Na glavni sadržaj

Desguace Alarcón

Konzolni regali za djelatnost reciklaže vozila

Desguace Alarcón:

Fleksibilni sustav regala za skladištenje starih automobila

Španjolska tvrtka za reciklažu automobila, Desguace Alarcón, proširila je svoje skladišne kapacitete konzolnim regalima OHRA. 40 regala u vanjskome skladištu, od kojih se na svakome može pohraniti šest automobila težine do 1600 kilograma, omogućuje daljnji rast poduzeća. Posebno je uvjerljiva fleksibilnost montažnih konzola koje su podesive po visini: S njima se odjeljci po potrebi mogu podesiti po visini, a konstrukcija popušta prilikom udarca, pa se na taj način izbjegavaju oštećenja polica i uskladištenih vozila.

Kod mnogih poduzeća za reciklažu automobila stara se vozila i danas skladište slaganjem jednog vozila na drugo. To ne samo da povećava sigurnosni rizik pri radu, nego također onemogućuje pristup određenom vozilu. Tvrtka Desguace Alarcón zato je odlučila primijeniti konzolne regale tvrtke OHRA: Na tri razine svaki automobil je postavljen na po dva konzolna kraka duljine 1800 mm. Na taj se način svakom vozilu može pristupiti u bilo koje vrijeme bez preslagivanja, čak i ako se nalazi na dnu.

Važan razlog zbog kojega tvrtka Desguace Alarcón primjenjuje regale vodećeg europskog proizvođača regala bili su stabilnost i kvaliteta gradnje: Svi nosivi elementi regala izrađeni su od punog vruće valjanog čelika. To je osnova za visoku nosivost regala i osigurava veću sigurnost u robusnom svakodnevnom radu – jer, za razliku od komponenti od limenih profila, puni čelični profili osiguravaju zaštitu od savijanja prilikom udaraca.

Važna značajka regalnog sustava za tvrtku Desguace Alarcón jest to da se pojedinačne konzole montiraju u stupove sa rasterom100 milimetara na stalku regala te se ne pričvršćuju vijcima. Time se s jedne strane pojednostavnjuje montaža, a s druge strane se konzole mogu naknadno brzo i bez alata prilagoditi promjenjivim zahtjevima u smislu visine odjeljaka.

 

O tvrtki Desguace Alarcón:

Obiteljska tvrtka Desguace Alarcón osnovana je 1992. godine u Zarandoni, u pokrajini Murcia. Recikliranjem otpadnih vozila ne samo da se štiti okoliš, nego i korisnici dobivaju testirane i prerađene rezervne dijelove do 80 % jeftinije. Rezervni dijelovi „iz druge ruke“ mogu se naručiti i putem interneta, a tvrtka Desguace Alarcón ih isporučuje u roku od 24/48 sati (u kontinentalnoj Španjolskoj) do kućnih vrata. Prostor poduzeća obuhvaća oko 25 000 m², od čega 4000 m² čine skladišne hale. Ovdje se kontinuirano skladišti više od 100 000 proizvoda.


Projektna galerija