Na glavni sadržaj

 Kraft Baustoffe

Galerija

Kraft Baustoffe GmbH je najveća specijalizirana trgovina građevinskog materijala u južnoj Njemačkoj. Na ukupnoj skladišnoj površini od 40.000 m² sve poznate marke građevinskog materijala su spremne za preuzimanje ili dostavu. Nakon opsežnih mjera novogradnje i rekonstrukcije u 2008. godini danas se grupacija Kraft predstavlja kao jedno od najmodernijih lokaliteta specijalizirane trgovine građevinskog materijala u Njemačkoj. Ove mjere su bile prijeko potrebne zbog rastućeg prodajnog prostora i stalnog proširenja asortimana proizvoda.

OHRA je u suradnji s uredom za planiranja grupacije Kraft razvila, proizvela i sastavila cjelokupni skladišni sustav. Ovisno o proizvodima za skladištenje, učestalosti pretovara i rukovanja, upotrijebljeni su različiti sustavi regala i skladišni sustavi.

Tako su npr. za vanjski prostor dopremljeni konzolni regali u vruće pocinčanoj izvedbi. Ovdje svi proizvodi, kao što su odvodne cijevi, betonske ploče ili drvene grede, imaju svoje mjesto u regalu Konzolni regali su djelomice natkriveni i opremljeni su rešetkama koje služe kao nosači robe. Poseban izazov je ovdje bila krovna konstrukcija koja je sa strane imala kosi pad nužan zbog oblika međe zemljišta.

Građevni materijal na paletama skladišti se i u hali, kao i na otvorenom u robusnim OHRA paletnim regalima. U svakom pojedinom pretincu regala unutrašnje širine 2.900 mm mogu se bez problema skladištiti i palete sa stršećom robom. Na čelu paletnog regala su postavljene stanice predaje robe za učinkovito komisioniranje i bez zapreka. Nadalje smo zbog velike nosivosti okvira pojedinačne kontejnere mogli integrirati unutar paletnih regala.

Između paletnih regala je OHRA integrirala i skladišnu platformu s dograđenim paletnim regalom. Platforma je dugačka 22.500 mm i visoka 4.500 mm. Raspon među potpornjima iznosi ca. 5.600 mm. Dok ispod platforme nastaje takozvano blok skladište, gornji dio platforme je moguće opremiti dodatnim paletnim regalima.

Za „brzu protočnost robe“ OHRA je kod tvrtke Kraft na europalete ugradila moderan i robusan protočni regal. Zahvaljujući visini prostora od nešto manje od 10 metara mogle su biti realizirane 4 razine skladištenja dužine prolaza 7.650 mm. U sredini regalnog bloka se povelo računa o tunelu za komisioniranje. Paletirana roba se s jedne strane tovari i transportira se po valjkastom transporteru do strane na kojoj se izdaje roba. Time se drži do principa „Fi-Fo“ (First in - First out).

Između različitih skladišnih sustava postavljeni su vozni putevi, u kojima prostrano mogu biti tovarena i teretna vozila s više osovina. Učinkovit sustav rukovođenja unutar skladišta vodi računa o transportu bez zapreka.

Sve u svemu je pri grupaciji Kraft nastalo moderno i ekonomično skladište građevnog materijala koje je realizirano unutar kratkog vremena, zbog suradnje od samog početka projekta između ureda za planiranje i OHRA-e.