Na glavni sadržaj

Descamps, Marcq en Baroeul (F)

Galerija

Grupacija Descamps se ubraja među vodeće veletrgovine drva u Francuskoj. Obiteljska tvrtka je osnovana 1920. godine i zapošljava 120 radnika u 5 podružnica sjeverno od Pariza. Već 2006. godine je OHRA za Descamps osmislila, proizvela i montirala zatvorenu skladišnu halu za skladištenje drva, iverice, parketa i stolarskih proizvoda.

Dvije godine kasnije se klijent obratio OHRA-i sa željom, da se na njegovo glavno skladište spoji nadstrešnica. Ova nadstrešnica je trebala služiti tome, da se, neovisno o vremenskim prilikama, teretnjaci mogu istovariti i natovariti, a da ništa, kao npr. kiša, ne ošteti vrijedni materijal. Jedan drugi aspekt se odnosi na radne uvjete vozača viličara. Oni su do današnjeg dana pri komisioniranju bili izloženi svim vremenskim uvjetima, a posebno je sjever Francuske poznat po oštroj klimi. Budući da se ovi poslovi komisioniranja većinom odvijaju noću, prethodno stanje s malo svjetla se jedva više dalo izdržati.

Za rješenje ovih problema skladišta klijent je birao između konvencionalne građevine ili regalne građevine tvrtke OHRA. U pogledu opisanih zahtjeva se Descamps odlučio za rješenje tvrke OHRA. Ovom varijantom se nije realizirala samo nadstrešnica, nego su postignuti i dodatni skladišni kapaciteti. Upotrebom robusnih konzolnih regala je čak i vanjski dio natkrivene hale mogla biti korištena na skladište za takve proizvode koji ne trebaju nikakvu ili tek malu zaštitu od utjecaja vremenskih uvjeta Ovi proizvodi su do sada bili uskladišteni u drugoj zgradi.