Na glavni sadržaj

Hue Socoda

Galerija

timber storage systems
cantilever racking with forklift truck
timber storage systems
timber storage systems
timber storage systems
cantilever racking with forklift truck

Slaganje na velikoj visini, na podesivim konzolama

Hue-Socoda, jedan od vodećih trgovaca pločastih drvenih materijala u Bretagni, svoje je skladište na svojoj novoj lokaciji u Langueuxu opremio regalnim sustavima tvrtke OHRA: Zahvaljujući stabilnim konzolnim regalima, sustav regala mogao bi se realizirati s visinom od 9 metara - i stoga je više od dvostruko viši od onog u starom skladištu. Skladišni podest dodatno optimizira iskorištenost površine u skladištu: S njome se maleni materijal može uskladištiti s uštedom prostora na dvije etaže. 90 centimetara visoke konzole pojednostavnjuju pristup robi pri prihvatu isporučenih paket ploča. 

2017 se tvrtka Hue-Socoda preselila na novu lokaciju. Iako je na terenu koji graniči s prethodnom lokacijom dostupna manja ukupna površina, ipak je bilo moguće značajno proširiti skladišne kapacitete i poboljšati logističke procese. Konzolni regali tvrtke OHRA, koji na temelju svoje konstrukcije od vruće valjanih punih čeličnih profila omogućuju visoku nosivost, značajno doprinose: Da se visina skladišta mogla povećati na devet metara - u starom skladištu regalni je sustav bio visok samo četiri metra. Time se omogućuje dovoljan kapacitet skladištenja za svih 1200 artikala - uključujući, među ostalim, drvene, melaminske i laminatne ploče ili vrata - uz izravni pristup. Tako se sav inventar skladišta može obuhvatiti u jednoj zgradi. Važan argument u korist OHRA konzolnih regala bio je to što se konzolei ne pričvršćuju vijcima, nego su jednostavno zakačeni na stalke. Time se omogućuje promjena pojedinačnih razina skladišta bez alata, primjerice ako to zahtijevaju promjene portfelja proizvoda. 

OHRA dodatno postavlja skladišni podest za na kojeg se postavljaju sustavi polica i s gornje i donje strane. U njima se skladište, na primjer, rubnici i okovi. Ovo proširenje skladišne površine jednom dodatnom razinom omogućuje optimalnu iskoristivost raspoloživog prostora. 

Kako bi ubrzali procesi ulaza robe, tvrtka OHRA sukladno potrebama tvrtke Hue-Socoda isporučuje oblikovane, 90 centimetara visoke konzole. Isporučeni paketi ploča na njih se slažu s odbojnicima kako bi ih se unutar skladišnog prostora moglo brzo i lako transportirati viličarima.

Sve u svemu, skladišni sustavi tvrtke OHRA omogućili su učinkovitu uporabu raspoloživog prostora, pojednostavljenje logističkih procesa i optimalne uvjete rada za zaposlenike. Time će Hue-Socoda i u budućnosti moći ispunjavati cilj: isporučivati kvalitetne proizvode u roku od 24 sata.

O tvrtki Hue-Socoda:

Tradicija tvrtke Hue-Socoda počinje davne 1932. godine. Danas ova tvrtka sa sjedištem u bretonskom Langueuxu zapošljava oko 90 ljudi i ostvaruje promet od 37 milijuna eura. 35 vlastitih kamiona osigurava brzu isporuku naručene robe. Proizvodni program uključuje, između ostalog, ploče, laminate, melamin, parket, vrata i dijelove namještaja.