Na glavni sadržaj

Fehr

Galéria

automatic warehouse
Automatic storage warehouse
Automatic cantilever racking system with stackercrane at a timber wholesale
Automatic storage warehouse
Automatic storage warehouse with a transfer station in front of the cantilever racking system
automatic warehouse, stacker crane
automatic warehouse, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking

Novogradnja skladišta s visokom učinkovitošću

Srce novog postrojenja tvrtke Robert Fehr AG u mjestu Andelfinden u Švicarskoj je  poluautomatizirani sustav skladišta za do 6000 milimetara duge i 2500 milimetara široke drvene konstrukcijske ploče. Tvrtka OHRA zaslužna je za tehniku skladištenja, visokoregalne dizalice i softver za upravljanje. Posebnost pouautomatiziranog skladišta su kompaktna konstrukcija i visoka iskoristivost prostora, što omogućuje visoke kapacitete skladištenja i niske troškove skladištenja.

Tvrtka Robert Fehr uspostavila je vodeću poziciju u regiji sa svojom filozofijom tvrtke za ekološku obradu domaćih sirovina. Uspjeh tvrtke zahtijevao je novu zgradu, a time i širenje stolarije, radionice i skladišta. 

Tehniku regala i skladištenja u tu je svrhu isporučila tvrtka OHRA: proizvođač sa sjedištem u Kerpnu, Njemačka, specijalizirao se je za regalne sisteme za trgovinu drvetom te je europski tržišni lider za konzolne regale. 

40 metara dugačko poluautomatizirano skladište s jednim nizom nudi prostor za razne materijale za ploče za unutarnju gradnju i stolariju. Skladište se proteže na dvije etaže, dok se skladištenje odvija bočno preko drugog kata. Do 4 tone teški paketi ploča za suhu gradnju, ploča MDF, ploča iverice ili sendvič ploča pohranjuju se na dva jednostrana konzolna regala, dok se najviša od devet razina nalazi na visini od 7,5 metara, a maksimalna dubina skladištenja iznosi 2500 milimetara.

Kako bi se na visinama različitih razina skladišta postigla veća fleksibilnost i time poboljšala iskorištenost prostora, pojedinačne se konzole vješaju na stalke za police u 50-milimetarski raster (standardni raster iznosi 100 milimetara). Budući da se konzole ne pričvršćuju, regali se mogu brzo i bez alata prilagoditi promjenjivim dimenzijama robe. Četverokutni vijci omogućuju jednostavno ujednačavanje razina konzolnih regala. 

Rješenja koja je tvrtka OHRA osmislila kako bi ispunila zahtjeve tvrtke Robert Fehr omogućuju vrlo kompaktnu konstrukciju cjelokupnog skladišnog prostora. Pouautomatsko rukovanje pločama ne omogućuje samo veliki kapacitet skladištenja na navedenoj površini, već i smanjuje rizik od oštećenja regala i uskladištene robe. Taj je način istodobno znatno ubrzao procese u primitku robe.

Tvrtka Robert Fehr oslanja se na regalne sisteme tvrtke Ohra već 20 godina. Stoga su uz pomoć konzolnih regala tvrtke Ohra kod novogradnje uz poluautomatizirano skladište opremljena i druga područja skladištenja, kao što su skladište furnira i vanjsko skladište.

O tvrtki Robert Fehr:

Korijeni tvrtke Robert Fehr GmbH sežu u 1944. godinu kada je Robert Fehr stariji osnovao bačvariju. Pod vodstvom Roberta Fehra mlađeg tvrtka se od 1975. godine razvila u stolarsku trgovinu sa širokim asortimanom proizvoda, a 1985. godine preoblikovana je u obiteljsku tvrtku. Danas raspon njihovih proizvoda uključuje sve od kuhinja pa do vanjskih i unutarnjih vrata te potpunog unutarnjeg uređenja prostora. Cilj je proizvodnja individualne, pristupačne švicarske kvalitete u potpunoj samostalnoj proizvodnji. Tvrtka Robert Fehr trenutno zapošljava oko 60 radnika.