Na glavni sadržaj

Konzolni regali OHRA Robusni sustavi za skladištenje koji štede prostor

Upit za ponudu  Savjetovanje

Savršeni regali za glomaznu, dugačku robu

Konzolni regali izvanredno su nosivi skladišni sustavi za skladištenje dugačke i glomazne robe. Tu se ubrajaju, primjerice, drvene ploče, limovi, profili, grede i čelični elementi, građevinski materijal ili čak stara vozila, kao i sve vrste teškog tereta.

Konzolni regali OHRA od standarda se razlikuju zbog primjene punozidnih, čeličnih profila za sve nosive elemente. Ovakvim jednostavnim dizajnom naših regala ostvaruje se kompaktno skladištenje na maloj površini.

Konzolni regali OHRA – fleksibilni i individualni

Za svaki proizvod i za svaku branšu postoje specifični konzolni regali. Razlikuju se, po potrebi, prema visini, upotrebljivosti, nosivosti i čvrstoći profila. Svi konzolni regali proizvode se individualno prema specifikacijama kupca, premazani visokokvalitetnim praškastim premazom ili pocinčani za vanjsko skladište. Konzolni regal OHRA dolazi u različitim varijantama, od malog regalnog reda za lakši teret pa sve do kompletnih regalnih hala, pri čemu regalni stalci istodobno služe kao nosiva konstrukcija za krov i zid. Razna dodatna oprema, kao što su nosači za kontinuirano skladištenje bez ometajućih stupova između ili nakošeni nosači za skladištenje i iznošenje iz skladišta dizalicom, pripada standardnim uslugama certificiranog poduzeća. Daljnje usluge, kao što su montaža regala, statički izračuni ili izrada nacrta, upotpunjuju ponudu.

Konzolni regali OHRA – prednosti za vas

 • Regalni stalci i konzolni nosači iz punozidnih, toplo valjanih, IPE čeličnih profila
 • Montirane konzole podesive po visini
 • Visokokvalitetni praškasti premaz
 • Na otvorenom prostoru i s krovom, stražnjim zidom i olukom
 • Pocinčana izvedba za vanjsko skladište

Upit za ponudu

Pokretna konzola OHRA


Konzolni regali za teški teret

OHRA ne popušta pod pritiskom. Teški tereti izazov su za svaki regal, ali ne i za konzolni regal OHRA-a. S povećanjem tereta prednosti našeg regalnog sustava još više dolaze do izražaja. Sa standardnim opterećenjem konzole do 2500 kg i opterećenjem potpornja do 10.000 kg konzolni regal OHRA bez problema svladava i najteže zadatke.

Neovisno radi li se o kamenju, čeličnim cijevima, limovima, drvenim paketima, kolutima ili teškim, dugačkim paletama robe, o skladištenju u zatvorenom ili na otvorenom, naši stručnjaci izradit će vam optimalno rješenje skladištenja. Regali OHRA ispunjavaju vaše tehničke zahtjeve i uvažavaju važeće norme.

Regali OHRA – više od 40 godina iskustva

Iskoristite naše dugogodišnje iskustvo kao planera i proizvođača sustava regala. OHRA vam izlazi ususret s više od 40 godina iskustva kao aktivni proizvođač regala diljem Europe. Složene situacije skladištenja rješavamo za vas bogatom ponudom opreme ili rješenjima po mjeri, kao što su vodilice u kombinaciji s uskoprolaznim viličarom.

S konzolnim regalom OHRA svaki vaš proizvod izravno je dostupan te se može uskladištiti i izručiti iz skladišta pomoću dizalice, viličara, uskoprolazne opreme i sustava automatiziranog pohranjivanja i dohvata. Pri punom kapacitetu regali OHRA trajno su stabilni i osiguravaju visoku razinu sigurnosti vašeg osoblja i klijenata.

Regali OHRA za teške terete – prednosti za vas

 • Regalni stalci i konzolni nosači iz punozidnih, toplo valjanih, IPE čeličnih profila
 • Montirane, po visini podesive konzole
 • Prilagođena rješenja na temelju
 • Trajno stabilni i sigurni

Upit za ponudu


Konzolni regali za lake terete

Konzolne regale za lake terete treba razlikovati od regala za viličare ili regala za ručno upravljanje. U trgovanju aluminijem i plastikom premještaju se i skladište vrlo laki tereti. Kao i kod regala za teški teret, veoma se često postavlja zahtjev za optimalnim iskorištavanjem prostora i traži tehničko rješenje. Ono može biti u obliku konvencionalnog konzolnog regala, ali i kao uskoprolazno skladište, automatizirano skladište ili pokretna oprema. Odlučujuću ulogu imaju ciljevi koje želite postići.

