Na glavni sadržaj

Pravila o privatnosti 

1. Sažetak zaštite podataka

Opće napomene

Sljedeće napomene vam daju jednostavan pregled onoga što se događa s vašim osobnim podacima kada posjetite našu web-lokaciju. Osobni podaci su svi podaci koji vas osobno identificiraju. Pojedinosti na temu zaštite podataka možete pronaći u našim pravilima o privatnosti navedenima u ovom tekstu.

Prikupljanje podataka na našoj web-lokaciji

Tko je odgovoran za prikupljanje podataka na ovoj web-lokaciji?

Obradu podataka na ovoj web-lokaciji vrši operater web-lokacije. Ove podatke za kontakt možete pronaći u impresumu web-lokacije.

Kako prikupljamo vaše podatke?

Vaše ćemo podatke prikupiti, s jedne strane, tako da nam ih vi priopćite. To može biti npr. unosom podataka u obrazac za kontakt.

Ostali podaci prikupljaju se automatski kada posjetite web-lokaciju putem našeg IT-sustava. To su prije svega tehnički podaci (na primjer internetski preglednik, operativni sustav ili vrijeme otvaranja stranice). Prikupljanje ovih podataka odvija se automatski, čim pristupite našoj web-lokaciji.

Za što koristimo vaše podatke?

Dio podataka prikuplja se kako bi se osigurala besprijekorna ponuda usluga na web-lokaciji. Drugi podaci mogu se koristiti za analizu vaših korisničkih navika.

Koje prava imate vezano uz svoje podatke?

U svakom trenutku imate pravo dobiti besplatne informacije o porijeklu, primateljima i svrsi u koju se koriste vaši pohranjeni osobni podaci. Među ostalim imate i pravo zatražiti ispravak, blokadu ili brisanje tih podataka. U tu svrhu, kao i za sva dodatna pitanja o zaštiti podataka, možete nam se obratiti u bilo kojem trenutku na adresu navedenu u impresumu. Nadalje, imate pravo uložiti žalbu nadležnom nadzornom tijelu.

Analitički alati i alati drugih ponuđača

Kada posjetite našu web-lokaciju, vaše navike pregledavanja mogu se statistički procjenjivati. To se uglavnom odvija putem kolačića i tzv. analitičkih programa. Analiza ponašanja pri pregledavanju obično je anonimna; ponašanje pri pregledavanju ne može vam se dostaviti. Ovu analizu možete zabraniti ili spriječiti tako da ne rabite određene alate. Detaljne informacije možete pronaći u sljedećim pravilima o privatnosti.

Ovu analizu možete zabraniti. O mogućnostima prestanka informiramo vas u ovim pravilima o privatnosti.

2. Opće napomene i obavezne informacije

Zaštita podataka

Administratori tih stranica vrlo ozbiljno shvaćaju zaštitu vaših osobnih podataka. S vašim osobnim podacima postupamo povjerljivo i u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka, kao i ovim pravilima o privatnosti.

Ako koristite ovu web-lokaciju, prikupit će se razni osobni podaci. Osobni podaci su informacije koje vas osobno identificiraju. Ova Pravila o privatnosti objašnjavaju koje informacije prikupljamo i zašto ih koristimo. Također objašnjavaju kako i u koju svrhu se to događa.

Imajte na umu da prijenos podataka putem interneta (npr. pri komuniciranju putem e-pošte) može imati sigurnosne propuste. Potpuna zaštita podataka od pristupa treće strane nije moguća.

Napomena o nadležnom tijelu

Nadležno tijelo za obradu podataka na ovoj web-lokaciji je:

OHRA Regalanlagengesellschaft mbH
Alfred-Nobel-Straße 24-44
50169 Kerpen

Telefon: 02237/64-0
E-pošta: info@ohra.de

Odgovorna osoba je fizička ili pravna osoba koja sama ili u dogovoru s drugima odlučuje o svrsi i načinu obrade osobnih podataka (kao što su imena, adrese e-pošte itd.).

Opoziv vašeg pristanka na obradu podataka

Mnoge operacije obrade podataka moguće su samo uz vašu izričitu suglasnost. Dani pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku. Dovoljno je da nam pošaljete neformalnu poruku putem e-pošte. Zakonitost obrađivanja podataka obavljenih do opoziva ostaje nepromijenjena ovim otkazivanjem.

