Na glavni sadržaj

DEG Koblenz

Galerija

Otvorena regalna hala za skladištenje drveta

Kao vodeći europski veletrgovac u branši krovopokrivanja osigurava trgovačko društvo „sve za krov“ i više za svoje kupce. Najbolje, pouzdane kvalitete proizvedeni su svi ponuđeni proizvodi za novogradnju, rekonstrukciju ili nadogradnju krova.

Zbog rastućeg broja proizvoda i povećanog volumena narudžbi od strane kupaca bilo je neophodno, povećati postojeće kapacitete skladištenja. U mjestu Koblenz su se stoga trebali koristiti postojeći slobodni prostori za skladištenje drveta.

Uvjet je bio natkriveno skladište sa zaštitom od kiše i istovremenom mogućnošću prozračivanja uskladištenog drveta. Dodatno je trebao biti moguć izravan pristup do raznih kvaliteta i dimenzija.

Već u fazi projektiranja se pokazalo, da je jedna otvorena regalna hala s konzolnim regalima kao podkonstrukcija bila najekonomičnije rješenje za ovu građevinu koju su namjeravali izgraditi. Tako je OHRA proizvela, dostavila i montirala ukupno više od 205 tona čelika za sustav regala i krovnu i zidnu konstrukciju.

Dvostrani konzolni regali su na najvišem mjestu visoki 8.600 mm i nude 6 razina skladištenja na svakoj stranici regala. Pri nosivosti od 800 kg po konzoli mogu tako npr. u jednoj razini regala s 33 vješalice biti pospremljen materijal ukupne mase 26,4 t na jednoj razini skladišta. Zahtjevna ukupna površina za novo skladište drveta iznosi ca. 3.100 m². Visina vrha krova iznosi 9.750 mm. Time treba uzeti u obzir, da je za krovnu konstrukciju odabrana kombinacija od čeličnih i ljepljivih krovnih vezača Raspon potpornih ležajeva iznosi ca. 21.000 mm. Ovim vlastitim uspjehom je klijent mogao ovdje pri ovoj izvedbi uštediti novac.

Podrazumijeva se da je cjelokupna čelična konstrukcija, prema želji klijenta premazana njihovom zaštitnom bojom RAL 3000. Dio nogu konzolnog regala dostavljen je u vruće pocinčanoj verziji, kako ni kod udara kiše ne bi došlo do hrđanja. Na kraju je uslijedila izvedba bočnih i stražnjih zidova konstrukcije regala s jednim trapezastim limom. Zahvaljujući posebnom rasporedu rupa je lim s jedne strane nepropustan za kišu i vjetar, a s druge strane propušta svjetlo i prozračan je.