Na glavni sadržaj

Thermowave

Galerija

Društvo THERMOWAVE Gesellschaft für Wärmetechnik mbH spada u inozemne vođe tržišta na području pločastih izmjenjivača topline.

Pločasti izmjenjivači topline sastoje se od profilnih ploča koje se pomoću steznog vijka razdvojivo spajaju između statične i pokretne okvirne ploče. Takvi pločasti izmjenjivači topline koriste se primjerice za hlađenje otopina u sustavu zamrzivača ili pri sterilizaciji pitke vode. Generalno su takvi izmjenjivači topline potrebni za postizanje određenih temperatura, bilo na području zamrzavanja ili pri proizvodnji topline pomoću pare. Sigurni procesi izmjene topline su od posebne važnosti prije svega u branšama kemije i tehnologije klimatizacije i hlađenja, pa sve do tehnologije hrane.

Za proizvodnju ovih uređaja koriste se čelični limovi, koji se dovoze u balama i koji se moraju smjestiti sprijeda za produkciju koja slijedi. Ovisno o sastavnom dijelu bale su različitih stalnih širina, a time su i različito teške.

Za skladištenje bala THERMOWAVE se odlučio za robusne konzolne regale za bale OHRA. Poluga za bale, koju je posebno razvila OHRA, ima nosivost do 15 tona po poluzi i time je posebno prikladna za skladištenje teških bala. Uskladištenje i izskladištenje bala se vrši pomoću teleskopirajuće C-kuke. Njome se bale izravno iz regala transportiraju do stroja za rezanje. Ovdje se željene ploče izrežu na dužine i nakon toga se dalje prerađuju, primjerice oblikuju se u preši.

Između tih sirovih materijala se na robusnim konzolnim regalima skladište i drugi proizvodi, kao npr. boce. Ove boce su potrebne za priključenje na gotove izmjenjivače topline. Na svaki pločasti izmjenjivač topline ugrađuju se 4 boce. Na ovaj način razmjerno veliki broj tih proizvoda uvijek postoji u skladištu.