Na glavni sadržaj

Bauking

Galerija

I s nagibima sve je u ravnoteži

U okviru spajanja dviju lokacija, tvrtka BAUKING je reorganizirala i skladište svojih proizvoda od drva na lokaciji Lorup. U novoj regalnoj hali OHRA, sastavljenoj od konzolnih regala, kupci maloprodajnih dućana s građevinskim materijalom sada mogu pronaći sve drvene proizvode na jednom mjestu. K tome ovaj sustav regala nudi i znatno veći kapacitet skladištenja, tako da BAUKING može skladištiti i veći broj različitih artikala. Kako bi se vanjska skladišna površina sigurno odvodnjavala, podna ploča na kojoj se nalazi hala ima nagib od 0,7 posto u dva smjera. OHRA je kompenzirala nagib ovjesom konzolnih krakova u uskim rupama i s pomoću specijalne, fleksibilne krovne konstrukcije.

Distribuirano skladištenje, ograničeni kapaciteti
Prije reorganizacije skladišnog prostora, proizvodi od drva u Lorupu bili su smješteni na različitim dijelovima lokacije; neki u glavnoj hali, a neki vani, nezaštićeni od vremenskih prilika. Duljina uskladištenih greda i letvica bila je ograničena zbog situacije s parkirnim prostorom, skladišni kapaciteti bili su gotovo iscrpljeni.

Više artikala zaštićenih od vremenskih utjecaja na jednom mjestu
Kako bi svojim kupcima omogućila bolji pregled i brži pristup drvenoj robi, tvrtka BAUKING je odlučila svu drvenu robu skladištiti centralno na lokaciji u novoj regalnoj hali. Ovakva regalna hala, u kojoj police imaju ulogu nosive konstrukcije za krov i zidove, znatno je fleksibilnija i jeftinija od klasične skladišne hale. Tvrtka BAUKING je isplanirala halu sastavljenu od tri reda konzolnih regala, od kojih je svaki dug oko 20 metara. Konzolni regali visoki preko 7,8 metara opremljeni su s do sedam razina skladištenja.

Fleksibilna krovna konstrukcija
Redovi polica poredani su duž smjera nagiba. Budući da su konzolni krakovi OHRA polica fleksibilno ovješeni na mreži usko razmještenih rupa, police mogu lako kompenzirati razliku visina od oko 14 centimetara po duljini police. Kako bi se kompenzirao drugi nagib u poprečnom smjeru na redove polica u krovnoj konstrukciji, tvrtka OHRA je implementirala varijabilno krovno sljeme. Pritom krovni krakovi polica nisu međusobno povezani, nego je između njih „razmak“ od 10 centimetara. Prekriven je fleksibilnom grebenom tako da unutrašnjost hale ostaje suha. Ovo rješenje grebena ne samo da kompenzira razliku visina redova polica, već također jamči da se vibracije i naprezanja koja nastaju, primjerice tijekom skladištenja, ne prenose s jednog reda polica na drugi. Tako se krovna konstrukcija štiti od oštećenja pokrova.

Velika ponuda proizvoda za kupce
Nova regalna hala za drvenu robu omogućuje znatno učinkovitije logističke procese na lokaciji Lorup tvrtke BAUKING. Kupci mogu pristupiti većem asortimanu proizvoda; na primjer, sada se bez problema mogu skladištiti artikli duljine do 13 metara. Zbog centralnog skladištenja sve drvene robe u sustavu konzolnih regala, kupci željenu robu dobivaju u kraćem roku.


O tvrtki BAUKING:
BAUKING GmbH ima preko 70 specijaliziranih maloprodajnih mjesta i oko 50 trgovina Hagebaumarkt u sjevernoj, istočnoj i zapadnoj Njemačkoj. Ponuda građevinskog materijala namijenjena je građevinskim poduzećima i obrtnicima, kao i kućnim radionicama. S gotovo 4000 zaposlenika, tvrtka ostvaruje grupni promet od 1,45 milijardi eura (2021.).