Na glavni sadržaj

Damar

Galerija

Konzolni regali i regali za palete za ploče od iverice i radne ploče

odlično iskorišten skladišni prostor

Kako bi svoj skladišni prostor optimalno iskoristila, poljska tvrtka Damar je svoje skladište opremila konzolnim regalima i regalima za palete tvrtke OHRA. Pritom se radi o sustavima regala, koji ne samo da omogućavaju pregledno skladištenje ploča od iverice, OSB ploča i radnih ploča za kuhinje, već su i fleksibilni u prilagođavanju – na taj se način mogu optimalno uskladiti s promjenjivim uvjetima skladištenja i individualno skrojiti prema situaciji u zgradi.

Damar iz svojeg sjedišta u Radomu, Poljska, već više od 20 godina opskrbljuje stolare pločama od iverice, frontama za namještaj, radnim pločama za kuhinje i priborom za namještaj, kao što su ručke i okovi. Osim toga tvrtka ima i vlastitu stolarsku radionicu u kojoj može rezati ploče prema željama kupaca.

Tvrtka Damar je prvi put ulagala u regale tvrtke OHRA već prije 6 godina. Uvjerila se u kvalitetu OHRA regala pa je nedavno opremila i svoje najnovije skladište regalima za palete ovoga specijaliste za konzolne regale i regale za palete iz Kerpena. Ovdje se skladište ploče od iverice dimenzija 2070 x 2800 milimetara u paketima težine do 1800 kilograma. Posebnost pri tome: skladište se uredilo u šatorskoj hali. Ovdje se odlično dokazala fleksibilnost rješenja regala tvrtke OHRA, jer kako bi se optimalno iskoristio raspoloživi prostor, razmak stalaka regala je točno prilagođen konstrukciji okvira šatorske hale. ORHA je osim toga promijenila duljinu uzdužnih greda na 2950 milimetara pa se tako stalci regala za ploče nalaze točno ispred potpornja za krov šatora, čime je raspoloživi prostor optimalno iskorišten.

U drugom skladištu se nalaze 600 milimetara duboke radne ploče u paketima od 300 do 400 kilograma. To skladište je opremljeno konzolnim regalima tvrtke OHRA, kao i četvrto skladište, koje služi za opskrbu stolarske radionice. U njemu se, između ostalog, skladište i do 1200 kg teški paketi s OSB-pločama. Konzolni regali tvrtke OHRA omogućavaju pri tome veliku fleksibilnost jer konzole su varijabilno ugrađene u stalke regala. To znači da zaposlenici tvrtke Damar mogu bez alata vrlo brzo promijeniti visinu razina regala u skladištu.

„OHRA sustavi regala omogućavaju pregledno svrstavanje naših artikala u vlastite pretince“, kaže Dariusz Piasek, član uprave u Damaru. „Na taj način naši kupci brzo mogu dobiti pregled kakve ploče od iverice i radne ploče imamo na skladištu. Osim toga, uz pomoć konzolnih regala i regala za palete sprječavamo oštećenje ploča kod njihovog skladištenja ili premještanja u skladištu.“