Na glavni sadržaj

Drevo Trust

Galerija

automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane

Povećana učinkovitost zahvaljujući potpuno automatiziranom komisioniranju u skladištu ploča

Tvrtka Drevo Trust, jedan od najvećih dobavljača proizvoda za proizvodnju namještaja i interijere u Češkoj Republici, otvorila je novo skladište za skladištenje drvenih ploča. To je jedno od prvih automatiziranih skladišta ploča u Češkoj Republici: Skladištenje i preuzimanje, komisioniranje i izdavanje paketa iz narudžbi potpuno su automatizirani. To ne samo da povećava učinkovitost cjelokupnog procesa skladištenja i komisioniranja, već omogućuje visoku razinu iskorištenosti prostora i smanjuje štete na robi. Pritom je to sasvim novi koncept, koji iskorištava prednosti dvostupanjskog komisioniranja: Skladištenje i preuzimanje paketa u skladište preuzima visokoregalna dizalica (RBG). Ako nalog za isporuku zahtijeva komisioniranje različitih pojedinačnih ploča, vakuumski uređaj za manipuliranje priprema odgovarajući artikl za slanje, pri čemu je moguće obraditi paralelno više naloga. Tako dva odvojena sustava vrlo učinkovito objedinjuju naloge u najužim prostorima. Skladište je realizirala tvrtka OHRA, vodeća na tržištu u isporuci konzolnih regala, u uskoj suradnji s partnerskom tvrtkom Köttgen, koja isporučuje visokoregalne dizalice (RBG).

U novom centralnom skladištu spremaju se uglavnom laminirane iverice i radne ploče različitih dimenzija i izvedbi. Skladište ukupno pruža mjesto za preko 3400 ovih do 2 tone teških i i u pravilu 2800 x 2070 milimetara velikih paketa. Za otpremu do krajnjih kupaca i podružnica tvrtke Drevo Trust odande se komisioniraju paketi klijenata povezani s nalozima.

Skladište je realizirala tvrtka OHRA. Vodeći ponuđač konzolnih regala na tržištu sve nosive elemente svojih regala izrađuje od čeličnih profila s punom stijenkom. Zbog toga oni daju visoku nosivost i posebno tanak dizajn, najbolje uvjete za veliku iskorištenost prostora u novom skladištu tvrtke Drevo Trust visokom 11 metara. U prilog tome govori i višegodišnje iskustvo tvrtke OHRA u realizaciji potpuno automatiziranih skladišta za drvo. Specijalist za regale već je sudjelovao u osmišljavanju skladišta i usko je surađivao s tvrtkom Köttgen, koja isporučuje visokoregalne dizalice. Na taj način se sučelja između regalnih sustava i radnih uređaja mogu precizno koordinirati i zajamčiti nesmetane automatske procese. 

Tvrtka OHRA je isporučila ukupno sedam dvostranih i dva jednostrana konzolna regala dugačka 57 metara. Osam prolaza opslužuju dvije visokoregalne dizalice. Iz regalnih prolaza upravlja se putem dviju visokoregalnih dizalica. Oni pakete skladište nasumično, a zatim ih prevoze do poprečnog regala postavljenog na prednjoj strani regalnog prolaza. Na ovaj regal izravno je priključena čelična platforma koju također realizira OHRA. Na tome je instaliran automatski vakuumski sustav, koji paralelno priprema potrebne pojedinačne ploče za najviše pet naloga kupaca. Komisionirani nalozi kupca zatim se prevoze s pomoću visokoregalne dizalice do mjesta preuzimanja, odakle ih viličar u konačnici uzima za utovar.

Ukupnim sustavom upravlja se putem WMS-a i automatizacije sustava, koje je razvila tvrtka Drevo Trust. Narudžbe kupaca komisioniraju se automatski u dvije smjene. U usporedbi sa sustavima skladištenja koje je tvrtka Drevo Trust prije primjenjivala, novo skladište nudi znatno bolju iskorištenost prostora, oštećivanja robe su značajno smanjena, a vrijeme potrebno za komisioniranje znatno se skratilo. Povrh toga, poboljšana je kvaliteta komisioniranja, a pogreške u sastavljanju korisničkih paketa svedene su na minimum. Novo skladište počelo je s radom sredinom 2019. godine, a tvrtka Drevo Trust je sada naručila kod tvrtke OHRA izgradnju dodatnih skladišta. 

O tvrtki Drevo Trust:

Sjedište tvrtke Drevo Trust A.S. nalazi se u mjestu Frýdek-Místek u češkoj Republici. Tvrtka za trgovinu drvom nudi tesarima, stolarima i zanatlijama više od 20 000 artikala za izradu namještaja i uređenje interijera. Dostupni su u 25 poslovnica ili putem internetskog dućana tvrtke. 

Potpuno automatizirano komisijsko skladište