Pravo na žalbu nadležnom nadzornom tijelu

U slučaju kršenja zakona o zaštiti podataka, dotična osoba ima pravo žalbe nadležnom nadzornom tijelu. Nadležno nadzorno tijelo za zaštitu podataka je državni službenik za zaštitu podataka savezne države u kojoj je sjedište naše tvrtke. Popis službenika za zaštitu podataka i njihovi podaci za kontakt nalaze se na sljedećoj poveznici: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Pravo na prijenos podataka

Podatke koje automatski obrađujemo temeljem vašeg pristanka ili dobivene prilikom ispunjavanja ugovora, imate pravo zatražiti za sebe ili treću stranu u standardnom, strojno čitljivom obliku. Ako želite izravni prijenos podataka drugoj odgovornoj osobi, to će biti učinjeno samo u onoj mjeri u kojoj je tehnički izvedivo.

SSL odnosno TLS enkripcija

Ova lokacija, iz sigurnosnih razloga i radi zaštite prijenosa povjerljivih sadržaja kao što su narudžbe ili zahtjevi koje nam šaljete kao administratoru stranice, rabi SSL ili TLS enkripciju. Šifriranu vezu možete prepoznati po promjeni adresnog retka preglednika iz „http://“ u „https://“ i po simbolu zaključavanja u liniji preglednika.

Ako je aktivirana SSL ili TLS enkripcija, podaci koje ste nam poslali ne može čitati treća strana.

Informiranje, blokiranje, brisanje

U okvirima važećih zakonskih odredbi imate pravo na besplatne informacije o pohranjenim osobnim podacima, njihovom porijeklu i primateljima te o svrsi obrade podataka i, ako je potrebno, pravo na ispravak, blokiranje ili brisanje tih podataka. Za daljnje informacije o osobnim podacima možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku na adresu navedenu u impresumu.

Odbijanje poruka s reklamama

Ovime se zabranjuje uporaba podataka za kontakt, objavljenih u impresumu, za slanje neželjenih reklamnih i informativnih materijala. Administratori stranica izričito zadržavaju pravo poduzimanja pravnih radnji u slučaju neželjenog slanja reklamnih informacija, na primjer putem neželjene e-pošte.

3. Službenik za zaštitu podataka

Zakonski propisani službenik za zaštitu podataka

Imenovali smo službenika za zaštitu podataka za našu tvrtku.

sicdata Unternehmensberatung
Tobias Erdmann
Heiligenstock 34c
42697 Solingen

 

Telefon: +49 2127387240
E-Mail: erdmann@sicdata.de

4. Prikupljanje podataka na našoj web-lokaciji

Kolačići

Internetske stranice koriste djelomično takozvane kolačiće. Kolačići ne oštećuju računalo i ne sadrže viruse. Kolačići služe kako bi naša ponuda bila jednostavnija, učinkovitija i sigurnija. Kolačići su male tekstne datoteke koje su pohranjene na vašem računalu i u vašem pregledniku.

Većina kolačića koje upotrebljavamo su takozvani „kolačići sesije“. Oni se po završetku vaše posjete automatski brišu. Drugi kolačići ostaju pohranjeni na vašem uređaju dok ih ne izbrišete. Ovi kolačići omogućit će nam da prepoznamo vaš preglednik pri vašem sljedećem posjetu.

Preglednik možete postaviti tako da budete obaviješteni o postavkama kolačića i da kolačići budu dopušteni samo u pojedinačnim slučajevima, a da isključite prihvaćanje kolačića za određene slučajeve ili ih općenito onemogućite, kao i automatski izbrišete prilikom zatvaranja preglednika. Neomogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost ove web-lokacije.

Kolačići koji su potrebni za provođenje elektroničkog komunikacijskog procesa ili za određene željene funkcije (npr. funkcija košarice za kupnju) temelje se na članku 6. stavku 1. slovo f DSGVO-a (Opće uredbe o zaštiti podataka). Administrator web-lokacije ima legitiman interes za skladištenje kolačića za tehnički ispravno i optimizirano pružanje svojih usluga. Ako su pohranjeni drugi kolačići (kao što su kolačići za analizu vašeg ponašanja pri pregledavanju), oni će biti tretirani zasebno u ovim pravilima o privatnosti.

