Na glavni sadržaj

Mebatex

Galerija

cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized

Lakše rukovanje teškim cijevima

Češka tvrtka Mebatex, koja proizvodi valjke za industriju tekstilnih strojeva u svojem sjedištu u Brnu, konzolnim regalima iz tvrtke OHRA uvišestručila je kapacitete svojih vanjskih skladišta. Do sada su čelične cijevi, koje čine polazni materijal za valjke, bile pohranjeni na podu. Uporabom konzolnih regala za teške terete sada se može otvoriti "treća dimenzija" te se tako na isto područje može pohraniti znatno više materijala. Istovremeno se ubrzava se pristup potrebnim cijevima i poboljšava pregled inventara. 

Asortiman proizvoda tvrtke Mebatex je širok pa se sukladno tome mogu pohraniti velike količine cijevi od kojih se izrađuju valjci. U konačnici, novi proizvodi i rastuće poslovanje zahtijevali su veći skladišni kapacitet za cijevi od čelika, nehrđajućeg čelika i cijevi s debelim stijenkama. Stoga je tvrtka odlučila zamijeniti prethodno skladištenje na podu skladištenjem cijevi i snopova cijevi na konzolnim regalima tvrtke OHRA.

Regalni sustav OHRA bio je posebno uvjerljiv zbog svoje robusnosti i stabilnosti: Budući da OHRA sve nosive elemente regala proizvodi isključivo od čeličnih profila punih stijenki, postiže visoku nosivost s istovremeno elegantnim dizajnom. K tome OHRA je regale prilagodila upravo potrebama tvrtke Mebatex, tako da se različite cijevi mogu sigurno i učinkovito skladištiti. U tu svrhu, tvrtka OHRA je na vanjskom terenu ugradila dva reda jednostranih konzolnih regala ukupne duljine preko 92 metra. 

S visinom od 3710 milimetara, regali pružaju do pet razina skladištenja, a svako postolje ima nosivost 4,4 tone. Budući da su pojedini konzolni krakovi fleksibilno ovješeni i nisu pričvršćeni na postolje, broj i razmak razina skladištenja mogu se mijenjati lako i bez alata. Svaka od konzola duljine 1800 mm ima nosivost do 1.100 kilograma. 

Opremanjem vanjskog skladišta konzolnim regalima OHRA, tvrtka Mebatex sada može pohraniti značajno više sirovina za svoju proizvodnju valjaka. Osim toga, u usporedbi s podnim skladištenjem, potrebnim se cijevima sada može pristupiti mnogo brže, tako da je povećana i učinkovitost u cjelokupnom proizvodnom procesu. Radno vrijeme koje je prije bilo potrebno za izmještanje pojačanja i armatura više nije potrebno, a cjelokupno rukovanje je znatno pojednostavljeno. Istovremeno, skladištenje materijala na konzolnim regalima omogućuje mnogo bolji pregled zaliha.

O poduzeću Mebatex s.r.o.:

Tvrtka Mebatex s.r.o proizvodi valjke za industriju tekstilnih strojeva. Tvrtku su 1995. godine osnovali članovi trgovačkog društva Brugman Maschinenfabrik bn Holland te Brigitte i Guntram Schneider u Brnu, u Češkoj. U početku su se tokarili i zavarivali vodeći valjci, a završna se obrada odvijala u Nizozemskoj. Tijekom godina dodavale su se daljnje faze proizvodnje valjaka, sve do toga da su se u Brnu mogli u potpunosti proizvesti i vodeći, i valjci za gnječenje. Istovremeno pokrenuti su i radovi zavarivanja komponenti stroja, kao što su kutije za pranje rublja, korita za bojenje, spremnici itd. od nehrđajućeg čelika. 2003. su Brigitte i Guntram Schneider preuzeli udjele u tvornici strojeva Brugman. U godinama koje slijede je cijeli park strojeva obnovljen odnosno proširen. Danas Mebatex s.r.o. zapošljava oko 40 zaposlenika i zauzeo je čvrsto mjesto kao kompetentni i pouzdani dobavljač kako u industriji tekstilnih strojeva, tako i drugih industrija.