Na glavni sadržaj

DEG Butzbach

Galerija

Regalni sustavi za drvnu građu

2.800 metara regalnih razina montirano u 2 tjedna

Vodeći europski trgovac u krovopokrivačkoj struci na veliko, tvrtka DEG Alles für das Dach eG, otvorila je novo skladište za drvnu građu u filijali Butzbach. Tvrtka OHRA u samo 2 tjedna montirala je 2.800 metara duge skladišne razine konzolnih regala te 300 skladišnih mjesta paletnih i konzolnih regala.

Nakon što je promet na području oko Mittelhessena znatno porastao, tvrtka DEG s novim skladištem u Butzbachu sada može još učinkovitije opskrbljivati klijente i filijale u regiji. Novo skladište pruža mogućnost skladištenja oko 1.000 kubnih metara konstrukcijskog drva, ljepljenog lameliranog drva u duljinama od 5 do 16 metara kao i modernog kompozitnog materijala na bazi drva, proizvoda od drvenih vlakna, blanjanog drva te isto tako i osnovnog asortimana krovopokrivačke djelatnosti.

Nalog za dostavu i montažu regala novog skladišta u Butzbachu zaprimila je tvrtka OHRA. Konzolni regali kerpenskih specijalista za sisteme skladištenja drvnog i građevinskog materijala već su se ranije pokazala pouzdanim i na ostalim lokacijama tvrtke DEG. Već i sama savjetodavna kompetencija stručnjaka iz OHRA, ažurna provedba čitavog projekta kao i brza dostava dokazali su se uvjerljivim. Od prvog trena uspostave kontakta sve do početka korištenja skladišta prošlo je manje od deset tjedana – iako su staze građevinskih dizalica na skladištu te oprema prijašnjeg korisnika hale najprije tek morale čekati integriranje u regalne sustave.

U samo dva tjedna stručnjaci iz Kerpena montirali su 236 skladišnih mjesta za konstrukcijsko cjelovito drvo i ljepljeno lamelirano drvo duljine 40 i 50 metara te 6,2 metra visoke redove konzolnih regala. Ukupno je tako nastalo 2.800 metara regalnih razina za dugo drvo. Dodatno je ostvareno još 300 mjesta u paletnim i konzolnim regalima u kojima se skladišti paletni materijal i osnovni asortiman. Skladište je opskrbljeno dvama Hubtex viličarima i jednim Linde istovarivačem. Samo u prvih šest mjeseci nakon početka korištenja skladišta prošla su već 3.300 kubnih metara drva kroz regale.

O tvrtki DEG Butzbach eG

Tvrtka DEG udruženje je za krovopokrivačko obrtništvo koje nudi visokokvalitetne proizvode i usluge vezane uz radove oko krova. Vodeći europski trgovac na veliko u krovopokrivačkoj branši s filijalama u Njemačkoj, Češkoj i Luksemburgu ostvario je u 2011. godini sa svojih 880 suradnika promet od oko 468 milijuna eura. Kod tvrtke DEG krovopokrivači dobivaju sve što im je potrebno za novogradnju, pregradnju ili izgradnju krova. Na više od 300.000 kvadratnih metara skladišne površine 55 filijala osigurava optimalnu raspoloživost velikog broja nužnih artikala kako na domaćem tržištu, tako i u inozemstvu.