Na glavni sadržaj

erform

Galerija

Konzolni klizni regali za industriju namještaja

Efikasnije skladištiti visokosjajne ploče

Tvrtka erform, jedan od vodećih proizvođača postforming dijelova za industriju namještaja, modernizirala je svoje skladište za ploče s premazom visokog sjaja. Kako bi se osjetljiva skladišna roba što efikasnije skladištila, dosadašnje je skladištenje u blokovima zamijenjeno sustavom konzolnih regala tvrtke OHRA. Pri tome su regali montirani na kliznu podlogu - to omogućuje najveću iskoristivost prostora u skladištu. K tome je sad svaki proizvod direktno dohvatljiv, što smanjuje vrijeme komisioniranja.

Tvrtka erform razvila je postupak proizvodnje koji omogućava premazivanje površine različitih nosivih ploča najvećim stupnjem sjaja. Pri tome se mogu proizvesti formati do 5.300 x 1.300 mm. Premazane ploče tvrtka je dosad za komisioniranje skladištila u blokovima. No dugo vrijeme pristupa pločama i potreba za čestim premještavanjem ploča kod komisioniranja dovelo je do toga, da je tvrtka erform tražila efikasnije rješenje za skladištenje visokosjajnih ploča.

Kao rješenje našla je tvrtku OHRA: Specijalist za konzolne regale sa sjedištem u Kerpenu kraj Kölna nudi sustav u kojem se regali montiraju na kliznu podlogu. Ti klizni regali omogućuju gotovo stopostotno povećanje skladišnog kapaciteta u usporedbi s uobičajenim fiksnim regalima. Stručnjaci iz OHRA-e kod tvrtke erform montirali su sustav s petero dvostranim konzolnim regalima dužine 9 metara. Na visini od 4.080 milimetara realizirano je sedam razina regala. Dodatno k regalima montiranim na kliznoj podlozi, fiksni, jednostrani regal nudi dodatnu površinu za skladištenje.

Pored regala i kliznih podloga tvrtka OHRA dostavila je i potrebnu upravljačku tehnologiju. Preko automatiziranog sustava artiklima se sada može upravljati preko softvera koji je također razvila tvrtka erform. K tome je tvrtka OHRA preuzela montažu vodilica za klizne podloge na postojećem podu hale.

S novim sustavom skladištenja vidljivo se poboljšao kapacitet skladišta, a time i sigurnost robe na skladištu. Svaki artikl sada je direktno dohvatljiv, dok je prije to zahtijevalo preskladištenje. To, ne samo da smanjuje vrijeme komisioniranja, već i smanjuje štete na uskladištenoj robi. Novo skladište je dodatni element u konceptu logistike tvrtke erform i omogućava najkraće i najpouzdanije vrijeme dostave.

O tvrtki erform

Tvrtka erform Möbelsysteme + Postformingteile GmbH sa sjedištem u Simbachu am Inn od 1984. godine izrađuje isključivo postforming elemente i dijelove namještaja od laminatnih veznih elemenata. Postforming pročelja za namještaj s najmanjim radijusima, s premazima od visokog sjaja ili duboko matiranim premazima, porubljeni s PU-ljepilom ili laserskom tehnologijom, garantirano bez fuga, bušena na zahtjev, glodana i pakirana za komisioniranje - to su glavni proizvodi tvrtke erform. Efikasan, potpuno automatizirani strojni park s najmodernijim postforming postrojenjem u Njemačkoj čine temelj high-tech-nabavnih dijelova. Tvrtka erform zapošljava oko 80 suradnika i ostvaruje promet od 17 milijuna eura.