Na glavni sadržaj

Alkain

Konzolni regali za građevinski materijal

Alkain: Optimalno iskorišten prostor

Alkain, najveći trgovac građevinskim materijalom u pokrajini Gipuzkoa, proširio je svoj postojeći regalni sustav regalima tvrtke OHRA kako bi stvorio dodatne kapacitete skladištenja. Pri tome su primijenjene različite varijante i dijelovi pribora:

Tako postolja regala funkcioniraju djelomično kao potpora za krov, a tračnice vodilice omogućuju korištenje kao skladište s uskim prolazom ili nosači mosta nude kontinuirano skladištenje, primjerice paleta različitih veličina, a da se pri tome ne moraju izbjegavati međustupovi konstrukcije koji smetaju.

Na više od 30.000 kvadratnih metara površine na obje lokacije u mjestima Hondarribia i Astigarrag Alkain nudi širok asortiman građevinskih materijala za privatne i poslovne kupce. Paleta proizvoda obuhvaća drvene grede i izolacijski materijal te opeku i keramičke pločice, kao i kemikalije i sve potrepštine za građevinski sektor. Različite vrste robe skladište se na različitim područjima: Paletirani građevinski materijali nalaze se u istom skladištu. Alkain je već 2008. godine montirao svoj prvi regal Konzolni regal s preklopnim nosačem tvrtke OHRA. Svaki preklopni nosač može izdržati teret od do 1.915 kg. Roba se skladišti na četiri razine. Mostovi između nosača omogućuju kontinuirano odlaganje robe, a da se pri tome ne oštećuju međustupovi koji smetaju. Taj se prostor u 2017. godini gotovo udvostručio. S regalima na četiri razine, od kojih najdulji imaju 64,9 metara, na raspolaganju je dovoljno skladišnog kapaciteta za rastuću aktivnost Alkaina.

Kao novost, u susjednu zonu uz glavnu halu radi proširenja skladišnog kapaciteta u 2017. godini dodani su novi konzolni regali s istim svojstvima kao što ih ima unutrašnji prostor. Novi regali na četiri visinske razine instalirani su ispod krova i u usporedbi s fiksnim skladištenjem danas omogućuju jednostavniju kontrolu stanja robe. Istovremeno se olakšava pristup robi, što skraćuje vrijeme uzimanje robe.

Vani je tijekom 2017. godine proširen konzolni regal s krovnim nosačima koji se sastoje od preklopnih teretnih krakova tvrtke OHRA kao skladište za razne materijale poput drva, željeza i teških građevinskih materijala. Robusni konzolni regali  iskorišteni su za nošenje težine robe uz nosivost od 1.850 kg po konzoli, raspodijeljeno na pet razina kao i podkonstrukcija za krovnu konstrukciju. Na nekim mjestima te vanjske instalacije dodani su mostovi između nosača na koje se slaže veliki paletirani materijal. Kako bi se mogla nositi težina krova, instalirani su posebni krovni nosači. Vodilice regala omogućuju mehanički ulaz robe u regale od do 62 metara dužine na pet razina pomoću vozila za bočni utovar.

O tvrtki Juan Alkain Jauregui S.A.:

Tvrtka Juan Alkain Jauregui S.A., skraćeno Alkain, od 1952. godine nudi građevinske materijale za razne sektore. Asortiman robe obuhvaća proizvode za vrt te kupaonice i seže od dekoracija do područja „uradi sam“, od poda do stropa, a obuhvaća i područje elektrike i sanitarija. Poslovni kupci ne samo da mogu dobiti sve potrebne materijale i alate od Alkaina nego mogu računati i na usluge financiranja i isporuke. Tvrtka Alkain danas zapošljava oko 75 djelatnika.

 


Projektna galerija