalna rješenja. Naši stručni suradnici i inženjeri savjetuju i brinu se za kupca od planiranja, faze gradnje do konačne primopredaje. Pri tome se uzimaju u obzir individualne želje i zahtjevi.

Kao temelj visokoregalnih skladišta visokih zahtjeva koriste se robusni paletni regali. Čvrstoća stupova regala izračunava i dokazuje se statički prema njihovoj funkciji i teretu. Dodatno se koristi mnogo dijelova pribora kao stanice za centriranje, mjesta za pripremu pokretnih kontejnera i primopredajne stanice.

Regalne hale  
Paletni regali  
Posluživanje regala  
Konzolni regali  
Posluživanje regala  
Posluživanje regala  
Regalne hale  
Konzolni regali  

Paletni regali

Standardno rješenje za paletiranu robu i transportne bubnjeve ali izuzetno prikladno i za ploče, masivno drvo i skladišne proizvode velike težine – paletni regal OHRE.

Pri tome dimenzije robe ili palete nisu odlučujuće zato što se primjenom robusnih regalnih okvira i polica visoke opteretivosti mogu realizirati čak velike duljine visoke nosivosti.

Paletni regali OHRE predstavljaju profesionalno rješenje za skladištenje za bezbroj proizvoda na nosačima robe. Bez obzira radi li se o ulaznom skladištu, skladištu poluproizvoda ili gotovih proizvoda, paletni regali OHRE su idealan sustav skladištenja za industriju namještaja i drva.

Paletni regali  
Paletni regali  
Posluživanje regala  
Paletni regali  
Transport na rolama  
Paletni regali  
Paletni regali  
Posluživanje regala  

Skladište s podestom

Sa OHRA skladištima s čeličnim podestom postojeća površina skladišta može se umnogostručiti prema visini hale.

Skladištiti i komisionirati na nekoliko etaža znači više skladišnog volumena na istoj površini, posebno u skladištima, otpremi ili komisioniranju. To vrijedi i kod nadgradnje transportnih staza ili proizvodnih otoka.

Ovaj skladišni sustav ispunjava zahtjeve ekonomičnog skladištenja. Primjenom toplo valjanih čeličnih profila za nosače i poprečne nosače, OHRA ostvaruje robusna skladišta s podestom visoke nosivosti.

Educirano stručno osoblje uzima pri tome u obzir već u fazi planiranja postojeće prepreke kao npr. postojeće prozore i vrata ili ravne žljebove i kanale u postojećim prostorijama. Skladište s podestom može se tako točno montirati, vrlo često i prilikom punog pogona.

Različite podne obloge kao iverica, rešetke ili aluminijski lim te razne primopredajne stanice unaprijed se dogovaraju s kupcem, ovisno o zahtjevima i namjeni podesta.

Podest  
Podest  
Podest  
Podest  
Podest  
Podest  
Podest  
Podest  

Konzolni regali

U industriji namještaja i drva pravilno skladištenje vrlo teših i kabastih ploča igra veliku ulogu.

Na ulazu robe skladište se materijali kao iverica ili MDF ploče za daljnju obradu; roba je spremljena na dohvat i sortirana prema raznim dimenzijama. Tako se uvijek i bez velikog gubitka vremena u proizvodni proces dopremaju tražene količine i veličine ploča.

Za taj zadatak prikladni su posebno čvrsti i kompaktni konzolni regali. Visoke nosivosti i izmijenjiv sustav za mijenjajuće potrebe ispunjavaju načelo ekonomičnog skladištenja s neposrednom dostupnošću i malim prostornim potrebama.

OHRA planira, proizvodi i montira robusne i dugovječne regalne i skladišne sustave, posebno za industriju namještaja i drvnu industriju. Od konzolnog regala kojim se ručno manipulira do kompletnih regalnih hala za skladištenje npr. kuhinjskih radnih ploča, OHRA isporučuje sve komponente po želji, uklj. Statika, uređaji za opsluživanje regala i sva dodatna oprema.

Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali  
Konzolni regali