Na glavni sadržaj

Ulma

Galerija

Oplatne ploče bez propuštanja

Tvrtka ULMA Construction, jedan od vodećih dobavljača sustava oplata i skela, uspjela je vrlo brzo stvoriti nove skladišne kapacitete za skladištenje oplatnih ploča ugradnjom konzolnog regala tvrtke OHRA u vanjski prostor. Šperploče su zaštićene od vremenskih uvjeta integriranim krovom i obloženim stražnjim zidom u vanjskim regalima dugim 58 metara. Kako bi se ploče različitih dimenzija mogle skladištiti, a da se ne savijaju, tvrtka OHRA je odgovarajuće prilagodila razmake između stupova regala i mijenjala ih unutar regala.

Neučinkovito podno skladištenje
ULMA Construction najveći dio prodaje ostvaruje iznajmljivanjem sustava oplata i skela. To znači da održavanje elemenata igra odlučujuću ulogu – samo ako su svi dijelovi u svakom trenutku u savršenom stanju, moguće je besprijekorno lijevanje betona i nesmetano opskrbljivanje gradilišta oplatnim elementima. Tvrtka ULMA stoga uvijek ima na zalihama do 20.000 četvornih metara obloženih šperpločama s kojima se mogu popraviti i obnoviti sustavi oplate. Do sada su ploče bile skladištene na podu. Međutim, to je zauzimalo puno prostora u tvornici i značilo je da su se šperploče morale pomicati viličarom svaki put kako bi se došlo do ploča iza. Kao rezultat toga, cjelokupna situacija u skladištu bila je zbunjujuća i neučinkovita.

Vanjski regali stvaraju prostor u tvornici
Uvođenje novog sustava oplate za beton u Njemačkoj stoga je potaknulo tvrtku ULMA na implementaciju novog skladišta za šperploče. Vanjski konzolni regal bio je najbrže i najlakše rješenje za stvaranje dodatnog skladišnog prostora u kratkom vremenu. Građevinski propisi u Hessenu dopuštali su izgradnju konzolnog regala visokog preko šest metara i dugog 58 metara bez dugog čekanja na građevinsku ili montažnu dozvolu.

Integrirani krov dubok dva metra i stražnji zid obložen trapezoidnim limom štite uskladištene šperploče od vremenskih uvjeta. Jedan od izazova bio je to što su ploče veličine između 3,3 × 2,4 i 0,6 × 0,3 metra. Kako bi se spriječilo savijanje ploča tijekom skladištenja, tvrtka OHRA je prilagodila razmake između postolja i mijenjala ih unutar regala: To je 1.000 milimetara između 26 postolja i 1.200 milimetara između preostalih 27 postolja. Na taj se način svi formati mogu sigurno skladištiti i prostor se može dobro iskoristiti.

Učinkovito proširenje skladišnog prostora
Ogromni regali mogli bi se realizirati u roku od šest mjeseci bez utjecaja na poslovanje. S novim sustavom regala, tvrtka ULMA je učinkovito proširila svoj skladišni prostor i stvorila uredno skladištenje šperploča.