Na glavni sadržaj

Abies

Galerija

Logistika se više ne usporava

Prelaskom s podnog skladištenja na skladištenje na konzolnim regalima OHRA, poljska tvrtka za trgovinu drvom, Abies Polska, uspjela je povećati učinkovitost svojih logističkih procesa na otvorenom za 30 posto. Osim toga, drvena roba u osam redova regala dugih oko 26 metara sada je zaštićena od vremenskih prilika zahvaljujući ugrađenom krovu i obloženim stijenama.

Usporena učinkovitost
Abies Polska specijalizirala se za trgovinu konstrukcijskim i laminiranim drvom. Do sada su se paketi drva i pojedinačne letvice duljine do 13,5 metara u sjedištu tvrtke u Pszówu skladištili na podu u vanjskom području. Vlaga i prljavština opetovano su dovodile do oštećenja drvene robe. No, prije svega su nedostatni kapaciteti i dugo vrijeme potrebno za pristup artiklima usporili učinkovitost logističkih procesa i otežali odabir pojedinačnih narudžbi.

Regali čine samostojeće zdanje
Tvrtka Abies Polska je stoga odlučila zamijeniti podno skladištenje konzolnim regalima. Tvrtka OHRA je isporučila ukupno osam regala, od kojih je svaki opremljen sa šest razina za pohranu. Najviša razina nalazi se na visini od 5 metara – to znači da se postojeća površina vanjskog skladišnog prostora može znatno bolje iskoristiti. Svaki regal ima krov koji s obje strane strši 2,7 metara i raspoređeni su tako da se krovovi preklapaju. Dodatnu zaštitu omogućuje obloga vanjskih stijena, koja je izrađena od visokokvalitetnog lima prema zahtjevima građevinske uprave. Sustav regala na taj način čini samostalno, visokokvalitetno zdanje.

Fleksibilna konstrukcija regala
Pomoću bočnog viljuškara, pojedinim artiklima sada se može pristupiti brzo i izravno. Zaštita od udaraca na nogama regala olakšava manevriranje između regala. Zahvaljujući slobodno visećim krakovima konzola, visina pojedinačnih razina skladištenja može se vrlo brzo i bez alata prilagoditi različitim veličinama pakiranja.

30 posto učinkovitiji procesi
S novim sustavom regala, tvrtka Abies Polska je na istoj površini uspjela povećati skladišni kapacitet za 20 posto. Više nije potrebno dugotrajno preslagivanje prilikom pristupa pojedinačnim artiklima. Procesi skladištenja i preuzimanja su u prosjeku 30 posto brži. Uz to, štete na uskladištenoj robi mogle bi se smanjiti za 70 posto također i zahvaljujući zaštiti od vremenskih utjecaja.


O tvrtki Abies Polska:
Tvrtka Abies Polska Sp. z.o.o. osnovana je 2015. godine kao prodajna podružnica austrijske tvrtke Abies Austria kako bi se poljsko i istočnoeuropsko tržište opskrbilo čvrstim konstrukcijskim i laminiranim drvetom. Tvrtka opskrbljuje i veletrgovce, i privatne kupce.
Osnovana 2005. godine, tvrtka Abies Austria jedan je od vodećih europskih proizvođača noževa za konstrukcijsko drvo. Jedan je od najcjenjenijih distributera masivnog konstrukcijskog i laminiranog drveta u Poljskoj. Zahvaljujući vrijednom radu, danas imamo znatan tehnički i skladišni potencijal, kao i odgovarajuće vještine i uvjete za pružanje usluga na najvišoj razini.