Na glavni sadržaj

André Celis Bouw.Punt

Galerija

Konzolni regal u skladištu na otvorenom

Skladištenje građevinskog materijala bez ograničenja

André Celis Bouw.Punt, jedan od vodećih trgovaca na veliko za građevinski materijal u regiji Flämisch Brabant, Belgija, preuredio je svoje skladište na otvorenom konzolnim regalima za teške terete tvrtke OHRA. Zahvaljujući, djelomično natkrivenim regalima moguće bilo je smanjiti štetu na uskladištenoj robi kao i znatno brže pristupiti artiklima.

Već 1948. André Celis je osnovao poduzeće za trgovinu ugljenom, gnojivom i građevinskim materijalom. Danas se građevinskim materijalom trguje na veliko na dvije lokacije, Lubbeeku i Wilseleu. Na njima se nude građevinski materijal i konstrukcijski elementi za majstore, građevinska poduzeća i „sam svoj majstor“ sektor.

Artikli koji su neosjetljivi na vremenske utjecaje kao što su gotovi proizvodi od betona ili kamenje za pločnik godinama su se skladištili na podu na otvorenom. No, s povećanim prometom i opsežnijim portfeljem proizvoda takvo skladištenje se pokazalo neefektivnim: raspoloživa vanjska površina nije se mogla optimalno iskoristiti, zbog nepreglednosti skladišta gubilo se jako mnogo vremena na pronalaženje željenih artikla, a zbog nezaštićenog skladištenja dolazilo je do skupih šteta na robi.

Stoga je poduzeće odlučilo zamijeniti podna skladišta sustavom konzolnih regala tvrtke OHRA. Specijalist za konzolne regale iz Kerpena u blizini Kölna, Njemačka, ima posebnu ponudu vruće pocinčanih varijanti svog sustava regala. K tome, regali mogu biti natkriveni – za tvrtku Celis idealno za skladištenje izolacijskog materijala i drvene robe. Trgovac građevinskim materijalom osim toga se odlučio za izvedbu konzolnog regala s 1,2 m dugačkim konzolama: na svakoj od četiri razine skladištenja regala visokog 5 metara može se po svakoj razini skladištiti do 1.500 kilograma robe. Konzolni regali su najvećim dijelom opremljeni cinčanim rešetkama, tako da oni čine jedinstvenu skladišnu površinu bez potpornika koji bi smetali za skladištenje robe. Na taj način sva se roba može skladištiti na svim razinama bez ograničenja u vezi tereta i dužine. Cjelokupno planiranje, realizaciju i montažu proveli su stručnjaci tvrtke OHRA.

Sustavom konzolnih regala tvrtke OHRA, roba se može znatno preglednije skladištiti – i za kupce tvrtke Celis. Artiklima se može brže pristupiti i na robi je znatno manje štete. Tako su se skladišta na otvorenom u posljednjih deset godina kontinuirano modernizirala i proširivala sustavima regala tvrtke OHRA; nedavno je tvrtka Celis za lokacije otvorene ove godine u mjestima Wilsele i Lubbeek naručila regale tvrtke OHRA.