Na glavni sadržaj

Vehmeyer

Galerija

pallet racking galvanized
pallet racking for high loads
cantilever racking with 10 storage levels
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking galvanized, pallet racking system
pallet racking galvanized

Učinkovitiji logistički procesi i bolji pregled

Tvrtka Vehmeyer, jedan od najvećih trgovaca građevinskim materijalom u Emslandu, značajno je proširila svoj skladišni kapacitet novim skladištem od 5.800 četvornih metara. U uskim vremenskim okvirima tvrtka OHRA isporučila je i montirala više od 25 konzolnih i paletnih regala, ponegdje dugih preko 42 metra i visokih više od 7 metara. To znači da se najrazličitiji građevinski materijali sada mogu pohraniti mnogo preglednije. Kupci brže dobivaju svoju robu, logistički procesi su pojednostavljeni i povećana je ukupna raspoloživost skladišta.

Prije nego što je 2018. godine sagrađena nova skladišna hala, roba - građevinski materijali i sirovine, proizvodi od drva, građevinski materijal za niskogradnju i uređenje okoliša, pločice i elementi za uređenje interijera, kao i artikli željezarije - pohranjeni su u uspravnim konstrukcijama u malim hodnicima s maksimalno tri do četiri razine skladištenja. To je ograničilo učinkovitost logističkih procesa i kupcima je bilo teško pronaći pravu robu. Zato je tvrtka Vehmeyer odlučila svu robu objediniti u novom, centralnom skladištu. Preduvjet je bio sustav regala s kojim se na raspoloživom prostoru može ostvariti najveći mogući kapacitet skladištenja. 

Tako se tvrtka Vehmeyer odlučila za tvrtku OHRA. Tvrtka proizvodi posebno robusne konzolne i paletne regale od vruće valjanih čeličnih profila. Time se omogućuje visoka korisna nosivost uz istodobno tanku konstrukciju - te se tako osigurava dobra iskoristivost površine. Pored toga, OHRA ima proizvodne kapacitete za provedbu tako opsežnog projekta u uskom vremenskom okviru. 

Tvrtka OHRA je ukupno isporučila više od 25 konzolnih i paletnih regala za unutarnju i vanjsku upotrebu. Svaki regal je individualno prilagođen mjestu instalacije i robi koju je potrebno pohraniti. Tako na primjer širina pretinca kod paletnih regala iznosi između 2400 i 4500 milimetara, za opterećenje pretinca od 3 do 5,5 tona. Nosivost regalne konstrukcije OHRA, sa šest razina skladištenja na paletnim regalima, omogućuje dobru iskoristivost visine hale. Isto vrijedi za konzolne regale: Oni imaju nosivost do 6750 kilograma po jednoj strani stupa. Ovisno o robi, ovo omogućuje implementaciju do devet razina skladištenja. Slobodno ovješeni krakovi, s nosivošću 750 kilograma, omogućuju lako prilagođavanje promjenjivom asortimanu robe. 

Time sustav regala pruža potrebne kapacitete za daljnje širenje i važan je dio strategije rasta tvrtke Vehmeyer.

O tvrtki Vehmeyer:

Korijeni tvrtke E.A. Vehmeyer OHG sežu do 1805. godine kada je Ernst August Vehmeyer osnovao ciglanu. Ona je kasnije dopunjena pilanom. Ciglana danas više ne postoji, ali Vehmeyer upravlja najvećom pilanom za crnogorično drvo u sjeverozapadnoj Njemačkoj. Pored toga, tvrtka kontinuirano širi trgovinu drvom i građevinskim materijalom, upravlja vlastitom prodavaonicom građevinskih potrepština u Haselünneu i opskrbljuje privatne i profesionalne kupce daleko izvan Emslanda. 109 zaposlenika generira godišnju prodaju od preko 40 milijuna eura.