Konzolni regali OHRA za ručno upravljanje

Regale kojima se upravlja ili se pokreću ručno nalazimo posebno u stolarstvu i tesarstvu, ali i u unutarnjem uređenju i metalnoj industriji. Ovdje su potrebni laki konzolni regali za komisioniranje pojedinih ploča ili profila, uspostavljanje reda i podržavanje procesa proizvodnje. Visina regala, dubina regala i konzolno opterećenje mogu se slobodno konfigurirati, pri čemu se konzolni regali za ručno upravljanje često konfiguriraju s 2.000 ili 2.500 mm visine i s upotrebljivom dubinom od 600 ili 800 mm. Po želji, regale opremamo pokretnom bazom, kotačićima i/ili policama kao mobilno rješenje za unutarnji transport. Kompletan asortiman standardnog pribora i ovdje je na raspolaganju. Svi regali isporučuju se zajedno sa svim montažnim elementima i podnim sidrima.

Regali OHRA za lake terete – prednosti za vas

 • Individualna prilagodba svim zahtjevima
 • Montirane, po visini podesive konzole
 • Jednostavno rukovanje
 • Širok izbor standardnog pribora

Upit za ponudu


Konzolni regali s krovom

Na otvorenom su konzolni regali s krovom ispravan izbor za vašu robu koja ne mora nužno biti skladištena u hali. Kod statičkog izračuna sustava skladištenja, osim tereta, u obzir uzimamo i opterećenje snijega i vjetra u vašoj regiji te odgovarajuće dimenzioniramo regalne profile i krov. Savjetujemo vas od samog početka: od planiranja do pokrivanja krovom. Uz to Vas podržavamo kod građevinske dozvole – po želji s nacrtnim materijalom i statikom.

Regal OHRA s krovom – funkcionalno skladištenje na otvorenom

Za uporabu na otvorenom konzolni regali s krovom isporučuju se sukladno vašim zahtjevima, po izboru u visokokvalitetnoj, pocinčanoj ili izvedbi s praškastim premazom. Kao dodatnu zaštitu od vremenskih utjecaja nudimo različite izvedbe stražnjeg i bočnog zida od lima ili drveta, mreže za zaštitu od vremenskih utjecaja i sustave zavjesa s mogućnošću zatvaranja. Pokrivanje krovom i odvodnjavanje također spadaju u naš spektar usluga, a to može biti učinjeno i na licu mjesta. Ovisno o sustavu odvodnjavanja i značajkama viličara, nagib krova prilagođava se individualno. Kombinacijom robusnih konzolnih regala i sveobuhvatnog znanja i iskustva u proizvodnji regala s krovom i zidom, pronaći ćemo i za vas odgovarajuće rješenje za vaše novo skladište. Iskoristite svoj vanjski prostor za skladištenje dugačke robe ili teškog tereta.

Konzolni regali OHRA s krovom – prednosti za vas

 • Regalni stalci i konzolni nosači iz punozidnih, toplo valjanih, IPE čeličnih profila
 • Montirane, po visini podesive konzole
 • Na otvorenom dostupni i s krovom, zidom i sustavom odvodnjavanja
 • Pocinčana standardna izvedba za vanjsko skladište
 • Isporučiva statika za građevinske dozvole

Upit za ponudu


Konzolni regali na pokretnim kolicima

Konzolni regali na pokretnim kolicima omogućuju najučinkovitije iskorištavanje prostora vašeg skladišta. Ovisno o odabranoj izvedbi, kapacitet skladištenja može se povećati i do 100 %. Pokretna kolica idealna su za glomaznu robu s niskom učestalosti pristupa. Regali se stoga montiraju na pokretna kolica koja mogu biti do 70 metara dužine. Kolica se mogu razdvajati ručno ili pomoću daljinskog upravljača, tako da se otvori željeni prolaz.

Regali OHRA – pokretni na pokretnim kolicima

Pokretna kolica za pokretne regale kreću se po tračnicama koje su prethodno ugrađene u pod hale. Moguća je i naknadna ugradnja tračnica i pokretnih kolica za konzolne regale OHRA koji već postoje u skladišnom prostoru. U večernjim satima regali na pokretnim kolicima postavljaju se u noćni položaj koji onemogućuje nepoželjni pristup viličarima. Pouzdana sigurnost i dokazani standardi jednako su važni za regale na pokretnim kolicima. Konzolni regali OHRA na pokretnim kolicima udovoljavaju zahtjevima smjernice BGR 234 strukovnog udruženja i CE normama.

Regali OHRA na pokretnim kolicima – prednosti za vas

 • Do 100 % povećanje kapaciteta skladištenja
 • Upravljanje putem daljinskog upravljača
 • Moguća naknadna ugradnja tračnica u postojećim prostorima
 • Sigurnost prema BGR 234 i CE

Upit za ponudu

Effective warehouse systems by RBB Aluminium


Konzolni regali-podesti

Kombinacija robusnih konzolnih regala OHRA s jedne strane i višekatnih, skladišnih podesta za uštedu prostora s druge strane u konačnici daje savršen sustav skladištenja kao komisijsku razinu, prodajni prostor ili radno mjesto. Zahvaljujući fleksibilnom rješenju regala OHRA, vaš uskladišteni materijal izravno je dostupan i može se učinkovito dalje obrađivati bez transportnih putova.

