Na glavni sadržaj

Adament

Galerija

Nesputana proizvodnja

Kako bi postigla veći skladišni kapacitet i učinkovitiju logistiku, tvrtka Adamet-Niemet je svoje skladište sirovina opremila konzolnim regalima tvrtke OHRA. Prethodno podno skladištenje i skladištenje u nekoliko manjih regala više nije nudilo dovoljno kapaciteta za rastuće poslovanje tvrtke za veleprodaju metala. Osim toga, premještanje više puta koje je često potrebno je dovelo do oštećenja skladištenih limova, šipki i profila. S nekoliko redova konzolnih regala do 8.570 milimetara visine, tvrtka je uspjela stvoriti nove skladišne kapacitete kao i ubrzati postupke skladištenja i pronalaženja te smanjiti štetu na osjetljivoj uskladištenoj robi.

Proizvodnja je usporena
Adamet-Niemet je jedan od vodećih veletrgovaca sirovinama od aluminija, bakra, mesinga, bronce i specijalnih legura bakra u južnoj Poljskoj. Oko 7.000 različitih artikala uvijek je na zalihama. Prethodni koncept skladištenja više nije nudio dovoljno kapaciteta za rastuću potražnju, više puta je uzrokovao oštećenja uskladištenih artikala i općenito usporavao proizvodnju zbog neučinkovite logistike.

Pohranjivanje na do 16 razina
Tvrtka Adamet-Niemet je stoga odlučila opremiti skladište s nekoliko konzolnih regala OHRA. Osim visoke nosivosti i kvalitete, regala europskog tržišnog lidera za konzolne regale, u prilog tvrtke OHRA govorili su i dugi jamstveni rokovi te servis na licu mjesta. OHRA je u nekoliko faza projekta postavila nekoliko redova jednostranih i dvostranih konzolnih regala. Regali su izrađeni po mjeri kako bi odgovarali robi u skladištu i mjestu postavljanja. Nosivost konzola je 500 ili 600 kilograma, moguće je do 16 skladišnih razina s visinom regala do 8.570 milimetara. Fleksibilne, visinski podesive konzole regala tvrtke OHRA se kreću prema gore i bočno u slučaju udara. Time se roba štiti od oštećenja.

Logistički procesi su ubrzani
S novim sustavom regala mogli bi se ubrzati postupci skladištenja i preuzimanja, a time bi se mogla značajno poboljšati učinkovitost proizvodnje. S optimiziranim logističkim procesima povećala se i pouzdanost isporuke.