Na glavni sadržaj

Automatizirano skladištenje - regali OHRA Visokoregalne dizalice i softver za upravljanje skladištem

Savjetovanje

Automatizirano skladištenje

Sukladno zahtjevima za poluautomatizirano ili potpuno automatizirano skladište, naši stručni savjetnici u suradnji s klijentom planiraju i konfiguriraju izbor primjerenog transportnog uređaja i odgovarajuću tehniku regala. Konfiguracija visokoregalnih dizalica (RBG) određuje se prema zadatku automatiziranja, proizvodima i prostornim uvjetima. Sve visokoregalne dizalice mogu se izvoditi u prolazu i u zavoju.

Time postoji mogućnost posluživanja više prolaza između regala jednom dizalicom.

 

Koji je regalni sustav pogodan za automatizirano skladištenje?

Osnova za automatizirano skladište je pravi automatizirani sustav polica. Pri odabiru je odlučno koje ćete proizvode skladištiti i prevoziti. Konzolni stalci su najprikladniji za dugu i glomaznu robu. Za robu na paletama, prvi izbor je klasični stalak za palete. U principu je moguće automatizirati gotovo sve sustave police, uključujući police za male dijelove. Zajedno s odgovarajućom transportnom tehnologijom i modernim softverom za upravljanje skladištem, automatizirani sustav polica osigurava da se u potpunosti iskorištavaju prednosti automatiziranog skladišta: brzina, dinamika, sigurnost, ušteda energije i troškovi. Ulaganje u automatizirano skladištenje tako se brzo isplati.

Automatski sustav za pohranu - vaše prednosti:

 • Dizajn polica i opreme iz jednog izvora
 • Dostupan je softver za upravljanje skladištem
 • Širok raspon vrsta opreme
 • Mogući su uređaji za vožnju u zavojima i ravnu vožnju
 • Nosivost do 8000 kg

Savjetovanje


Poluautomatsko skladište

Poluautomatsko skladište karakterizira činjenica da osoblje skladišta putuje sa sustavom skladištenja i dohvaćanja za određene radne procese i zadatke poput odabira narudžbi. Jedinica za pohranu i preuzimanje automatski se premješta u prostor stalka koji je prethodno odredio operater. Točno pozicioniranje ispred parkirnog mjesta odvija se u potpunosti automatski, dok postupke skladištenja i izvlačenja, npr. Drvenih ploča, upravlja rukom putem ručne naredbe. To uključuje podizanje i spuštanje tereta i smjer kretanja vilica.

Upit za ponudu

Potpuno automatizirano skladište

Za razliku od poluautomatskog skladišta, s potpuno automatskim tipom skladišta, svi radni procesi određeni su softverom za upravljanje skladištem. Sve se naredbe automatski prenose na upravljačku jedinicu jedinice za pohranu i pronalaženje. Ovdje se svi koraci, poput približavanja regalnoj jedinici, preciznog pozicioniranja ispred prostora stalka, podizanja i spuštanja tereta i vožnje do stanice za prijenos, odvijaju u potpunosti automatski, bez pomoći skladišnog osoblja. Sve informacije na prvi pogled:

 • Vrlo uske širine prolaza
 • Veza s vašim sustavom upravljanja skladištem
 • Najviši nivo za pohranu na visini do 20 metara. Nosivost do 5 tona
 • Stroj za skladištenje i pronalaženje može voziti preko nekoliko prolaza
 • Mogu se čuvati proizvodi do 8 metara

Upit za ponudu

cantilever racking, automatic warehouse, stacker crane
cantilever racking, automated warehouse, stacker crane
cantilever racking, automatic warehouse, stacker crane
stacker crane, automated warehouse
cantilever racking, automated warehouse, stacker crane
stacker crane, automated warehouse
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane

Potpuno automatizirano skladište za komisioniranje

Pohrana i preuzimanje, preuzimanje i pružanje paketa povezanih s narudžbom potpuno su automatizirani. To ne samo da povećava učinkovitost cjelokupnog postupka skladištenja i branja, već također omogućuje visoku razinu iskorištenja prostora i smanjuje štetu na robi. Koncept korištenja prednosti dvostupanjskog branja potpuno je nov: Skladištenje i preuzimanje paketa u skladištu vrši stroj za skladištenje i preuzimanje (SRM). Ako nalog za otpremu zahtijeva odabir različitih pojedinačnih ploča, manipulator s vakuumskim podizačima sastavlja odgovarajuće članke, pri čemu se nekoliko narudžbi može paralelno obrađivati. Na taj način, dva odvojena sustava mogu na vrlo učinkovit način na vrlo učinkovit način složiti narudžbe.