Konzolni regali OHRA kao regalni podest

Bilo da se radi o postavljenom podestu ili regalnom međupodestu – konzolni regali upotrebljavaju se kao potporni sustav i nosači podesta. Iskoristite ovu fleksibilnost konzolnih regala OHRA da biste iskoristili prostor do krova i stvorili idealne mogućnosti skladištenja. Od statike do montaže na licu mjesta, za vaš regal OHRA nudimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Regali OHRA na pokretnim kolicima – prednosti za vas

 • Regalni stalci i konzolni nosači iz punozidnih, toplo valjanih, IPE čeličnih profila
 • Savršeno rješenje kao komisijsko skladište dugačke robe
 • Potpuna iskoristivost prostora
 • Montirane, po visini podesive konzole

Upit za ponudu


Konzolni regal s nakošenim nosačima

Dodatnu mogućnost skladištenja robe pomoću dizalice nudi svestrani regal s nakošenim nosačima. Kod ovog tipa regala OHRA konzolni su nosači izrađeni s nagibom od 20° i time nude nosivost po konzoli i do 800 kg. Paket s robom na taj način klizi u predviđeni pretinac. Pomoću takozvanih klinova pojedine se veličine serija mogu komisionirati i zatim transportirati dizalicom ili viličarom.

Regal OHRA s nakošenim nosačima – prednosti za vas

 • Regalni stalci i konzolni nosači iz punozidnih, toplo valjanih, IPE čeličnih profila
 • Robusni, montirani, nakošeni konzolni nosači
 • Komisijski klinovi i skladišni pretinci kao standardna oprema

Upit za ponudu


Regali za predstavitev keramičnih ploščic

U branši „uradi sam” i u trgovinama građevinskog materijala za izložbu i opskrbu pločicama, laminatima i parketima konzolni regal OHRA koristi se kao regal za pločice. Robusna izrada i izložbena površina pod nagibom od 20° koju je izuzetno jednostavno montirati osiguravaju savršenu prezentaciju proizvoda. Ukupna standardna visina iznosi 2.650 mm. Dužina regala iznosi 2.800 mm, tako da se jedna do druge mogu postaviti 3 europalete.

Regal OHRA u obliku bora – prednosti za vas

 • Regalni stalci i konzolni nosači iz punozidnih, toplo valjanih, IPE čeličnih profila
 • Montirana izložbena površina pod nagibom od 20°
 • Visokokvalitetni praškasti premaz

Upit za ponudu


Tehničke značajke

Konstrukcija naših polica s konzolama sastoji se od punih, èvrstih, toplo valjanih èeliènih profila posebne nosivosti, koji su pouzdani i dugotrajni.
Osnovne graðevne grupe (nosaèi, konzole, stopala) prevuèene su prahom. Sve druge sastavnice su u pocinèanoj izvedbi. Vruæe pocinèavanje uronjavanjem za primjenu na otvorenom.

Znaèajke proizvoda - Ovjesne konzole:

 • raster za prilagodbu 100 mm : 100 mm
 • prilagodljivo ovjesna i slobodno gibljiva (na primjer oblik K60K+H); kroz to zaštita od ošteæenja konzole i Vaše uskladištene robe
 • brzo vješanje i skidanje u gotovo vodoravnom položaju (npr. oblik K60K+H)
 • visokovrijedna, kovana i posebno otvrdnjena pandža za ovjes
 • dodatna naprava za postavni vijak kao naprava za prilagodbu
 • bez udarnih bridova na skladišnoj površini
 • propisani zaštitni trn na konzolama prema BGR 234 (dosadašnji ZH 1/428)
 • pripremljene za ugradnju osiguraèa protiv kotrljanja

Podnožja nosaèa / stopala sa zaštitom za gume kotaèa

 • Standardno izbušeno s obje strane u rasteru 100 mm x 100 mm
 • Vijèano èvrsto spojeno sa stopalom nosaèa, kroz to uporište na cijeloj površini stopala nosaèa
 • kod preoblikovanja skladišta ili popravka moguæa izmjena bez poteškoæa
 • zakošenje na stopalu nosaèa štiti gume kotaèa (Sistem K60)

Naši sustavi polica su u suglasju sa DIN EN 1090  i opæe prihvaæenim smjernicama Strukovnog udruženja za skladišna postrojenja i ureðaje (BGR 234), sigurnosno su ispitani i posjeduju odgovarajuæu GS oznaku kakvoæe. Zbog velike važnosti sigurnosti kod postrojenja s policama, OHRA još od 1994 godine raspolaže "Velikim dokazom o kakvoæi zavarivanja" i upošljava inženjera za zavarivanje odgovarajuæe normi DIN 18800.

