Na glavni sadržaj

Paletni regali OHRA Fleksibilni i varijabilni regali

Upit za ponudu  Savjetovanje

Paletni regali za individualna rješenja

Paletni regali daleko su najkorišteniji skladišni sustavi za veliki broj zahtjeva. Pored klasičnog skladištenja robe na različitim paletama (npr. europalete ili industrijske palete), u ove se regale mogu zbrinuti i skladišna pomoćna sredstva kao što su rešetkaste kutije ili teški alat. Paletni regali mogu se pronaći u mnogim branšama, na primjer u trgovini građevinskog materijala, u špediterskim poslovima, u industriji otpreme ili kao sustav jednog korisnika za tešku robu.

Paletni regali OHRA – mnoštvo mogućnosti primjene

Robusni paletni regali OHRA sastoje se od toplo valjanih kvalitetnih čeličnih profila za velika opterećenja i sigurno rukovanje. Pojedini su pretinci podesivi po visini u intervalima od 100 mm. Za laki i srednje teški teret upotrebljavaju se i ekonomično atraktivni paletni regali od optimiziranih čeličnih limova s IPG nosačima. Specijalnost poduzeća OHRA pocinčani su paletni regali za vanjski prostor. Ti se skladišni sustavi mogu isporučiti sa ili bez krova. Svi se paletni regali mogu brzo montirati i uvijek proširiti.

Paletni regali OHRA - prednosti za vas

 • Individualna prilagodba vašoj skladišnoj konfiguraciji
 • Jednostavna i brza montaža
 • Visoke sigurnosne rezerve u svim sustavima
 • Sustavna oprema za individualnu konfiguraciju regala
 • Moguće vanjsko postavljanje s krovom i zidom u pocinčanoj izvedbi
 • Prikladni za sve branše – Proizvedeno u Njemačkoj

Paletni regali za teške terete

Robusni paletni regali P3 koje proizvodi OHRA idealni su skladišni sustav za teške i glomazne terete. Ovdje svoje mjesto pronalazi raznovrsna roba kao što su sirovine, polugotovi proizvodi i ostali proizvodi koji se skladište na paletama. Kombinacija punozidnih toplo valjanih čeličnih profila za okvir i podnoške omogućuje prostorno opterećenje za više od 32.500 kg i opterećenje pretinaca za više od 6.000 kg. Visine regala prilagođavaju se dostupnom prostoru. Svi regalni pretinci podesivi su po visini u intervalima od 100 mm bez alata. Za vanjski prostor u pocinčanoj izvedbi. Na zahtjev s krovnim i zidnim pokrivanjem.

Regali OHRA – najveća nosivost

Toplo valjani čelik naših regala elastično popušta i zadržava svoje prednosti u pogledu visoke vertikalne izdržljivosti. Drugi paletni regali sastoje se od hladno valjanog čelika debljine 2 mm koji u slučaju blagih udaraca nije elastičan, brzo se lomi i gubi svoje nosive vrijednosti. Da bismo ponudili optimalnu nosivost regala kod opterećenja paletama s teškim teretom, upravo kod potpornja okvira naglasak stavljamo na toplo valjani čelik.

Paletni regali OHRA za teške terete – prednosti za vas

 

 • Individualno konfigurirajući paletni regal za teške terete
 • Posebno prikladan za građevinski materijal, sirovine i dijelove strojeva
 • Moguće prostorno opterećenje i do 32.500 kg
 • Opterećenje pretinaca i do 6.000 kg
 • Mogućnost proširenja, jednostavna montaža
 • Dostupan za vanjski prostor s krovom i u pocinčanoj izvedbi

Ajánlatkérés


Paletni regali za srednje teške i lake terete

Kod lakih i srednje teških tereta (opterećenje pretinaca do 3.000 kg) mogu se upotrijebiti ekonomično povoljni paletni regali OHRA P5. Čak i tamo gdje su industrijska vozila vođena tračnim vodilicama, manji je zahtjev za robusnim okvirima regala. Naši regalni okviri od optimiziranih čeličnih limova, kao i pripadajući horizontalni nosači, ispunjavaju statičke zahtjeve za sigurnim i svestranim paletnim regalom.