Dnevničke datoteke poslužitelja

Pružatelj stranica automatski prikuplja i pohranjuje podatke u takozvanim dnevničkim datotekama poslužitelja, koje nam vaš preglednik automatski prenosi. To su:

  • vrsta i verzija preglednika
  • operativni sustav
  • URL posrednika
  • naziv glavnog računala pristupnog računala
  • vrijeme upita poslužitelja
  • IP adresa

Spajanje tih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Osnova za obradu podataka je članak 6. stavak 1. slovo b DSGVO-a, koji omogućuje obradu podataka za ispunjavanje ugovora ili predugovornih mjera.

Obrazac za kontakt

Kada nam šaljete upite putem obrasca za kontakt, vaši podaci iz obrazaca za upit, uključujući podatke o kontaktima koje ste tamo unijeli, bit će pohranjeni kako bi obradili zahtjev i u slučaju sljedećih pitanja. Ove podatke ne prosljeđujemo bez vašeg pristanka

Stoga se obrada podataka upisanih u obrazac za kontakt temelji isključivo na vašem pristanku (članak 6. stavak 1. slovo a DSGVO-a). Pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku. Dovoljno je da nam pošaljete neformalnu poruku putem e-pošte. Zakonitost postupka obrađivanja podataka obavljenih do opoziva ostaje nepromijenjena ovim otkazivanjem.

Podaci koje navedete u obrascu za kontakt ostat će kod nas sve dok od nas ne zatražite da ih izbrišemo, opozovete pristanak za pohranu ili izbrišete svrhu pohrane podataka (na primjer, nakon obrade vašeg zahtjeva). Obvezujuće zakonske odredbe - posebno razdoblja zadržavanja - ostaju nepromijenjene.

Obrada podataka (podaci o klijentu i ugovoru)

Osobne podatke prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo samo u mjeri u kojoj su potrebni za uspostavljanje, sadržaj ili izmjenu pravnog odnosa (podaci o stanju). To se provodi na osnovi članka 6. stavka 1. slovo b DSGVO-a, koji omogućuje obradu podataka za ispunjavanje ugovora ili predugovornih mjera. Prikupljamo, obrađujemo i koristimo osobne podatke o uporabi naše web-lokacije (podaci o uporabi) samo u mjeri u kojoj je to nužno radi omogućavanja usluge ili naplate korisniku za korištenje te usluge.

Prikupljeni podaci o korisnicima bit će izbrisani nakon zaključenja naloga ili prestanka poslovnog odnosa. Obvezujuće zakonske odredbe ostaju nepromijenjene.

5. Analitički alati i oglašavanje

Google Analytics

Ova web-lokacija upotrebljava funkcije usluge Google Analytics za web-analizu. Ponuditelj je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics se koristi tzv. „kolačićima“. To su tekstne datoteke koje su pohranjene na vašem računalu i koje omogućuju analizu korištenja web-lokacije. Informacije o vašem korištenju ove web-lokacije, koje generira kolačić, obično se šalju Googleovom poslužitelju u SAD-u i tamo se pohranjuju.

Pohrana kolačića usluge Google Analytics odvija se na temelju čl. 6 st. 1 slovo f DSGVO-a. Vlasnik web-lokacije ima legitiman interes za analizu ponašanja korisnika kako bi optimizirao svoju web-ponudu i oglašavanje.

Anonimizacija IP-adrese

Na ovoj web-lokaciji smo aktivirali funkciju anonimizacije IP-adrese. Kao rezultat toga, Google će skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili drugim državama strankama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru prije prijenosa u Sjedinjene Države. Samo u iznimnim slučajevima puna će IP adresa biti poslana Googleovom poslužitelju u SAD i tamo će se skratiti. U ime administratora ove web-lokacije Google će rabiti ove informacije za procjenu vašeg korištenja web-lokacije, sastavljanje izvješća o aktivnostima na web-lokaciji i pružanje drugih usluga vezanih uz aktivnost web-lokacije administratoru ove web-lokacije. IP adresa vašeg preglednika koju Google Analytics pruža kao dio Google Analyticsa, neće se spojiti s drugim Googleovim podacima.

