Na glavni sadržaj

Corswarem NV, Belgien

Galerija

Samostalna obiteljska tvrtka Corswarem NV proizvodi i montira s 40 zaposlenika između ostalog zabate i prozore od aluminija za velike projekte. 

Za proizvodnju raznih proizvoda upotrebljava klijent aluminijske profile dugačke više od 6 metara. Ti profili se skladište u takozvanim SCHUCO aluminijskim kazetama. Svaka kazeta teži oko 1.600 kg. Transportira ih se četverosmjernim viličarom. 

Već postojeći konzolni regali, smješteni na zidu hale, bili su brzo u potpunosti popunjeni i odatle je nastala potreba, da se poveća volumen skladišta. Osnovna površina skladišne površine iznosi samo 9 x 23 metra. Budući da pojedini profili mogu biti ručno komisionirani, izazov je bio u tome, da se usprkos relativno maloj visini regala stvori puno skladišnog prostora. Sljedeći uvjet je bio taj, da se postojeći zidni regali i dalje mogu koristiti. 

Tvrtka Corswarem kontaktirala je belgijskog stručnog savjetnika tvrtke OHRA, kako bi zajedno pronašli upotrebljivo rješenje za problem skladišta. 

U dijalogu s klijentima izradili smo različite mogućnosti za racionalno skladištenje proizvoda. Optimalno rješenje su bili konzolni regali na pokretnim kolicima. Ovim skladišnim sustavom je moguće na jako maloj površini stvoriti veliki skladišni volumen. Pojedini prolazi među regalima su tako osmišnjeni, da se frontalno može upravljati zidnim regalima koji stoje sa strane. Ovo ne bi bilo moguće izvesti sa statički montiranim regalima. 

Zbog troškova su tračnice za pokretna kolica položene na već postojeći beton i odmah nakon toga dodatno prelivene betonom. Ovo rješenje je ekonomičnije, nego da se strugao postojeći betonski pod. 

Od presudne važnosti za dodjelu zadatka su pored stručnog savjetovanja bili stupanj poznavanja OHRA skladišnih sustava u aluminijskoj branši kao i rješenje s tračnicama. Dodatno je OHRA, suprotno drugim ponuđačima, ponudila i jedan motor po pokretnim kolicima. Time je omogućeno veće opterećenje regala, kao i neometano ravnomjerno kretanje pokretnih kolica.