Regal OHRA za lakše terete – kvalitetna izrada

Okviri regala standardno su zavijčani, ali OHRA na zahtjev isporučuje i zavarene okvire. Horizontalni podnožni nosači izrađuju se od IPG profila i spajaju se s okvirom pomoću kopči. Podešavanje visine podnožaka odvija se u intervalu od 50 mm, bez primjene alata. Paletni regal OHRA P5 prikladan je za opterećenja pretinaca i do 3.000 kg te prostorna opterećenja do 18.000 kg. Okviri se standardno izrađuju u pocinčanoj izvedbi, a podnošci u RAL 7035 (svijetlo siva).

Paletni regal OHRA za lake terete - prednosti za vas

 • Niski troškovi ulaganja, ekonomično rješenje za skladištenje paleta
 • Brza montaža
 • Mogućnost proširenja
 • Površina premazana kvalitetnim praškastim premazom.

Upit za ponudu


Paletni regali s krovom

Paletni regali s krovom specijalnost su poduzeća OHRA. Za robu otpornu na atmosferske utjecaje koja se skladišti u regalu na otvorenom, ne postoji bolja alternativa. Regali OHRA s krovom posebno su prikladni za specijalizirane trgovine s asortimanom vrtnog centra ili za trgovine građevinskog materijala u kojima se betonski dijelovi, paletirana roba u vrećama i drveni elementi mogu skladištiti na otvorenom.

Regal OHRA s krovom – svestrane izvedbe

Raznolike mogućnosti krovopokrivanja i različite izvedbe zida kompletiraju regalni sustav i time štite skladišnu robu od svih vremenskih prilika. Za pokrivanje krovom mogu se upotrijebiti npr. trapezni limovi ili svjetlosne ploče, a za pokrivanje zidom trapezni limovi ili sendvič-paneli. Svi nosivi elementi regala, kao što su okvir i podnošci, isporučivi su u pocinčanoj kvaliteti ili premazani praškastim premazom. Kod regala s krovom ispituju se regionalna opterećenja snijega i vjetra i uzimaju u obzir kod izbora profila. Uključivanje tih statičkih zahtjeva jamči da će vaš paletni regal OHRA s krovom podnijeti sve vremenske prilike.

Paletni regali OHRA s krovom - prednosti za vas

 • Iskorištavanje cjelokupne vanjske površine – čime se štede vrijedne površine u skladišnom prostoru
 • Visoka opterećenja uz uzimanje u obzir vremenskih uvjeta
 • Izdržljiva konstrukcija – trajna skladišna investicija
 • Ekonomični zbog malog broja komponenti
 • Raspoložive različite izvedbe krova

Upit za ponudu


Paletni regali na pokretnim kolicima

Pokretni paletni regali dinamični su regalni sustav i prikladni su za paletiranu robu koja se treba kompaktno skladištiti na maloj površini. Kod ovog skladišnog sustava robusni paletni regali montiraju se na torzična pokretna kolica. Kompletni regalni red pokreće se pomoću elektroničkog ili ručnog upravljanja kao jedna regalna jedinica. Pokretna kolica kreću se po tračnicama koje se mogu montirati kod novogradnje, kao i u postojeće podove. Time je za svaki regalni blok paletnog regala potreban samo jedan uslužni prolaz. To dovodi do visokog stupnja iskoristivosti prostora, budući da je uvijek otvoren prolaz iz kojeg se roba u regal skladišti ili izručuje.

regal OHRA - optimalna iskoristivost prostora pomoću pokretnih kolica

Pokretni regali pokreću se tiho i neprekidno jedan prema drugome. Izvan pogonskog vremena regalni sustav može biti postavljen na „Noćni položaj“. Tada se pojedini redovi paletnog regala u jednakim vremenskim razmacima otvaraju samo u tolikoj mjeri da se kroz niti jedan regalni prolaz ne može prolaziti. Na taj način pokretni regali ujedno nude i sigurnu zaštitu od krađe.

Paletni regali OHRA na pokretnim kolicima – prednosti za vas

 • Vrlo kompaktan sustav za skladištenje velikih količina na maloj površini
 • Vrlo dobra iskoristivost prostora
 • Povećani kapacitet skladištenja
 • Zaštita vrijedne robe od krađe pomoću „Noćnog položaja“ regalnih blokova
 • Kratki radni putevi

Upit za ponudu


Podesti od paletnih regala

Podesti od paletnih regala OHRA skladišni su podesti na bazi paletnih regala OHRA kao potkonstrukcije. Pojedini redovi paletnih regala povezuju se horizontalno s čeličnim profilima, tako da od različitih podnih obloga (npr. rešetkaste konstrukcije ili iverice) nastaje samonosiva skladišna površina između regala. Time se iskorištava svaki centimetar skladišta i ne gubi se prostor. Moguće je realizirati više etaža unutar regalnog sustava.

