Na glavni sadržaj

DFH Haus

Galerija

pallet racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking with roof

Prostor za skladištenje svih vrsta materijala - od malih kutija do velikih gotovih komponenti

Poduzeće DFH Haus CZ je za svoju proizvodnju niskoenergetskih drvenih zgrada na lokaciji Žakava proširilo i moderniziralo skladište regalnim sustavima iz tvrtke OHRA. U vanjskom području konzolni regali ukupne duljine gotovo 250 metara na pet razina skladištenja do 13 metara dugačkih paketa drvenog građevinskog materijala, a robu od vremenskih utjecaja štiti integrirani krov. Paletni i konzolni regali s rešetkastim dnom omogućuju vam fleksibilne mogućnosti skladištenja širokog raspona artikala - od paketa s vijcima do kompletne, montažne komponente za kuću. 

Naročito montažne kuće marke Okal koje proizvodi DFH Haus CZ - to nisu projekti iz redovne prodaje, već individualno planirane i izvedene, održive kuće. Potreba za skladištenjem prati potrebe za materijalom potrebnim za izradu komponenti za montažne kuće. Kako bi za to imala na raspolaganju dovoljan kapacitet skladišta, tvrtka je 2018. godine instalirala prve konzolne regale na vanjskom prostoru, koji zahvaljujući vrućem pocinčavanju i nagnutom krovu prkose vjetru i vremenskim prilikama. Regali su visoki oko 6 metara i nude do pet razina pohrane, a svaki od 1200 milimetara dugačkih krakova nosi masu do 1 tone. 

Godine 2019. ovi su regali dopunjeni dodatnim redovima, tako da se danas na otvorenom prostoru na ukupnoj duljini regala od gotovo 250 metara nalazi prostor za odlaganje dugačke robe. Paralelno s tim, tvrtka DFH Haus CZ gradi novo skladište koje je također opremljeno regalima iz tvrtke OHRA. Ovdje su primijenjeni kako konzolni, tako i paletni regali. Konzolni regali su pritom opremljeni rešetkastim dnima, što omogućuje kontinuirano skladištenje artikala u najrazličitijim dimenzijama bez ometanja međupostava. Širine odjeljaka paletnih regala pojedinačno su prilagođavane zahtjevima tvrtke DFH Haus CZ. Zahvaljujući stabilnoj konstrukciji regala tvrtke OHRA, čiji su nosivi elementi svi izrađeni od čvrstih čeličnih profila, regali i kod širine odjeljaka od 3,9 metara mogu podnijeti opterećenje od 4 tone. 

Tehnički parametri regala bili su samo jedan od razloga zbog kojih se tvrtka DFH Haus CZ odlučila za rješenja za skladištenje tvrtke OHRA. Dugoročni, dobri odnosi s europskim liderom na tržištu konzolnih regala i prodajnim uredom u Češkoj, koji je omogućio individualno savjetovanje na licu mjesta, bili su jednako važni.

O tvrtki DFH Haus CZ s.r.o.:

Tvrtka DFH Haus CZ s.r.o. sa sjedištem u Žakavi sestrinska je tvrtka tvrtke DFH Deutsche Fertighaus Holding AG, najveće tvrtke za montažne kuće u Njemačkoj. Češka podružnica osnovana je 1995. godine i do danas se uglavnom fokusirala na proizvodnju niskoenergetskih drvenih zgrada marke OKAL za njemačko tržište. Marka OKAL, s više od 89.000 izgrađenih kuća, smatra se pionirom u svojoj privrednoj grani i zalaže se za individualnu gradnju od planiranja do primopredaje ključa u ruke. 2013. godine zgrada OKAL bila je prva (DGNB) kuća za jednu obitelj certificirana od strane Njemačkog vijeća za održivu gradnju. Samo godinu dana kasnije, marka OKAL je osvojila platinasti certifikat, najvišu razinu certifikata DGNB-a.