Na glavni sadržaj

Beinbrech GmbH & Co. KG

Galerija

Više prostora u skladištu

Beinbrech GmbH & Co.KG, jedan od vodećih trgovaca drvom i građevinskim materijalima u jugozapadnoj Njemačkoj, proširio je svoje skladišne kapacitete u sjedištu tvrtke u Bad Kreuznachu novim konzolnim regalima tvrtke OHRA. Uz visinu skladišta od 6 metara, regali pružaju prostor za drvo duljine do 16 metara, kao i za građevinski materijal na paletama, zahvaljujući opremljenosti regalnim recima s konzolnim mostovima.

Za svoje poslovne korisnike tvrtka Beinbrech, s radnim i skladišnim prostorom od oko 100 000 četvornih metara i učinkovitim logističkim konceptom, jedan je od najjačih trgovaca na veliko drvom i građevinskim materijalom u regiji. Da bi to tako i ostalo, tvrtka je odlučila restrukturirati cijelu lokaciju tvrtke: Proširena su prodajna, izložbena i skladišna područja, optimizirana je služba za korisnike, kombinirane su zone utovara, te proširene površine za istovar. 

Postojeće skladište također je optimizirano: Ono ne služi samo za opskrbu kupaca, nego se odatle drvom i građevinskim materijalom opskrbljuju i četiri druge podružnice. U okviru restrukturiranja tvrtka Beinbrech odlučila je zamijeniti postojeće regalne sustave novim konzolnim regalima. Uz visinu postolja do 6,58 metara, oni su znatno viši od starih regala i time nude više prostora. Na taj se način svako djelomično skladištenje može brzo komisionirati, a mogu se pohraniti i velike količine. 

Stari regalni sustav također se dijelom sastojao od regala OHRA. Uz potvrđeni omjer cijene i performansi te pouzdanost regala, novi regali također bi se trebali nabavljati od vodećeg europskog trgovca konzolnim skladišnim sustavima. Posebnost regala OHRA jest u tome da su svi nosivi elementi izrađeni od ispunjenog, vruće valjanog standardnog konstrukcijskog čelika. To omogućuje veliku visinu skladišta te veliku nosivost. Razine konzolnih regala u skladištu Beinbrech djelomično su povezane ručnim i nožnim mostovima, tako da se mogu pohraniti i palete. 

Ukupno je u sustavu podignuto 440 m konzolnih regala i 970 m paletnih regala, s ukupnom regalnom površinom od 13 400 m2. Prosječna visina skladišta iznosila je 7 m, a regali su, osim posebnih dodataka za trgovinu građevinskim materijalom, dijelom izvedeni i s krovom.

O tvrtki Beinbrech:

Tvrtka u obiteljskom vlasništvu Beinbrech GmbH & Co.KG, bavi se trgovinom drvom i građevinskim materijalima od 1821. godine. Danas je to tvrtka s oko 300 zaposlenika koja je se bavi preradom, proizvodnjom i pružanjem rješenja za profesionalne i zahtjevne krajnje kupce. U području drvenih konstrukcija, kao što su izrada stolarije i konstrukcija za krovove, Beinbrech zauzima jednu od vodećih pozicija među njemačkim trgovcima. Iz sjedišta tvrtke u Bad Kreuznachu i još četiriju lokacija opskrbljuju se korisnici u regiji, kao i u jugozapadnoj Njemačkoj, Francuskoj i zemljama Beneluksa.