Regal OHRA kao podest – nove mogućnosti

Spajanje regala i podesta stvara individualne i brojne mogućnosti skladištenja, primjerice kao kombinacija komisijske i radne zone s neposrednom mogućnosti skladištenja. Zahvaljujući čvrstim i toplo valjanim čeličnim profilima paletnih regala koje obrađuje OHRA, moguće je bez problema postaviti više etaža unutar regalnog sustava.

Podesti OHRA od paletnih regala - prednosti za vas

 • Optimalna iskoristivost prostora iskorištavanjem cjelokupne prostorne visine
 • Neposredna blizina skladišne i komisijske zone
 • Ušteda vremena kretanjem kroz međukatove izravno u skladišnom području
 • Udvostručavanje iskoristive površine kompletnom visinskom iskoristivosti skladišnog prostora

Upit za ponudu


Provozni regali

Provozni regal (poznat i kao Drive-In-Regal) objedinjuje prednosti blok i regalnog skladištenja: kompaktna iskoristivost prostora kod istodobno velike skladišne visine. Posebno je prikladan za skladištenje velikih količina istih artikala i za robu koja je osjetljiva na pritisak i ne može biti složena. Tu spadaju deterdžent, katalozi, motorna ulja, toaletni papir ili konzerve s dugim rokom uporabe.

Provozni regal OHRA – jednostrano otvoreni skladišni sustav

Regal se puni robom s jedne strane. Pri tome viličar ulazi u regalne kanale i palete polaže na bočno postavljene grede. Provozni regal ima samo jednu otvorenu stranu s koje se odvija rukovanje. Posljednja uskladištena paleta prva se izručuje iz skladišta. Time se skladištenje odvija prema -načelu ZU-PI (zadnji ulazi-prvi izlazi). Potpornji provoznih regala OHRA izrađuju se, ovisno o zahtjevi i opterećenju, iz IPE ili U-profila da bi se realiziralo više regalnih kanala jedan preko drugoga, ali i da bi se regal zaštitio od nenamjernih udaraca viličara. U regalnom kanalu bočno montirane grede iznimno su nosive i klizave. Za dodatnu zaštitu potpornja, u provoznom području OHRA preporuča štitnike.

Provozni regali OHRA - prednosti za vas

 • Posebna ušteda prostora visokim zbijanjem skladišta
 • Visok stupanj površinske/prostorne iskoristivosti
 • Beztlačno skladištenje osjetljive robe
 • Ušteda troškova posebnim kompaktnim skladištenjem paleta

Upit za ponudu


Tehničke značajke

Konstrukcija naših polica za palete OHRA PIII sastoji se od punih, èvrstih, toplo valjanih èeliènih profila posebne nosivosti, koji su pouzdani i dugotrajni.
Osnovne graðevne grupe (podnožja okvira, nosaèi) prevuèene su prahom. Sve druge sastavnice su u pocinèanoj izvedbi.
Vruæe pocinèavanje uronjavanjem za primjenu na otvorenom.

Znaèajke proizvoda:

Ovjesne konzole

 • toplo valjani U-profili za okvirne potpornje.
 • toplo valjani IPE-profili za nosaèe paleta.
 • najveæa opteretivost u gruboj primjeni.
 • gipki èelièni profili sprjeèavaju trajno preoblikovanje kod manjih udaraca.
 • brzo i jednostavno postavljanje.
 • moguæe lakiranje prema želji kupca.
 • raster za prilagodbu 100 mm : 100 mm (50 mm : 50 mm uz dodatnu cijenu).
 • 25 godina jamstva protiv prohrðavanja.

Naši sustavi polica su u suglasju sa DIN 18800-7 i opæe prihvaæenim smjernicama Strukovnog
udruženja za skladišna postrojenja i ureðaje (BGR 234, dosadašnji ZH1/428), sigurnosno su
ispitani i posjeduju odgovarajuæu GS oznaku kakvoæe.

pallet rack frame
Comparison of pallet rack frames - sheet metal and steel frames.

Oprema paletnog regala

Velik asortiman opreme za vaš paletni regal OHRA pomaže vam da svoj skladišni sustav individualno konfigurirate i opremite prema potrebama branše.

