Na glavni sadržaj

Arabesque

Galerija

Kapacitet skladištenja po metru

Tvrtka Arabesque, najveći distributer građevinskog materijala i proizvoda za završnu obradu u Rumunjskoj, značajno je proširila svoje skladišne kapacitete – kako povećanjem broja regala u postojećim zatvorenim i vanjskim skladištima tako i izgradnjom novih skladišta. U Bukureštu je, primjerice, skladišni kapacitet 2023. proširen novim skladištem: Tamo ugrađeni konzolni regali tvrtke OHRA ukupne su dužine preko 250 metara i visine do 5.280 milimetara. Osim toga, stari regali tvrtke OHRA su iskorišteni za izgradnju novih redova regala uz pomoć nastavaka, vijčanih spojeva i poprečnih spona. Novi sustav regala zahtijeva daleko manje prostora od prethodnog podnog skladišta, tako da tvrtka Arabesque sada ima dovoljno kapaciteta za proširenje i povećanje asortimana proizvoda. To znači da se zahtjevi kupaca mogu i dalje pouzdano ispunjavati u budućnosti.

Nije bilo dovoljno prostora
U dosadašnjem skladištu tvrtka Arabesque je držala veliki broj raznih građevinskih materijala i iverice u obliku podnog skladišta. Iskorištenost zemljišta bila je shodno tome velika. Dio robe već je bio uskladišten na regale tvrtke OHRA, ali njen kapacitet više nije bio dovoljan za broj artikala koji se u međuvremenu znatno povećao.

Regali povećavaju kapacitet skladištenja
Stoga je tvrtka Arabesque odlučila podno skladištenje zamijeniti višerednim konzolnim regalima tvrtke OHRA. Regali su visoki do 5.280 milimetara, a konzolni krakovi duljine 1.200 milimetara nose terete do 850 kilograma. Svi regali opremljeni su vodilicama tako da je prostor potreban za prolaze sveden na minimum, ali četverosmjerni viličar može bez problema ući u njih.

Postojeći regali su prošireni
Osim toga, komponente postojećeg regala tvrtke OHRA su iskorištene za izradu novog regala s dodatnim nastavcima postolja, vijčanim spojevima i križnim nosačima. Budući da se konstrukcija regala tvrtke OHRA nije mijenjala već dugi niz godina, stari regali se također mogu jednostavno proširiti i dodati npr. nove razine skladišta.

Brže, lakše, pouzdanije
S novim regalima, tvrtka Arabesque je sada stvorila dovoljno skladišnog prostora da bude spremna za buduće zahtjeve kupaca. Zahvaljujući skladištenju u konzolnim regalima, pristup robi sada je mnogo lakši, pouzdaniji i brži.