Na glavni sadržaj

OHRA rješenja za različite djelatnosti Opera, kazalište, galerija

Savjetovanje

Skladišni sustavi za vaše proizvode specifični za vašu gospodarsku granu

Kulise nemaju posebnu atrakciju samo na velikim pozornicama u svijetu. Njihova je proizvodnja složena i potrebno ih je skladištiti za daljnje izvedbe. Budući da su kulise većinom velike i nezgrapne, njihovo skladištenje predstavlja poseban izazov.

Kao posebno ekonomično rješenje ispostavio se u nedavnoj prošlosti oblik pokretnih konzolnih regala kao beskonačni regal. Konzolni regal postaje pomoću veznika jedinstvena skladišna površina bez potpornika, do 2,5 m dubine i skoro proizvoljne duljine. Ovisno o visini hale dobivamo tako 5-6 površina koje sežu u prostor.

SavjetovanjePreuzmi katalog


Pomična postolja

Regali su montirani na robusnim postoljima bez torzije. Prema potrebi se otvara samo željeni prolaz. U usporedbi sa stacionarnim regalima, ovim načinom skladištenja se ostvaruje povećanje kapaciteta do 85 %. Ova vrsta rješenja za skladištenje upotrebljava se u Operi u Zürichu i u Državnom kazalištu Stuttgart. Regali su montirani na pomičnim postoljima koja se mogu pomaknuti do nekoliko centimetara jedno do drugog. Tako se na najužem prostoru može uskladištiti najveća moguća količina predmeta koji će unatoč tome uvijek biti izravno nadohvat ruke. Pritiskom na gumb, regalni sustav oslobađa upravo onu stazu u kojoj želite uskladištiti svoje kulise ili iz koje ih želite izvaditi. Poseban izazov predstavljaju, primjerice, polaganje tračnica ili sprinkler sustava (na mobilnim regalima) te cjelokupna koncepcija rukovanja jednim četveroputnim električnim viličarom i djelomično nezamjenjivim nosačem posebne robe.


Skladišne platforme

Ugradnja robusnih skladišnih platformi omogućuje skladištenje na više katova. Na taj način se rekviziti poput namještaja, svjetiljki ili dekoracija te kostima mogu spremiti tako da ne zauzimaju puno mjesta i da budu pregledni.

Upit za ponudu


Paletni regali

Uz skladišne platforme, robusni regali sa širokim policama i paletni regali dokazano su optimalno rješenje za skladištenje različitih rekvizita i brojnih dijelova opreme. Regali sa širokim policama prikladni su za velike, glomazne predmete relativno male mase, a paletni regali s policama širine veće od 4000 mm prikladniji su kao skladišni sustav za teške umjetničke predmete ili transportne kutije. Zahvaljujući lakoj dostupnosti uskladištenih predmeta, zajamčeno je individualno i brzo sastavljanje za različite predstave.

Upit za ponudu


Okomito skladištenje

Za izradu i popravak kulisa potreban je niz materijala različitih dimenzija i težina. Robusni vertikalni regali jamče visoku nosivost – posebno teških, nepraktičnih i glomaznih predmeta – kao i brzo rukovanje u radionici.

Upit za ponudu

Reference za operu i kazalište

Staatstheater Karlsruhe
Staatstheater Stuttgart
Staatstheater Karlsruhe

Staatstheater Karlsruhe

9 m visine hale trostruko iskorišteno - zahvaljujući OHRA-dvokatnoj platformi

Na zapis praćenja

Staatstheater Stuttgart

Staatstheater Stuttgart

Potpuna iskoristivost prostora skladišne hale, brže komisioniranje, pregledno skladištenje

Na zapis praćenja