Na glavni sadržaj

Albixon

Galerija

Storage of palletised aluminium profiles 
Roofed cantilever racking system OHRA
Outdoor storage
Cantilever racking system Albixon

Dobro osmišljeno rješenje

ALBIXON, jedan od vodećih proizvođača bazena i kupola za bazene u Europi, proširio je svoje skladišne kapacitete sustavom natkrivenih konzolnih regala tvrtke OHRA. Ovdje se skladište paletizirani aluminijski profili; duljina paleta je od 5 do 12 metara, težina od 500 do 1.200 kilograma. S novim regalnim sustavom ne samo da se mogu pokriti zahtjevi materijala proširene proizvodnje, već bi se mogla povećati i učinkovitost skladištenja u cijelosti.

Zaštita od vremenskih uvjeta plus kapacitet skladištenja
Potražnja za kupolama za bazene od ALBIXON-a u Europi raste iz godine u godinu. Stoga je tvrtka sa sjedištem u Pragu i s velikim proizvodnim područjem u obližnjem mjestu Hořovice proširila svoje proizvodne kapacitete. To uključuje i nove vanjske skladišne kapacitete u kojima se skladište aluminijski profili potrebni za izradu kupola za bazene. Podno skladištenje nije bilo opcija jer je raspoloživi prostor u prostorijama tvrtke ograničen. Osim toga, aluminijski profili moraju biti zaštićeni od vremenskih uvjeta kako bi se osigurala visoka kvaliteta.

Konzolni regali s krovom
ALBIXON je konačno pronašao rješenje za regale prilagođeno zahtjevima proizvođača OHRA: Tri reda konzolnih regala visine 7.300 milimetara najbolje iskorištavaju raspoloživi prostor. Nosivost po konzoli iznosi 500 kilograma. Stalci regala također imaju krovove koji se preklapaju, od kojih su neki prekriveni prozirnim PVC-om – to osigurava da podna površina također bude dobro osvijetljena.

Smanjeni troškovi
Novi regalni sustav ne samo da nudi veći kapacitet skladištenja, već skladištenje u konzolnim regalima također smanjuje troškove: Izbjegavaju se nepotrebna kretanja materijala, povećava se učinkovitost skladišnog transporta i smanjuje rizik od oštećenja uskladištene robe. Zahvaljujući zaštiti od vremenskih uvjeta smanjuju se i troškovi za kontrolu kvalitete. Zbog dobrog pregleda uskladištene robe i inventura je znatno jednostavnija. Još jedan argument govori u prilog regalima OHRA-e, kao što ističe Jan Miřejovský iz ALBIXON-a: „U ALBIXON-u korisnička služba je na prvom mjestu i stvarno cijenimo što OHRA slijedi istu filozofiju.“