Pribor za konzolne regale OHRA

Za proširenu konfiguraciju vašeg regala OHRA na raspolaganju vam je razni pribor. Može se isporučiti naknadno ili odmah prilikom naručivanja. U pribor se ubrajaju rešetke, sigurnosne kočnice u teškoj i lakoj izvedbi, konzole, podupirači i još mnogo toga. U nastavku pogledajte izbor izvedenih rješenja.

Reference konzolni regali

Maderas Besteiro
Borovi
Knaus Tabbert
Rubio Careco
Arabesque
Maderas Besteiro

Maderas Besteiro

U tvrtki Maderas Besteiro konzolni regali od tvrtke OHRA omogućuju učinkovito skladištenje drvne građe duljine do 13,5 metara; Individualno prilagođeni paletni regali s do 15 razina za skladištenje također nude dovoljno prostora za široku paletu visokotlačnih laminata (HPL). U usporedbi s izvornim podnim skladištenjem i zastarjelim regalima, Maderas Besteiro uspio je povećati svoj skladišni kapacitet za 20 posto u istom skladišnom prostoru, ubrzati postupke pohrane i pronalaženja za 30 posto i smanjiti štetu na pohranjenoj robi za 70 posto.

Na zapis praćenja

Borovi

Borovi

Mađarska tvrtka za trgovinu drvom Borovi Impex Nagyker više je nego udvostručila svoje skladišne kapacitete pomoću konzolnih regala tvrtke OHRA. Pet konzolnih regala dužine 24 metra sa sedam skladišnih razina omogućuje lakši pristup pojedinačnim artiklima u usporedbi s prijašnjim podnim skladištem. Opremljeni krovnom i bočnom konstrukcijom, regali također sigurno štite robu od vremenskih uvjeta. S novim regalima tvrtka svojim kupcima dostavlja 30 posto brže, a oštećenja uskladištene robe smanjena su za 40 posto.

Na zapis praćenja

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert, vodeći proizvođač kampera u Europi, opremio je novo skladište konzolnim i paletnim regalima tvrtke OHRA za izravnu opskrbu moderne proizvodnje karoserija u Jandelsbrunnu. To znači da može učinkovito uskladištiti različite materijale poput ljepila, aluminijskih koluta i koluta umjetnih materijala, vezanih šperploča, PVC podova ili drvenih traka i traka od poliuretanske pjene. Rešetkasti podovi u paletnim regalima, a djelomično i u konzolnim regalima, omogućuju fleksibilno skladištenje najrazličitijih spremnika i pomagala za utovar. Regali su impresivni i u pogledu svoje velike nosivosti – konzolni regali visoki osam metara mogu nositi do 12 tona po postolju, a nosivost paletnih regala po odjeljku iznosi do 2,4 tone. OHRA je također uspjela osvojiti bodove jednostavnim zadovoljavanjem složenih zahtjeva za protupožarne sustave: Na primjer, šipke postolja izrađene su s po dvije rupe od 80 milimetara kroz koje su se mogli provući vodovi sustava sprinklera. To rješenje ne samo da se pokazalo posebno štedljivim u pogledu prostora, nego su i kabeli dobro zaštićeni od oštećenja.

Na zapis praćenja

Rubio Careco

Rubio Careco

Francuska tvrtka za reciklažu automobila Rubio Caréco peterostruko je povećala svoje skladišne kapacitete za stara vozila s novim regalnim sustavom tvrtke OHRA na postojećem prostoru. 108 novopostavljenih dvostranih konzolnih regala nudi nosivost do 2.200 kilograma po skladišnoj razini i strani. Uz visinu regala od 7.600 milimetara implementirano je pet razina skladištenja. Danas se u istom prostoru može skladištiti 1.080 automobila umjesto 216 – i to mnogo sigurnije i učinkovitije nego u starom podnom skladištu.

Na zapis praćenja

Arabesque

Arabesque

Tvrtka Arabesque, najveći distributer građevinskog materijala i završnih proizvoda u Rumunjskoj, značajno je proširila svoje skladišne kapacitete: U novom skladištu u Bukureštu, konzolni regali tvrtke OHRA imaju ukupnu duljinu od preko 250 metara i visinu do 5.280 milimetara. Novi sustav regala zahtijeva daleko manje prostora od prethodnog podnog skladišta, tako da tvrtka Arabesque sada ima dovoljno kapaciteta za proširenje i povećanje asortimana proizvoda. To znači da se zahtjevi kupaca mogu i dalje pouzdano ispunjavati u budućnosti.

Na zapis praćenja