Programski dodatak za preglednik

Pohranu kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom vašeg softvera preglednika; međutim, imajte na umu da ako to učinite, možda nećete moći koristiti sve značajke ove web-lokacije u najvećoj mogućoj mjeri. Osim toga, prikupljanje Googleovih podataka koje generira kolačić i podataka vezanih uz vaše korištenje web-lokacije (uključujući vašu IP adresu), kao i obradu tih podataka od strane Googlea, možete spriječiti preuzimanjem i instaliranjem programskog dodatka za preglednik, koji je dostupan pod sljedećom poveznicom: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Odbijanje prikupljanja podataka

Klikom na sljedeću vezu možete spriječiti prikupljanje vaših podataka od strane Google Analyticsa. Postavit će se kolačić za odjavu koji sprječava prikupljanje vaših podataka o budućim posjetima ovoj web-lokaciji: Deaktivacija usluge Google Analytics.

Više informacija o postupanju s korisničkim podacima na usluzi Google Analytics potražite u pravilima o privatnosti tvrtke Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Obrada podataka iz narudžbi

Sklopili smo ugovor o obradi podataka s Googleom i u potpunosti primijenili stroge propise njemačkih tijela za zaštitu podataka prilikom uporabe usluge Google Analytics.

Demografski podaci kod Google Analyticsa

Ova web-lokacija nudi funkciju „demografski podaci“ usluge Google Analytics. Kao rezultat toga, mogu se izraditi izvješća koja sadrže izjave o dobi, spolu i interesima posjetitelja web-lokacije. Ti podaci potječu od Googleovih oglašavanja odabranih na temelju vaših interesa i podataka o posjetiteljima drugih ponuđača. Ti se podaci ne mogu dodijeliti određenoj osobi. Tu značajku možete onemogućiti u bilo kojem trenutku putem postavki oglasa na svojem Google računu ili možete uobičajeno zabraniti prikupljanje vaših podataka od strane Google Analyticsa, kao što je navedeno pod točkom „Odbijanje prikupljanja podataka".

Remarketing usluge Google Analytics

Naše web-lokacije koriste funkcije remarketinga usluge Google Analytics u kombinaciji s funkcijama Google AdWords i DoubleClick na različitim uređajima. Ponuditelj je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Ova funkcija omogućuje povezivanje ciljnih grupa oglasa, postavljenih remarketingom Google Analyticsa, s različitim funkcijama usluga Google AdWords i Google DoubleClick. Na taj način se mogu prikazati i prilagođene reklamne poruke temeljene na interesu, na temelju vaše prethodne uporabe i ponašanja pri pregledavanju, s jednog krajnjeg uređaja (npr. mobitela) na drugi krajnji uređaj (npr. na tablet ili stolno računalo).

Kada dajete svoj pristanak, Google će u tu svrhu povezati vašu povijest pregledavanja stranica i unutar aplikacija s vašim Google računom. Na taj način mogu se pojaviti iste prilagođene poruke oglašavanja na svim uređajima na koje se prijavljujete putem Google računa.

Kako bi podržao ovu funkciju, Google Analytics prikuplja autentificirane ID-oznake korisnika Googlea, koji su privremeno povezani s našim podacima usluge Google Analytics, kako bi definirao i stvorio publiku za promociju oglasa na različitim uređajima.

Remarketing/ciljani marketing možete na različitim uređajima trajno isključiti tako da isključite personalizirano oglašavanje na Google računu; slijedite ovu poveznicu: https://www.google.com/settings/ads/onweb/.

Zbroj prikupljenih podataka na vašem Google računu temelji se isključivo na vašem pristanku koji možete dati ili opozvati na Googleu (članak 6. st. 1 slovo a DSGVO-a). Za postupke prikupljanja podataka koji nisu spojeni na vaš Google račun (na primjer, zato što nemate Google račun ili ste otkazali spajanje) prikupljanje podataka temelji se na članku 6. stavku. 1 slovo f DSGVO-a. Legitimni interes proizlazi iz činjenice da je administrator web-lokacije zainteresiran za anonimno analiziranje posjetitelja web-lokacije u svrhu oglašavanja.

Više informacija i pravila o privatnosti potražite u Googleovim pravilima o privatnosti na: https://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Google AdWords i Google Conversion-Tracking

Ova web-lokacija koristi Google AdWords. AdWords je internetski program za oglašavanje tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“).

U okvirima usluge Google AdWords primjenjujemo takozvano praćenje konverzije. Kada kliknete na oglas koji poslužuje Google, postavljen je kolačić za praćenje konverzije. Kolačići su male tekstne datoteke koje internetski preglednik pohranjuje na računalu korisnika. Ovi kolačići gube valjanost nakon 30 dana i ne upotrebljavaju se za osobnu identifikaciju korisnika. Ako korisnik posjeti određene stranice ove web-lokacije, a kolačić još nije istekao, Google i mi možemo prepoznati ako je korisnik kliknuo na oglas i preusmjeren je na ovu lokaciju.

