Na glavni sadržaj

Borovi

Galerija

Turbo za bržu uslugu

Borovi Impex Nagyker, jedan od vodećih trgovaca materijalima na bazi drva i drvenih ploča na mađarskom tržištu, više je nego udvostručio svoje skladišne kapacitete konzolnim regalima tvrtke OHRA. To znači da tvrtka može nastaviti opskrbljivati svoje kupce brzo i pouzdano u vrijeme brzog rasta cijena drva i opće nestašice materijala. Konzolni regali dužine 24 metra sa sedam razina skladištenja i zaštitom od vremenskih uvjeta omogućuju lakši pristup pojedinačnim artiklima u usporedbi s prijašnjim podnim skladištem. Sve u svemu, zahvaljujući novom sustavu regala, tvrtka sada može svojim kupcima pružiti 30 posto brže isporuke.

Povoljna alternativa za skladišta
Tvrtka Borovi do sada je skladištila drvo u hrpe ispod nadstrešnica. Međutim, podno skladište zahtijeva puno prostora, a pristup pojedinim predmetima zahtijevao je neprestano premještanje proizvoda, što je oduzimalo dosta vremena. Trgovac drvetom stoga je odlučio stvoriti nove skladišne kapacitete pomoću konzolnih regala. Kako bi se drvo zaštitilo od vremenskih utjecaja, regali su s obje strane zaštićeni krovom dubokim 2,7 m. Na čelne strane regala montirani su okviri za izlaganje, koji kao bočnu stijenku imaju praškasto bojeni trapezni lim. Osim toga, stalci regala izvedeni su U-profilima u koje se mogu umetnuti daske. Tako izvedene stijenke od lima dodatno štite drvo od padalina. Ovakav način gradnje uštedio je Borovima dugotrajnu i skupu izgradnju novog skladišta. 

Pet regala
Tvrtka Borovi ukupno je investirala u pet konzolnih regala visine otprilike 7,8 metara. Uključujući podnožje, svaki regal pruža sedam skladišnih razina. Nosivost konzolnih krakova dužine 1,2 metra je po 800 kilograma. Noge polica opremljene su vodilicama koje olakšavaju manevriranje četverosmjernim slagačem u prolazima između regala. 

30 posto brže, 40 posto manje oštećenja
S novim policama tvrtka Borovi u kratkom je roku više nego udvostručila svoje skladišne kapacitete. Skladištenje u konzolnim regalima nudi jasne prednosti u odnosu na prethodno podno skladištenje: pojedinačnim proizvodima može se pristupiti izravno i bez preslagivanja. To značajno povećava učinkovitost rada u skladištu. Osim toga, značajno je smanjeno oštećenje robe. To i pouzdana zaštita od atmosferilija smanjili su oštećenja drva za oko 40 posto.