Na glavni sadržaj

OHRA rješenja za različite djelatnosti Strojogradnja/obrada metala

Savjetovanje

Skladišni sustavi za vaše proizvode specifični za vašu gospodarsku granu

Skladištenje teških čeličnih i metalnih proizvoda stvara posebne zahtjeve. Selektivan pristup različitim dimenzijama proizvoda, optimalni protok materijala i brzo preuzimanje narudžbi Vaših kupaca moraju biti koordinirani i osigurani u bilo kojem trenutku. U usporedbi s konvencionalnim policama od lima, sustavi OHRA polica od toplo valjanih čeličnih profila su sigurna i trajna rješenja za skladištenje u metalskoj industriji.

Ovisno o vrsti viljuškara, skladište se optimizira do 30b% u odnosu na konvencionalne sustave polica. Police s krakom za cijevi i dugačke proizvode idealni su za rukovanje dizalicom u halama.

SavjetovanjePreuzmi katalog


Konzolni regali

Optimalni skladišni sustav za proizvodne pogone, skladišta sirovina ili skladišta za otpremu. Fleksibilni nosači podesivi po visini pri udarima se pomiču prema gore ili bočno. Ovaj sustav štiti Vašu robu od oštećenja. Konzolni regali izrađuju, isporučuju i montiraju po želji i mjeri za određenog kupca, tako da odgovaraju robi koja se skladišti. Robusni toplo valjani čelični profili za nosive elemente konzolnih regala omogućavaju sigurno skladištenje Vaših proizvoda. Visoka kvaliteta postolja regala i nosaca jamci dugotrajno i ekonomično rješenje za skladištenje u industrijskim pogonima i centrima za obradu. Konzolni regali OHRA dizajniraju se i izrađuju individualno za sve vrste skladišta koja se upotrebljavaju u obradi čelika. Optimalni su i za skladištenje teških alata ili čeličnih zavojnica

Upit za ponudu


Paletni regali

Posebice na području obrade čelika, sustavi za skladištenje moraju ispunjavati različite zahtjeve kao i visoke zahtjeve za sigurnost na radu. Osim toga, moraju biti fleksibilni kako bi se mogli prilagoditi promjenjivim proizvodnim opterećenjima. Sustavi regala OHRA u praksi su se pokazali kao kompaktni i pouzdani kod teških tereta kao što su npr. limeni paketi, čelični namotaji različitih masa i promjerima ili kod skladištenja teških alata. Tu prije svega spadaju opteretivi čelični regali za palete.

 • Velika nosivost pri istodobno velikoj širini
 • Planiranje i izrada individualno i po mjeri
 • Kompaktno, sigurno skladištenje i jednostavno, brzo rukovanje
 • Veliki kapacitet skladištenja na minimalnoj površini prostora  

Upit za ponudu


Pokretni regalni sustavi

Konvencionalni regalni sustavi montiraju se na pokretna kolica koja se pomiču pomoću kotača. Brzina koja je potrebna za utovar i istovar postiže se elektronički upravljanim pogonom.

 • Velika ekonomičnost i kapacitet skladištenja zahvaljujući dobrom iskorištavanju prostora
 • Kompaktno skladištenje na maloj površini prostora
 • Istodobna zaštita vrijedne robe od krađe i nepovoljnih utjecaja okoline
 • Lako pokretljivi sustav vodilica s kotačima za miran i dugotrajan rad

Automatski sustavi za skladišta

Zahvaljujući uporabi modernih transportnih sredstava koja su razvijena posebno za skladišne radove na području skladištarstva došlo je do značajnih promjena i napretka. Djelomično i potpuno automatiziranje uz računalnu potporu omogućava izvođenje radova utovara i istovara na velikim visinama. Rukovanje se vrši pomoću viličara za regale ili pomoću uređaja za upravljanje regalima koji su, naravno, opremljeni sigurnosnom tehnikom s gumama. Učinkovitost se povećava zahvaljujući kraćim putanjama uz istodobnu uštedu prostora.

 • Smanjivanje putanje
 • U svakom trenutku postoji mogućnost proširenja s ručnog na poluautomatsko upravljanje
 • Mogućnost modularnog povezivanja na korisnikov ERP softver
 • Rukovanje s više putanja pomoću jednog regalnog upravljačkog uređaja pomocu tehnike skretanja
 • Na taj se način postiže smanjenje troškova ulaganja

Reference za strojarstvo / obradu metala

Thermowave
Ketten Gép
Reifenhäuser Reiloy
Mebatex
Thermowave

Thermowave

optimalno skladištenje primarnih materijala

Na zapis praćenja

Ketten Gép

Ketten Gép

Tvrtka Ketten Gép, trgovac strojevima za zemljane i građevinske radove sa sjedištem u Nagytarcsi kod Budimpešte u Mađarskoj, modernizirala je svoje skladište rezervnih dijelova rješenjem za skladištenje iz tvrtke OHRA: Zamjenom postojećeg paletnog skladišta pomičnim regalnim sustavom, kapacitet skladištenja u postojećem skladištu povećao se za 60 posto.

Na zapis praćenja

Reifenhäuser Reiloy

Reifenhäuser Reiloy

Tvrtka Reifenhäuser Reiloy, stručnjak za cilindre i vijke visoke otpornosti na habanje za procese ekstruzije i brizganja, integrirala je prijašnje vanjsko skladište sirove i gotove robe u novo skladište u tvornici. Danas se komponente s masom do 8 tona i duljinom do 10 metara pohranjuju u pet konzolnih regala za teške terete iz tvrtke OHRA. Rešetkasti podovi za velika opterećenja na konzolnim krakovima omogućuju fleksibilno skladištenje na paletama prilagođeno materijalima. Time proizvodnja i otprema sada imaju izravan, kratkoročni pristup uskladištenoj robi, a procesi skladištenja i preuzimanja su 24 sata ranije nego prije. Osim toga, Reifenhäuser Reiloy štedi na troškovima vanjskog skladištenja.

Na zapis praćenja

Mebatex

Mebatex

Češka tvrtka Mebatex, koja proizvodi valjke za industriju tekstilnih strojeva u svojem sjedištu u Brnu, konzolnim regalima iz tvrtke OHRA uvišestručila je kapacitete svojih vanjskih skladišta.

Na zapis praćenja

Seuner Fabricados

Španjolska tvrtka Seuner Fabricados, koja je dio grupe CMZ Machinery Grupacije, instalirala je novi OHRA-in regalni sustav za skladištenje dijelova za tokarilice. Misija ovih sustava bila je stvaranje visokih skladišnih kapaciteta za komponente različitih veličina koje se mogu pohraniti na nosače tereta namijenjene specijalno za to rješenje, a sastoji se od polica visine od 8,58 metara.

Na zapis praćenja