Na glavni sadržaj

Bois Du Poitou

Galerija

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

2 plus 2 čini trostruki skladišni kapacitet

Francuski trgovac građevinskim materijalom Bois Du Poitou modernizirao je postojeće skladište za drvo i ploče u svom sjedištu u Soudanu: Umjesto da proizvode od drva skladište na pod kao prije, sada su joj izravno dostupni u dva obostrana i dva jednostrana konzolna regala tvrtke OHRA. Bois Du Poitou može mnogo bolje koristiti postojeću zgradu, smanjiti vrijeme pristupa proizvodima i utrostručiti skladišni kapacitet.

Premalo kapaciteta, previše napora

Bois Du Poitou izgradio je vlastitu dvoranu za skladištenje greda, oplata, ploča i ostalih proizvoda od drva. No, unatoč veličini od 1,500 četvornih metara, skladišni kapacitet više nije bio dovoljan zbog skladištenja na podu. Uz to, rukovanje skladištenim drvom bilo je složeno i dugotrajno. Istodobno je roba bila više puta oštećivana.

Proširenje u treću dimenziju

Stoga je tvrtka odlučila napustiti koncept podnog skladištenja i robu pohraniti u konzolne regale. U tu svrhu OHRA je podigla dva reda obostranih konzolnih regala dugačkih oko 40 i visokih sedam metara. Njegove konzole duljine 1,200 milimetara, nosivosti od 800 kilograma, čine sedam razina skladištenja i tako učinkovito proširuju skladišni prostor u treću dimenziju. Dva jednostrana konzolna regala s četiri razine za odlaganje na zidovima dvorane nadopunjuju samostojeće redove regala.

Novi način skladištenja

Zahvaljujući skladištenju na regalima, tvrtka Bois Du Poitou nije samo uspjela utrostručiti svoj skladišni kapacitet u dvorani, već je i značajno poboljšala preglednost inventara. Budući da se roba sada može izravno ukloniti bočnim viličarom i nije potrebno premještanje, oštećenje robe je svedeno na minimum. Vrijeme potrebno za skladištenja i preuzimanje također je značajno smanjeno – poboljšana je ukupna učinkovitost skladišnih procesa i ubrzano je usluživanje kupaca. „Konzolni regali tvrtke OHRA za nas znače novu vrstu skladištenja – s većim količinama i boljom kvalitetom“, kaže Valentin Ouvrard iz tvrtke Bois Du Poitou.

O tvrtki Bois Du Poitou:

Bois Du Poitou je osnovana 1987. u Soudanu i nudi široku paletu građevinskih materijala kako za privatne graditelje, tako i za profesionalce. U to se ubrajaju razne vrste drva – od jelove, hrastove do egzotične šume – na primjer za potrebe stolarstva, kao i za izolacijske materijale, podne obloge, vrata i vrtni namještaj.