Upit za ponudu


Dizalica za slaganje

Jedinica za skladištenje i dohvat je vozilo vođeno željeznicom za rukovanje robom u automatskom sustavu polica. Visina konstrukcije SRM-a maksimalno je 46 metara. Ovisno o uskladištenoj robi, težini i dimenzijama, razlikuju se različite vrste strojeva za skladištenje i pronalaženje. Tri od njih su opisana u nastavku:

Dizalica za slaganje OHRA s dva stupa za dugačku robu i teški teret

S nosivosti do 8 tona, dizalica ove proizvodne serije posebno je tražena kad se radi o skladištenju i izručivanju teške i glomazne robe na visokom regalu. To posebno važi za skladišta u građevnoj, drvnoj, papirnoj i industriji obrade kamena. Na taj je način moguće ekonomično skladištenje na maloj površini. Prema načelu „čovjek robi“, moguće je komisioniranje izravno u regalu sa standardnim ručnim uređajima sa standardnom platformom.

Dizalica za slaganje OHRA za dugačku robu – prednosti za vas

 • Posebno primjerene za dugačku robu
 • Do 8.000 kg nosivosti
 • Isporučiva dizalica s platformom za ručno komisioniranje
 • Zavojito kretanje – moguće upravljanje s nekoliko prolaza

Dizalica za slaganje OHRA za skladištenje na visini do 12 metara

Za automatizirano skladištenje europaleta i rešetkastih kutija do skladišne visine od 12 metara OHRA nudi specijalnu visokoregalnu dizalicu kao pravu alternativu u odnosu na uskoprolazne viličare. Dizalica je projektirana sa zavojitim kretanjem, ekonomično i modularno. Specijalni vozni mehanizam također omogućava vožnju izravno po podu hale.

Dizalica za slaganjeOHRA za visinu skladištenja do 12 metara – prednosti za vas

 • Posebno prikladne za komisijsko skladište ili automatizirano međuskladište
 • Izvedba do 12 m visine
 • Alternativa za uskoprolazna skladišta
 • Zavojito kretanje – moguće upravljanje s nekoliko prolaza

Dizalica za slaganje OHRA za skladištenje na visini do 25 metara

Za skladištenje paleta i rešetkastih kutija u visokom regalu do 25 metara ova je visokoregalna dizalica OHRA za automatiziranje već desetljećima uspješna na tržištu. Klasična, s prednjom vilicom za jednostavno ili dvostruko duboko skladištenje ili alternativna, s prijevoznim sustavom ili sredstvom za prihvat posebnog tereta, ovisno o zahtjevu, može se individualno planirati. Izvedba potpuno automatizirana ili za poluautomatizirani pogon s kabinom za vozača visoke kvalitete.

Dizalica za slaganje OHRA za visoka skladišta –prednosti za vas

 • Posebno pogodne za skladišta visokih performansi
 • Izvedbe do 25 m visine za palete i rešetkaste kutije
 • Zavojito kretanje – moguće upravljanje s nekoliko prolaza

Softver za upravljanje skladištem

Cijelim protokom materijala u skladištu ili proizvodnji može se upravljati na potpuno automatizirani način. Pogotovo kod inovacija, gdje je važno prilagoditi logistički sustav vaše trenutačne organizacijske strukture - a ne obrnuto! – do izražaja dolaze naše prednosti. Baza je ponajprije dubinska analiza i iz nje zajednički izvedena prognoza za budućnost. Na temelju prikupljenih podataka o robi, prodaji i korporativnoj strukturi, s vašim zaposlenicima razrađujemo rješenja koja kasnije mogu poslužiti kao specifikacije za automatizirano skladištenje.

OHRA-in softver za upravljanje skladištem - digitalno automatiziranje

Softver upravljanja skladištem LSV vrlo je opsežan standardni sustav koji se može slobodno konfigurirati. Brze i trajne uštede postići ćete optimalnim korištenjem zaposlenika i tehnike, uz istodobno poboljšanje procesne kvalitete, kao i smanjenje kapaciteta skladišta.

OHRA-in softver za upravljanje skladištem

 • Dubinska analiza
 • Koncepcija rješenja
 • Prezentacija rezultata
 • Izrada specifikacija
 • Optimizacija skladišnog kapaciteta
 • Prvi unutra, prvi van; zadnji unutra, zadnji van; MHD
 • ABC-klasifikacija
 • Blokiranje zaliha/prostora
 • Optimizacija komisioniranja

Reference za automatska skladišna rješenja

CAB 56
Fikszo
Drevo Trust
Fehr
CAB 56

CAB 56

Otvorenje skladišta s tehnologijom koja predvodi

Na zapis praćenja

Drevo Trust

Drevo Trust

Tvrtka Drevo Trust pokrenula je jedno od prvih potpuno automatiziranih skladišta za drvene ploče u Češkoj Republici. 

Na zapis praćenja

Fehr

Fehr

Srce novog postrojenja tvrtke Robert Fehr AG u mjestu Andelfinden u Švicarskoj je  poluautomatizirani sustav skladišta za do 6000 milimetara duge i 2500 milimetara široke drvene konstrukcijske ploče.

Na zapis praćenja