Građevne komponente i tehnika skladišta s čeličnim podestom

Podest  

Materijal
OHRA podesta od čelika izrađuje se načelno od toplo valjanog kvalitetnog čelika S235JRGZ. U slučaju manjih zahtjeva koriste se hladno oblikovani limeni profili. Proračun statike i proizvodnja obavlja se prema DIN 18800, ZH 1/428.

Potpornji
Popornji podesta sastoje se od kvadratnih cijevi ili toplo valjanog kvalitetnog čelika, ovisno o zahtjevima i opterećenju podesta. Visina i razmak potpornja su varijabilni i prilagođavaju se uvjetima na licu mjesta. Svi priključci i spojevi konstrukcije su od čelika visoke vrijednosti prema DIN 18800, ZH 1/428.

Zasuni i podrožnice
Zasuni od toplo valjanog čelika tvore zajedno s potpornjima okvir podesta. Toplo valjani čelik omogućuje u ovom slučaju nisku visinu gradnje i velike daljinske razmake polja. Podrožnice od toplo valjanog čelika ili u slučaju manjih zahtjeva od optimiranih Sigma profila, služe za prihvat podesta. Podrožnice se bez gubitka na visini pričvršćuju u nosivu konstrukciju.

Potporni spojevi
Potporni spojevi od ravnog čelika sa zatezačima služe za učvršćivanje konstrukcije podesta. Oni se polažu ispod podrožnica kao vodoravni spojevi na čelnoj ili uzdužnoj stranici kao vertikalni spojevi. Svi potporni spojevi su statički proračunati i sadržani u obimu isporuke.

Stepenice Za hodanje po podestu koristimo kvalitetne stepenice s niskim vibracijama. One se mogu neograničeno postavljati, i unutar podesta. Sve stepenice imaju obostrani rukohvat, standardni ili od čelika. Stepenice od rešetaka, aluminijskog lima ili drva. Ograda
Ograda se čvrsto spaja s podestom vijcima. Potpornji ograde su od čelika i isporučuju se u boji podesta. Rukohvat i srednja prečka mogu se po želji proizvesti od čelika ili drva (merant) Srednja prečka i uzdignuti rub spadaju u standardne usluge.

Stanica za primopredaju
Stanica za primopredaju za pripremu materijala na podestu izrađuje i montira se prema UVV normi ZH 1/428, uz uzimanje u obzir minimalnih dimenzija. Stanica za primopredaju osigurava se standardno lancem. Alternativno nudimo krilne kapije ili rolo vrata koja štede na prostoru.

Obloga
Izbor podne obloge ovisi o korištenju skladišta s podestom. Kao standardnu oblogu koristimo ivericu V20E1, 38 mm, sirovu/sirovu, koja se polaže na pero i utor. Opcionalno možemo ponuditi i iverice sirove/bijele za više svjetlosti ispod podesta ili protuklizne strukturirane obloge visoke gustoće. Ostale varijante su obloge od rešetaka, aluminijskog ili trapeznog lima.

Površina / boje
Svi elementi od čelika se pjeskare prema SA 2,5 i oblažu praškastim lakom visoke vrijednosti. Standardne boje su RAL 5015 (jasnomodro), RAL 6011 (reseda zeleno) i RAL 3000 (vatreno crvena). Mogući su i drugi RAL tonovi boje uz nadoplatu. Po želji isporučujemo vaš podest za skladištenje i vruće pocinčan.

Podest

Toplo valjani čelik za potpornje (3), zasun (1) i podrožnice (2) jamče nisku visinu gradnje

 
Podest

Kvalitetno stepenište malih vibracija s rešetkastim stepenicama, ovdje bočno postavljene

 
Podest

Stanica za primopredaju sa sigurnosnim lancem

 
Podest

Specijalizirani stručni monteri jamče profesionalnu montažu