Svaki klijent usluge Google AdWords ima drugi kolačić. Kolačići se ne mogu pratiti putem web-lokacije klijenta usluge AdWords. Podaci prikupljeni s pomoću kolačića za konverziju koriste se za izradu statistike konverzija za klijente usluge AdWords, koji su odabrali praćenje konverzija. Klijentima se navodi ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i preusmjereni na stranicu koja ima oznaku za praćenje konverzija. Međutim, oni ne dobivaju informacije koje osobno identificiraju korisnike. Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete ga isključiti tako da jednostavno onemogućite Google kolačić za praćenje konverzija putem internetskog preglednika u odlomku Korisničke postavke. Tako nećete biti uključeni u statistiku praćenja konverzija.

Pohrana „kolačića za konverziju” provodi se na temelju čl. 6 st. 1 slovo f DSGVO-a. Vlasnik web-lokacije ima legitiman interes za analizu ponašanja korisnika kako bi optimizirao svoju web-ponudu i oglašavanje.

Više informacija o uslugama Google AdWords i Google Conversion-Tracking potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://www.google.de/policies/privacy/.

Preglednik možete postaviti tako da budete obaviješteni o postavkama kolačića i da kolačići budu dopušteni samo u pojedinačnim slučajevima, a da isključite prihvaćanje kolačića za određene slučajeve ili ih općenito onemogućite, kao i automatski izbrišete prilikom zatvaranja preglednika. Neomogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost ove web-lokacije.

6. Brošura

Podaci u brošuri

Ako želite primati brošuru ponuđenu na web-lokaciji, od vas tražimo adresu e-pošte, kao i informacije koje nam omogućuju da potvrdimo da ste vlasnik navedene adrese e-pošte i da pristajete primati brošuru. Ostali podaci se ne prikupljaju ili se prikupljaju samo na dragovoljnoj osnovi. Te podatke koristimo isključivo za isporuku traženih informacija i ne prosljeđujmo ih trećoj strani.

Obrada podataka upisanih u obrazac za prijavu za dobivanje brošure temelji se isključivo na vašem pristanku (članak 6. stavak 1. slovo a DSGVO-a). Dana suglasnost za pohranu podataka, adresa e-pošte i njihova uporaba za slanje brošure može se ukinuti u svakom trenutku, na primjer putem veze „otkazivanje pretplate“ u brošuri. Zakonitost obrađivanja podataka već obavljenih do opoziva ostaje nepromijenjena ovim otkazivanjem.

Podaci prikupljeni od vas u svrhu pretplate na brošuru, bit će pohranjeni sve dok se ne uklone iz brošure, a nakon otkazivanja brošure se brišu. Podaci koji su kod nas pohranjeni u druge svrhe (kao što su adrese e-pošte članova) ostaju nepromijenjeni.

MailChimp

Ova web-lokacija koristi usluge MailChimp za slanje brošura. Ponuditelj je Rocket Science Group LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA.

MailChimp je usluga uz čiju se pomoć može, između ostaloga, organizirati i analizirati slanje brošura. Ako unesete podatke u svrhu pretplate na brošure (npr. adresu e-pošte), oni će biti pohranjeni na poslužiteljima usluge MailChimp u Sjedinjenim Državama.

MailChimp raspolaže certifikatima prema „EU-US-Privacy-Shield“. „Privacy-Shield“ je sporazum između Europske unije (EU) i SAD-a kako bi se osigurala usklađenost s europskim standardima zaštite podataka u Sjedinjenim Državama.

S pomoću usluge MailChimp možemo analizirati svoje kampanje za brošure. Kada otvorite e-poštu koju šalje MailChimp, datoteka uključena u e-poštu (tzv. web-beacon) povezuje se s poslužiteljima usluge MailChimp u Sjedinjenim Državama. Na taj se način možete utvrditi je li poruka e-pošte otvorena i na koje poveznice ste kliknuli. Nadalje, prikupljaju se tehničke informacije (npr. vrijeme pristupa, IP adresa, vrsta preglednika i operacijski sustav). Te se informacije ne mogu dodijeliti određenom primatelju brošure. Koriste se isključivo za statističku analizu kampanja s brošurama. Rezultati tih analiza mogu se koristiti za bolju prilagodbu budućih brošuru interesima primatelja.

