Na glavni sadržaj

Walker Timber Ltd., Schottland

Galerija

Walker Timber Ltd., specijaliziran za proizvodnju krovnih vezača i drvenih konstrukcija, sa sjedištem u Bo’nessu u blizini Edingburgha (Škotska), trebao je skladišni sustav za novoizrađene konstrukcije krovnih vezača. Isti su na vanjskom terenu do pretovara u teretnjake trebali biti uskladišteni sigurno i za što lakše komisioniranje.

Prije je klijent u tu svrhu koristio vlastitu konstrukciju od drveta. Udarima zubaca vilica viličara došlo je međutim uvijek iznova do oštećenja, budući da drvena konstrukcija nije napravljena za tako teške terete. To je imalo za posljedicu, da su novoizrađeni krovni vezači bili oštećeni već prije pretovara u teretnjake.

Klijent je zatim pokušao postaviti metalno skladište. Ali ni to nije bilo primjereno za velike mase tereta. Osim toga nije bila moguća premjestivost skladišnih razina za različite mjere krovnih vezača Napokon, takva metalna okosnica je bila preskupa za proizvodnju.

Walker Timber je kontaktirao tvrtku OHRA, kako bi pronašao smisleno i ekonomično rješenje za skladištenje teških i nespretnih krovnih vezača. Pri savjetovanju je klijent pojasnio problematiku. OHRA stručni savjetnici su nakon toga osmislili regalnu konstrukciju, koja je ispunila sve zadane smjernice. Krovni rezači se od sada spremaju u vruće pocinčane, robusne konzolne regale. Osnovna težina je podijeljena na 3 podesive konzole. Upotrebom takozvanog pomičnog vijka, poluge se mogu ukositi prema gore, tako da drvena konstrukcija uvijek točno pristaje na gredu i ne može se srušiti. Između greda su ugrađene robusne razmaknice, koje mogu lako primiti težinu vezača. Vruće pocinčani sustav regala je upravo na otvorenom prostoru sigurna investicija, a budući da klijent ima svoje sjedište u blizini mora, trajno je spriječeno hrđanje prouzrokovano slanim zrakom.

Ovi konzolni regali, koji se sada koriste, mogu biti postavljeni i jednostrano, kao i dvostrano i u bilo koje vrijeme nadogradivi, zahvaljujući OHRA-inom principu dogradnih jedinica. Walker Timber Ltd. je bio jako zadovoljan ovim rješenjem i cijeni veliku nosivost robusnih regalnih sustava tvrtke OHRA.