Zaštita od nesreća u različitim izvedbama, povećanje okvira za sigurnost u regalnom prolazu, razdjelnik opterećenja, protočni osigurači ili odstojnici samo su neki od brojnih proizvoda. Opremu za vaš paletni regal OHRA možemo vam isporučiti naknadno ili odmah prilikom naručivanja.

Reference za paletne regale

Maderas Besteiro
Knaus Tabbert
Solvaro
FX Ruch
Investzal
Maderas Besteiro

Maderas Besteiro

U tvrtki Maderas Besteiro konzolni regali od tvrtke OHRA omogućuju učinkovito skladištenje drvne građe duljine do 13,5 metara; Individualno prilagođeni paletni regali s do 15 razina za skladištenje također nude dovoljno prostora za široku paletu visokotlačnih laminata (HPL). U usporedbi s izvornim podnim skladištenjem i zastarjelim regalima, Maderas Besteiro uspio je povećati svoj skladišni kapacitet za 20 posto u istom skladišnom prostoru, ubrzati postupke pohrane i pronalaženja za 30 posto i smanjiti štetu na pohranjenoj robi za 70 posto.

Na zapis praćenja

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert, vodeći proizvođač kampera u Europi, opremio je novo skladište konzolnim i paletnim regalima tvrtke OHRA za izravnu opskrbu moderne proizvodnje karoserija u Jandelsbrunnu. To znači da može učinkovito uskladištiti različite materijale poput ljepila, aluminijskih koluta i koluta umjetnih materijala, vezanih šperploča, PVC podova ili drvenih traka i traka od poliuretanske pjene. Rešetkasti podovi u paletnim regalima, a djelomično i u konzolnim regalima, omogućuju fleksibilno skladištenje najrazličitijih spremnika i pomagala za utovar. Regali su impresivni i u pogledu svoje velike nosivosti – konzolni regali visoki osam metara mogu nositi do 12 tona po postolju, a nosivost paletnih regala po odjeljku iznosi do 2,4 tone. OHRA je također uspjela osvojiti bodove jednostavnim zadovoljavanjem složenih zahtjeva za protupožarne sustave: Na primjer, šipke postolja izrađene su s po dvije rupe od 80 milimetara kroz koje su se mogli provući vodovi sustava sprinklera. To rješenje ne samo da se pokazalo posebno štedljivim u pogledu prostora, nego su i kabeli dobro zaštićeni od oštećenja.

Na zapis praćenja

Solvaro

Solvaro

Alati za duboko oblikovanje metala su skupi proizvodi izrađeni po mjeri, pojedinačno prilagođeni svakoj komponenti koja se proizvodi. Za skladištenje vrijednih alata, koji mogu težiti i do sedam tona, tvrtka Solvaro je instalirala posebne regale tvrtke OHRA na lokaciji u Szekszárdu u Mađarskoj. Svaki pretinac može se dizajnirati pojedinačno za odgovarajuću veličinu alata. Osim toga, alati su izravno dostupni i mogu se brzo transportirati do preša za duboko oblikovanje metala. Istodobno, alati za duboko oblikovanje metala zaštićeni su od oštećenja u svakom trenutku zahvaljujući prilagođenoj konstrukciji regala.

Na zapis praćenja

FX Ruch

FX Ruch

Trgovac građevinskim materijalom FX Ruch potpuno je restrukturirao svoje prodajno mjesto u Radolfzellu s 22 konzole i paletna regala tvrtke OHRA. Sa skladišnom halom, velikim otvorenim skladišnim prostorom i drive-in prostorom, kupci imaju brži pristup većem broju artikala. Zahvaljujući policama prilagođenim najrazličitijoj robi, tvrtka je uspjela spojiti veliki skladišni kapacitet sa znatno učinkovitijim logističkim procesima.

 

Na zapis praćenja

Investzal

Investzal

Mađarska tvrtka Invesztál postavila je paletni regal tvrtke OHRA dužine 19,9 metara za skladištenje namotaja težine do 5 tona. Regal za teške terete je individualno prilagođen dimenzijama namotaja skladištenih na paletama. U usporedbi s prethodnim skladištem – kombinacijom podnog skladišta i standardnih regala – pristup namotajima s novim regalima lakši je, pouzdaniji i brži. Osim toga, oštećenje – djelomično obojenih – pocinčanih namotaja je svedeno na minimum.

Na zapis praćenja