Na glavni sadržaj

Nyfeler Holzwaren AG

Galerija

cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Istočni/zapadni nagib ujednačen

Tereni s velikim nagibom i uski prostorni uvjeti postavili su posebne izazove za planiranje novog vanjskog sustava regala za stolarsku radionicu Nyfeler Holzwaren AG. OHRA je konačno podijelila dvostrani konzolni regal na istočnu i zapadnu stranu, koje su zaštićene zajedničkim krovom dubokim šest metara, unatoč raznim visinama poda i stupnjevitoj strukturi. Nyfeler dobiva znatno više prostora za skladištenje s regalom, štedi vrijeme tijekom skladištenja i dohvaćanja i trpi manje štete na uskladištenoj robi zahvaljujući zaštiti od izravnih vremenskih utjecaja.

Prije: Slaganje na otvorenom

Do nedavno je Nyfeler skladištio ploče od bukovih blokova, koje, između ostalog, stolarska radionica koristi za proizvodnju mramornog sustava CUBORO, kao i drva za ogrjev i ostale predmete na otvorenom. No, euro palete korištene u procesu neprestano su propadale, što je dovelo do opasno iskrivljenih gomila. Da bi se moglo doći do robe, predmeti su se morali ponovno nezgrapno spakirati. Da bi ih zaštitio od vremenskih nepogoda, Nyfeler je također svaku gomilu prekrivao ceradama - što je podrazumijevalo puno dodatnog napora u pogledu rukovanja. Te na kraju je skladište zauzimalo ogromno područje.

Teški prostorni uvjeti

Stoga je Nyfeler odlučio znatno povećati učinkovitost skladišta konzolnim regalima tvrtke OHRA. Međutim, prostor predviđen za njega zahtijevao je prilagođenu konstrukciju: Zbog terena, podnožje jedne strane dvostranog regala se nalazio 1,5 metra iznad podnožja druge strane. Osim toga, kamioni se nisu smjeli ometati tijekom manevriranja na skučenom terenu. I na kraju, trebalo bi biti mjesta za raznu robu: Gomile dasaka visokih do 4,4 metra i dugih do 5,5 metara, kao i bačve, vreće i drugi predmeti.

Regal s dvije strane

Dizajneri OHRA-e riješili su izazove podijelivši police: Na višoj zapadnoj strani, visine stalaka su 6.770 milimetara. Na to su pričvršćeni konzolne police duljine 1,5 metra i nosivosti 1.000 kilograma. Uključujući bazu, formiraju četiri razine za skladištenje. Na istočnoj strani, visina stalka iznosi 8.270 milimetara, tako da je razlika u visini poda izjednačena. Gomile ploča od bukovog bloka, težine do 10 tona, složene su u podnožju ove strane. Gornja razina za skladištenje nudi prostor za još jednu gomilu ploča teških do 2300 kilograma. Istočna i zapadna strana su također stepenasto raspoređene u duljini: Istočna strana započinje nekoliko metara „kasnije“ - tako da podnožje regala ne strši u prilazu na uglovima konstrukcije i kamioni mogu voziti oko regala u uskom krugu.

Sve razine regala za skladištenja su opremljene mrežastim dnom, tako da se svaka vrsta robe može fleksibilno skladištiti, bez obzira na nosač tereta ili opremu za utovar. Mrežaste police također omogućuju dobro prozračivanje uskladištenih predmeta kao i jasan pogled prilikom skladištenja i dohvaćanja. Krovni krakovi duljine tri metra, s nagibom ili usponom od 11 stupnjeva, montirani su na vrhovima glava svakog nosača. Krov izdašne veličine pouzdano štiti uskladištenu robu od vremenskih nepogoda. Opterećenja uzrokovana vjetrom i snijegom, koja se javljaju kod tako velikih površina krova, naravno su uzeta u obzir pri statičkom proračunu regala.

Kapacitet udvostručen, vrijeme ušteđeno

Novi sustav regala donosi Nyfeleru čitav niz prednosti, kako naglašava direktor Remo Nyfeler: „Sada možemo skladištiti dvostruko više na istom prostoru. Uz to, štedimo puno vremena zbog kraćih udaljenosti vožnje i činjenice da uskladištena roba više ne mora biti zaštićena ceradama.“ Unatoč svojoj veličini, polica se elegantno uklapa u okoliš. I na kraju, cijelo skladište izgleda čisto i uredno, ostavljajući pozitivan dojam na kupca.

O tvrtki Nyfeler Holzwaren:

Tvrtka Nyfeler Holzwaren AG osnovana je 1937. godine, a sada je vode Margret i Remo Nyfeler u trećoj generaciji. Obiteljska tvrtka sa sjedištem u Gondiswilu u Švicarskoj trenutno zapošljava 14 ljudi. Izrađuju vlastite proizvode kao što su valjci za masažu stopala, drvene igre i drvene proizvode, te prodaju ih u specijaliziranim trgovinama, kao i u vlastitoj radnji. Osim toga, drveni proizvodi se na zahtjev prave u serijama, na primjer za promotivne poklone. Međutim, proizvodnja je uglavnom usmjerena na Cuboro. Ova se drvena igračka sastoji od preko 100 različitih dijelova od kojih se kreativnom kombinacijom i logičkim planiranjem može stvoriti beskonačan broj staza za kuglice.