Na glavni sadržaj

AK 1324

Galerija

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

AK 1324: Brzi pristup plemenitom metalu

S novim konzolnim regalima, češka tvrtka AK 1324, veletrgovac i posrednik materijalima od nehrđajućeg čelika, može mnogo brže pristupiti uskladištenim limovima od nehrđajućeg čelika. U prošlosti su se hrpe limova skladištile jedna na drugoj na podovima hala, što je otežavalo rukovanje i oduzimalo mnogo vremena. Danas konzolni regali iz tvrtke OHRA omogućuju izravan pristup pojedinačnim paletama, što ne samo da omogućuje znatno učinkovitiju logistiku, već i značajno smanjuje štete na uskladištenim limovima. Osim toga, odlaganje u konzolne regale omogućuje brz pregled trenutačnih zaliha u bilo kojem trenutku.

Kao trgovac i veletrgovac poluproizvoda od nehrđajućeg čelika, AK 1324 skladišti velik broj različitih limova, cijevi i profila. Konzolni regali iz tvrtke OHRA omogućuju skladištenje različitih varijanti limova, međusobno pregledno odvojenih. Limovi duljine do 3 metra čuvaju se na paletama, a paketi mogu težiti i do 2,5 tone. Zahvaljujući konzolnim regalima, svaki pojedini paket sada se može pohraniti i dohvatiti bez potrebe za preslagivanjem ostalih paketa limova. Time se pristup značajno ubrzao. Istodobno su se smanjile štete koje su se prije uvijek iznova pojavljivale tijekom kompliciranog rukovanja gomilama limova u blok skladištu.

Tvrtka OHRA je za skladište lima tvrtke AK 1324 postavila dva jednostrana reda stalaka duljine 36 i 50 metara. Kod visine postolja od 4310 milimetara, konzolni regali omogućuju izvođenje osam razina skladištenja. Svi nosivi elementi regala iz tvrtke OHRA izrađeni su od punih čeličnih profila i zbog toga nude veliku nosivost: Svaki krak konzole u skladištu tvrtke AK 1324 nosi 800 kilograma, a svaki stalak se može opteretiti s do 5,6 tona. AK 1324 posebnu prednost regala OHRA vidi i u ovješenim konzolnim krakovima: Oni se u bilo kojem trenutku mogu prilagoditi bez alata, tako da AK 1324 može fleksibilno prilagoditi visinu razine skladišta debljini paketa lima i novim zahtjevima.

Tvrtka OHRA nije samo isporučila regale i montirala ih, već je od početka planiranja savjetovala tvrtku AK 1324. To je osiguralo tijek projekta bez problema i postizanje najvećeg mogućeg skladišnog kapaciteta s novim regalima.

 

O tvrtki AK 1324:

AK 1324 sro. je veletrgovac i trgovac na malo poluproizvodima od nehrđajućeg čelika. Tvrtka, osnovana 1997. godine, ima sjedište u Studénki, u Češkoj Republici. Osim limova, cijevi, šipki i profila od plemenitog čelika, tvrtka nudi i obradu metala za male i srednje sklopove, posebno rezanje limova debljine do 120 milimetara na visokotehnološkom sustavu za rezanje plazmom.