Na glavni sadržaj

Galerija

Cantilever racking for timber storage
Cantilever racking with roof
Cantilever racking with roof
Cantilever racking galvanised for outside storage
Cantilever racking for outside storage
Cantilever racking with galvanised arms
Cantilever racking

Mnogo čelika za stručnjake za drvo

S velikim brojem različitih konzolnih regala tvrtke OHRA, Van Dorp Hout se suočio s izazovom da može nastaviti brzo i u dovoljnim količinama opskrbljivati svoju ogromnu bazu kupaca robom, zadržavajući isti skladišni prostor. Vodeći stručnjak za vrtno drvo u regiji Randstad, Nizozemska, nabavio je 2019. i 2020. godine konzolne regale ukupne duljine preko 240 metara u različitim visinama, od kojih nekih imaju krov. To znači da se kupcima sada može isporučiti roba koju žele u kratkom roku, brže i učinkovitije. Zahvaljujući regalima, Van Dorp Hout uspio je povećati svoje skladišne kapacitete u odgovarajućim područjima za 40 posto.

Mnogo prostora za dodatne skladišne kapacitete

Do sada je Van Dorp Hout na podu u tim područjima skladištio trupce duljine od jednog do osam metara u dugim redovima. Budući da su daske, grede i podne daske uklanjane ručno, trupci nisu smjeli biti veći od jednog i pol metra. To je ograničilo iskoristivost skladišnog prostora u visinu.

Sa i bez krova na različitim visinama

Međutim, budući da se baza kupaca posljednjih godina brzo povećala, ali se unutarnje i vanjsko skladišno područje od 18000 četvornih metara nije moglo proširiti, Van Dorp Hout je odlučio povećati skladišne ​​kapacitet konzolnim regalima tvrtke OHRA. Tvrtka je već 2019. godine instalirala konzolne regale visine 5 metara s krovom dugim 48 metara kao i dodatnih 55 metara konzolnih regala na različitim manjim visinama. 2020. godine je nabavljeno još regala: 48 metara regala s visinom od 5 metara i krovom za zaštitu od nepoželjnih vremenskih uvjeta za skladišteno drvo, 20 metara iste visine bez krova i oko 70 metara konzolnih regala na visinom između 2 i 2,5 metra. Još 110 metara regala tvrtke OHRA stiglo je zatim 2021. godine: Još 40 metara regala visokih pet metara s krovom i nizom različitih manjih regala bez krova.

Brži pristup većem broju predmeta

„Poznajemo tvrtku OHRA još od 2010. godine. Od tada smo veliki obožavatelji jednostavnog i robusnog sustava regala“, navodi direktor Henk-Arie Schra. „Osim tehničkih specifikacija, cijenimo i jednostavnu strukturu regala.“ Stoga zaposlenicima u Van Dorp Hout-u nije bio problem da sami sastave niske regale – iako su se stručnjaci za drvo morali pozabaviti čeličnim materijalom na koji do sada nisu navikli. Teške, visoke regale ugradili su monteri iz tvrtke OHRA. Danas Van Dorp Hout skladišti robu za dnevne potrebe na donjim razinama regala, a robu za kojom postoji dugoročna potreba, na gornjim razinama skladištenja. Osim toga, tvrtka koristi četverosmjerne viličare i jednostavne viličare za skladištenje i preuzimanje robe. Općenito se drvo može skladištiti mnogo učinkovitije. Ne samo da postoji prostor za veći broj artikala, već je Van Dorp Hout također mogao proširiti asortiman dodatnim artiklima.