Na glavni sadržaj

Gaigher + Penn

Galerija

S više prostora i sigurnosti do pružanja potpunog asortimana

Tvrtka Gaigher + Penn, specijalizirani trgovac građevinskim materijalom s područja krovova i fasada na sjeveru Minhena, zamijenila je regale, od kojih su neki samozavareni, profesionalnim sustavom regala iz tvrtke OHRA. Konzolni regali zbog svoje nosivosti ne samo da nude povećani skladišni kapacitet, već i znatno veću sigurnost za zaposlenike. K tome, integrirana krovna konstrukcija štiti robu od nepovoljnih vremenskih prilika. S novim sustavom regala, tvrtka je također u postojećoj skladišnoj hali mogla stvoriti prostor za sveobuhvatnu ponudu limova – i na taj način naglasiti svoju tvrdnju da je dobavljač cjelovitog asortimana na području krovova i fasada.

Stari regal s nesavitljivom limenom konstrukcijom
Nosači prijašnjih paletnih regala sastojali su se od presavijenih limova. Ovakva konstrukcija zaista je jeftina, ali podložna udarcima koji se brzo događaju, na primjer, pri skladištenju i preuzimanju s viličarom. Pritom brzo nastaju trajna oštećenja limenih postolja, što ugrožava nosivost regala i može uzrokovati njegovo izvijanje. K tome, budući da je samokonstrukcija, nije se moglo precizno odrediti opterećenje pretinca, nije bilo znakova o opterećenju. Sustav stoga više nije zadovoljavao zahtjeve tvrtke Gaigher + Penn vezane za zaštitu na radu. Djelomično samozavarena konstrukcija također se pokazala previše neprilagodljivom za široku paletu artikala koje nudi specijalizirani trgovac, jer nije dopuštala podešavanje visine skladišnih razina.

Čelični profili punih stijenki jamče trajnu stabilnost
U novom sustavu regala tvrtke OHRA svi nosivi elementi sastoje se od toplo valjanih čeličnih profila punih stijenki. Prilikom sudaranja jednostavno se vraćaju natrag i trajno zadržavaju svoju visoku nosivost. Zahvaljujući tankom dizajnu, oni pružaju bazu za kompaktno skladištenje na maloj površini. Kod visine postolja od 6500 milimetara, regali omogućuju izvođenje četiri razine skladištenja (uključujući pod). Konzolni krakovi dugi 1200 milimetara mogu nositi do 1200 kilograma i fleksibilno su pričvršćeni, tako da se visina skladišnih razina može promijeniti u bilo kojem trenutku i bez alata. Konzolni krakovi su opremljeni rešetkastim nosačima i tako omogućuju kontinuirano skladištenje bez ometajućih nastavaka – Gaigher + Penn tako na regalima može vrlo fleksibilno pohraniti letvice u police kao i limove ili razne manje predmete. Krov dubine oko 3 metra, koji je oslonjen na nosače regala, štiti robu od padalina.

Više artikala na istoj površini
Tvrtka Gaigher + Penn ugradila je ukupno pet 18-metarskih redova regala. Oni omogućuju skladištenje znatno više artikala na istoj površini u odnosu na stari regal. Na ovaj način tvrtka je uspjela stvoriti prostor i u staroj skladišnoj hali: Tvrtka Gaigher + Penn iskoristila ih je za nove regale tvrtke OHRA za skladištenje limova. To znači da je specijalizirani trgovac sada svoj asortiman mogao proširiti artiklima s područja vodoinstalaterskih radova.

O tvrtki Gaigher + Penn:
Osnovana 1908., tvrtka Gaigher + Penn danas je dobavljač cijelog asortimana visokokvalitetnih proizvoda za sve što se tiče krovova i fasada. Ova obiteljska tvrtka sa sjedištem u Minhenu trenutačno zapošljava deset ljudi i ostvaruje promet od 5 milijuna eura.