Na glavni sadržaj

Stolarija Schmidt

Galerija

cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels

Stolarija Schmidt: 40 % više skladišnog kapaciteta plus struja sa krova

Kod stolarske radionice Torsten Schmidt održivost nije važna samo za drvo koji se upotrebljava: Tvrtka OHRA je sagradila skladište od konzolnih regala za poduzeće iz Thüringena, koja ne samo da nudi više prostora za pločasto i masivno drvo, već na sebi nosi i krov s fotonaponskim sustavom. Stolarija je tako uspjela povećati kapacitet skladišta za 40 posto, a istovremeno je na krovu ostvarila trajnu proizvodnju električne energije za vlastite upotrebe.

Stolarija sa sjedištem u Pößnecku, kod Jene, konstruira i izrađuje prije svega pojedinačne komade od punog drva ili od visokokvalitetnih pločastih materijala. U tu svrhu tvrtka drvo koje joj treba obično kupuje od lokalnih trgovaca drvom, tako da su održivo upravljanje i kratke transportne rute dobro razumljivi.  

Održivost je također imala ulogu u novom sustavu regala, s kojim je stolarija željela stvoriti dodatni prostor za pločasto i masivno drvo: Konzolni regal dugačak 30 metara, koji isporučuje tvrtka OHRA, nosi fotonaponski sustav koji proizvodi obnovljivu električnu energiju za stolariju. U tu svrhu tvrtka OHRA je isporučila regale sa specijalnim potpornim krakovima i krovnim zasunima. Oni omogućuju optimalni nagib krova od 30 stupnjeva za fotonaponski sustav. Sam krov je pokriven trapeznim limom. Cijela podkonstrukcija, uključujući postolje konzolnih regala, prilagođena je masi solarnih ćelija - jer ipak, 60 modula ukupno teži oko 1000 kilograma.

Sam konzolni regal, visine 3740 milimetara na tri razine skladištenja - najgornji, koji je na visini od 1700 milimetara, nudi dovoljno prostora za pločasto i masivno drvo potrebno u stolariji. Stupnjevito podesivi, 1800 milimetara dugački konzolni krakovi nose svaki do 400 kilograma. Regal je je izveden jednostrano, stražnja stijena prekriva stolariju - tako regal postavljen na granici istovremeno služi kao zid za zvučnu izolaciju.

Unatoč posebnoj konstrukciji koju zahtijeva fotonaponski sustav, tvrtka OHRA je sustav regala implementirala u samo šest mjeseci - od zaprimanja naloga do puštanja u rad. Regal već oko godinu dana proizvodi ekološku električnu energiju za tvrtku. Stolarija Torsten Schmidt k tome je uspjela povećati svoj skladišni kapacitet za 40 posto. Koncept konzolnog regala omogućuje brz, izravan pristup uskladištenoj robi. Time i ovim fleksibilnim, slobodno ovješenim konzolnim krakovima sprječava se oštećenje drveta tijekom skladištenja i izvlačenja.

O stolarskoj radionici Torsten Schmidt:

Portfelj stolarije Torsten Schmidt sa sjedištem u Pößnecku u Thüringenu kreće se od ulaznih vrata, preko obloga do prozora i namještaja. Tvrtka kombinira moderan strojni park s umješnošću. Pritom stolarija radi izvan granica Thüringena. Lokalne arhitektonske tvrtke i privatni investitori godinama su stalni kupci.