Na glavni sadržaj

Holzwerkstoffe Gfeller AG

Galerija

Gfeller AG: Više prostora za skladištenje i veća učinkovitost

Konzolni regali za trgovinu drvnom sirovinom

Švicarska tvrtka Gfeller AG sa sjedištem u Landquartu proširila je svoje skladište s konzolnim regalima tvrtke OHRA. Osim što pružaju potrebnu fleksibilnost, zahvaljujući njihovoj čvrstoj konstrukciji omogućuju i visinu skladištenja čak do 6,7 metara.

Gfeller je jedan od vodećih trgovaca drvnom sirovinom u švicarskom kantonu Graubünden. Tvrtka koja je dio Woodpecker Holdinga slovi zajedno sa svojim sestrinskim tvrtkama za jednog od najvećeg dobavljača stolarije i elemenata u Švicarskoj. Širenje ponude i uvođenje novih proizvoda zahtijevalo je proširenje postojećeg skladišta. Istodobno je trebalo doći do optimizacije roka skladištenja, zbog čega će se prostor skladištenja moći bolje iskoristiti, a što će dovesti do veće učinkovitosti u samom procesu skladištenja. Iz tog se je razloga tvrtka odlučila za proširenje postojećeg sustava regala.

Budući da bi skladište trebalo pružati prostor za različite vrste ploča – masivnih drvenih ploča, OSB ploča, ploča iverica, šperploča, MFP ploča i osjetljivih furniranih ploča iverica – višefunkcionalan skladišni regal bio je prijeko potreban. Gfeller je iz tog razloga proširio postojeće skladište s konzolnim regalima tvrtke OHRA: tvrtka sa sjedištem u Kerpenu, Njemačka, europski je tržišni lider za konzolne regale. Svi strukturni elementi njihovih regala izrađeni su od čvrstog vruće valjanog čelika. Stabilna i tanka konstrukcija omogućuje visoke visine skladištenja, a time i bolju iskoristivost prostora. Tvrtka Gfeller postavila je u svojem skladištu stupove visoke preko 7 metara uz pomoć kojih je ostvareno skladištenje na devet razina.

Još jedna od posebnosti konzolnih regala tvrtke OHRA je fleksibilnost: konzole se u 100-milimetarski raster koji se nalazi na stalku vješaju na nosač, a ne zatežu ili zavaruju. Ruke se mogu podesiti bez alata – iz tog se razloga visina pojedinih razina regala može vrlo brzo promijeniti.

Gfeller je uložio ukupno 100.000 eura u proširenje skladišta. Sedam različito dugačkih linija jednostranih i dvostranih regala danas pružaju puno više prostora za skladištenje te ujedno omogućuju veću učinkovitost u samom skladištu. Zahvaljujući različito dugačkim rukama s duljinama od 1.850, 2.000 i 2.500 milimetara te opterećenjem od 1.000 kilograma (odnosno 850 kilograma kod ruke dugačke 2.5 metara), regali se mogu prilagoditi lokalnim uvjetima i različitoj robi za skladištenje.

O tvrtki Gfeller

Tvrtke koje su dio Woodpecker Holding AG već se više od 80 godina bave trgovinom kvalitetnih drvnih materijala. Uz Holzwerkstoffe Gfeller AG tu je još pet dodatnih sestrinskih tvrtki. Svaka tvrtka je pravno odvojena, ima unutar grupe visok stupanj autonomije te je duboko ukorijenjena u regiji u kojoj se nalazi. To se također odražava u njihovoj ponudi proizvoda čija je potražnja vidljiva na regionalnoj razini. Gfeller sveukupno zapošljava 40 djelatnika i ostvaruje dobit od 27 milijuna švicarskih franaka.