Na glavni sadržaj

Dombal

Galerija

Vanjsko skladište s konzolnim regalima za drvenu građu

Sigurno i zaštićeno od vremenskih uvjeta

Proširenje asortimana proizvoda i sve veća potražnja za robom sa skladišta bili su razlog zašto je poljska trgovačka tvrtka Dombal odlučila modernizirati svoje skladište drvene građe. Pri modernizaciji Dombal je koristio konzolne regale tvrtke OHRA koji zahvaljujući integriranom krovu, ne samo da robu štite od vremenskih utjecaja, već zahvaljujući stabilnoj konstrukciji također omogućavaju i sigurno skladištenje teških drvenih paketa za kupce i radnike.

Tvrtka Dombal iz svojeg sjedišta u Varšavi distribuira drveni materijal za vrtnu arhitekturu (na primjer ograde, podovi za terase i vrtni paviljoni), drvenu građu i materijal za opremanje dječjih igrališta. Tvrtka osim toga svojim klijentima nudi i razne druge usluge kao konstrukcije po mjeri, izvođenje montažnih radova ili individualno rezanje građe. Time se Dombal istom mjerom koncentrira na dizajnere vrtova, građevinske tvrtke i privatne kupce. 30 zaposlenika tvrtke Dombal su u 2011. godini napravili promet od ca. 3,5 milijuna eura.

Drveni materijal se skladišti vani – radi se o lameliranoj i strukturnoj građi u paketima od do 10 metara duljine te drugoj robi u kupovima različitih manjih veličina. Dombal za skladištenje koristi konzolne regale specijaliste za sustave regala iz Kerpena u Njemačkoj – tvrtke OHRA. Dombal je posebno oduševljen stabilnim konstrukcijama stalaka regala od toplo valjanih čeličnih profila: IPE stalci od punog materijala elastično popuštaju kod guranja te za razliku od limenih konstrukcija, čak i u skladištima s velikim prometom trajno zadržavaju svoje statične karakteristike. Time sustav regala ispunjava najviše sigurnosne zahtjeve.

Konzole su osim toga pokretno ovješene u regale te se lako pomaknu u slučaju udaraca viličarima ili robom - to sprječava oštećenja na regalu i prije svega na robi. Konzole se vješaju u 100 milimetarske rastere stalaka regala i mogu se bez alata premještati. Dombal koristi tu mogućnost kako bi razmake razina regala prilagodio stalno promjenjivim potrebama u skladištu. U tvrtki Dombal su postavljene konzole duljine 1200 milimetara i nosivosti od 800 kilograma po konzoli.

Kod tvrtke Dombal je na 7 metara visoke stalke sustava regala montiran krov koji štiti robu od kiše, snijega i sunca. Dombal je samostalno montirao krov; OHRA joj je za to izračunala nastala opterećenja vjetrom te je prilagodila konstrukciju sustava regala danim uvjetima. Cijeli sustav je mogao samo tri mjeseca nakon početka radova - od planiranja do instalacije - početi s radom.