Ako ne želite analizu putem usluge MailChimp, otkažite pretplatu na brošuru. U tu svrhu dajemo poveznicu u svakoj poruci brošure. Nadalje, pretplatu na brošuru možete otkazati izravno na web-lokaciji.

Obrada podataka isključivo se temelji na vašem pristanku (članak 6. stavak 1. slovo a DSGVO). Pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku tako što ćete otkazati pretplatu na brošuru. Zakonitost obrađivanja podataka već obavljenih do opoziva ostaje nepromijenjena ovim otkazivanjem.

Podaci prikupljeni od vas u svrhu pretplate na brošuru bit će pohranjeni sve dok se ne uklone iz brošure, a nakon otkazivanja brošure, brišu se i na našim poslužiteljima i na poslužiteljima usluge MailChimp. Podaci koji su kod nas pohranjeni u druge svrhe (kao što su adrese e-pošte članova) ostaju nepromijenjeni.

Detalje potražite u pravilima o privatnosti za MailChimp na adresi: https://mailchimp.com/legal/terms/.

Potpisivanje ugovora o obradi podataka

Mi smo potpisali tzv. „Ugovor o obradi podataka" s uslugom MailChimp, u kojem obvezujemo MailChimp da zaštiti podatke naših kupaca te da ih ne prosljeđuje trećoj strani. Ovaj ugovor možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://mailchimp.com/legal/forms/data-processing-agreement/sample-agreement/.

7. Programski dodaci i alati

YouTube

Naša web-lokacija koristi programske dodatke s web-lokacije YouTube kojom upravlja Google. Administrator lokacija je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

Kada posjetite neku od naših web-lokacija s omogućenim programskim dodatkom za YouTube, bit ćete povezani s poslužiteljima usluge YouTube. Na poslužitelju usluge YouTube bilježi se koju od naših stranica ste posjetili.

Kada ste prijavljeni na svoj YouTube račun, omogućujete YouTubeu povezivanje vašeg ponašanja pri pregledavanju izravno s vašim osobnim profilom. To možete spriječiti tako da se odjavite s računa usluge YouTube.

Upotreba usluge YouTube ima svrhu privlačnog predstavljanja naših ponuda na mreži. To predstavlja legitiman interes u smislu članka 6. stavka 1. slovo f DSGVO-a.

Više informacija o postupanju s korisničkim podacima potražite u pravilima o privatnosti usluge YouTube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Google Web Fonts

Ova web-lokacija upotrebljava tzv. web-fontove koje pruža Google za jedinstveni prikaz fontova. Kada pokrenete stranicu, preglednik učitava potrebne web-fontove u predmemoriju preglednika kako bi ispravno prikazao tekst i fontove.

U tu se svrhu preglednik koji upotrebljavate mora povezati s Googleovim poslužiteljima. Kao rezultat toga, Google bilježi da je putem vaše IP adrese pristupio našoj web-lokaciji. Korištenje usluge Google Web Fonts ima svrhu jedinstvenog i privlačnog predstavljanja naših ponuda na mreži. To predstavlja legitiman interes u smislu članka 6. stavka 1. slovo f DSGVO-a.

Ako vaš preglednik ne podržava web-fontove, računalo će upotrijebiti zadani font.

Više informacija o usluzi Google Web Fonts možete pronaći pod https://developers.google.com/fonts/faq i u pravilima o privatnosti Googlea: https://www.google.com/policies/privacy/.

Google Maps

Ova web-lokacija upotrebljava uslugu mapiranja Google Maps putem API-ključa. Ponuditelj je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Za korištenje funkcija usluge Google Maps potrebno je spremiti svoju IP adresu. Te se informacije obično prenose i pohranjuju na Googleov poslužitelj u Sjedinjenim Državama. Ponuditelj ove lokacije nema utjecaja na sam prijenos podataka.

Korištenje usluge Google Maps u interesu je privlačne prezentacije naših ponuda na mreži i jednostavnog pronalaženja mjesta koje smo naveli na web-lokaciji. To predstavlja legitiman interes u smislu članka 6. stavka 1. f DSGVO-a.

Više informacija o postupanju s korisničkim podacima potražite u pravilima o privatnosti tvrtke Google: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.