Na glavni sadržaj

Fikszo

Galerija

Kupac je u Nizozemskoj i Belgiji jedan od najvećih dobavljača proizvoda za ukrašavanje interijera kao što su klizna vrata, zidni i stropni paneli, ukrasne lajsne, podne lajsne i zaštitne rolne za prozore i vrata.

Prije stavljanja u pogon novog sustava skladištenje i posredovanje proizvoda se odvijalo u sedam različitih hala. Samo sa skladištenjem i posredovanjem bilo je zaposleno 14 djelatnika. Kao pomoćno sredstvo su koristili viljuškare.

Zadatak je bio centralizirati skladištenje i posredovanje, i to na ograničenom prostoru i sa najmanjim mogućim brojem zaposlenih. Osim toga su morali uzeti u obzir težine i dimenzije glavnih grupa proizvoda. Glavna obilježja rješenja za skladišta pronađenih u zajedničkom radu s Fa. Köttgen su slijedeća: Jedno centralno, 12 m visoko skladište, s 3 automatska uređaja za upravljanje regalom (UUR), ukupno 5 djelatnika za upravljanje skladištem kao i mogućnost skladištenja robe za skladištenje do 4,8 m dužine, visine skladišta od 10 m.

Ta tri UUR se kroz odgovarajući skladišni prostor kreću automatski pomoću računalnog upravljanja skladišta po optimiziranim pravocrtnim putevima. Posredovanje odrađuje ručno posredni personal skladišta. Na taj način se uspije istovremeno komisionirati do 4 naloga.

Kupac se odlučio za učinkovitost potpuno automatskog UURa, a da se nije u potpunosti odrekao ručnog upravljanja. Ovaj novi sustav skladištenja nudi enormne uštede u pogledu troškova i dostatnog prostora.

Pitajte nas. Kao generalna tvrtka nudimo Vam u ovom sustavu jedno zanimljivo i ekonomično rješenje za Vaše skladište.