Na glavni sadržaj

Forever

Galerija

pallet racking system
pallet racking system
pallet racking
cantilever racking

Preko 30 posto veći kapacitet skladištenja

Tvrtka Forever GmbH, proizvođač transfernih medija za kopirne uređaje u boji, laserske pisače i ostale tiskarske sustave, opremila je svoja skladišta konzolnim i paletnim regalima tvrtke OHRA. Njihova konstrukcija od vruće valjanih čeličnih profila daje potrebnu nosivost za sigurno spremanje rola papira i spremnika, od kojih neki teže nekoliko tona. Budući da se sve dimenzije regala mogu prilagoditi individualnim zahtjevima, prostor koji se nalazi u skladištima može se vrlo dobro iskoristiti - tako je tvrtka u postojećem skladištu uspjela realizirati preko 30 posto više skladišnog kapaciteta. 

Tvrtka Forever je međunarodno uspješna sa svojim proizvodima za digitalni transferni tisak i opskrbljuje kupce u više od 100 zemalja. Sukladno tome, morali su se značajno proširiti skladišni kapaciteti za papir i potrebne kemikalije. Osim što je izgradila novu skladišnu halu, tvrtka je zamijenila i regale u starim skladišnim prostorima. Pritom se tvrtka Forever odlučila za regalne sustave tvrtke OHRA: Upotrebom čeličnih profila punih stijenki za sve nosive elemente postiže se velika nosivost, koja je potrebna za sigurno skladištenje spremnika koji teže i do 1,5 tone i valjaka papira mase do 1,3 tone na paletnim regalima. Uz to, konzolni regal omogućuje nježno spremanje dodatnih rola papira širine do 160 centimetara i mase do 800 kilograma: U tu svrhu konzolni regal je izveden kao „okrugla cijev“. Krnji stožac od bukovine na vrhu konzole osigurava da se papirnate role sa svojim navlakama mogu lako gurnuti na konzolu. Ukupno se 92 takve role papira mogu pohraniti na konzolni regal dugačak 26,4 metra i visok 5 metara. Tvrtka OHRA je prilagodila konzolne, kao i paletne regale točno prema (prostornim) zahtjevima tvrtke Forever; tvrtka Forever je sama mogla definirati sve dimenzije. Na taj je način najbolje iskoristila raspoloživi prostor i povećala skladišni kapacitet za više od 30 posto u odnosu na stari sustav regala u postojećem skladišnom prostoru.

Za tvrtku Forever je sigurnost regala tvrtke OHRA također bio važan argument: Upravo kod rukovanja teškim spremnicima i rolama papira s viličarima i električnim paletnim vozilom, mogu udariti u nosač regala. Ali u takvom slučaju vruće valjani čelik na regalima tvrtke OHRA daje elastičnost i zadržava svoje prednosti u smislu visoke vertikalne nosivosti čak i kod sudaranja. Budući da se danas u tvrtki Forever događa manje oštećenja na regalima, tvrtka također ima koristi zbog veće sigurnosti inventara.

O tvrtki Forever:

Tvrtka Forever GmbH od 1989. godine razvija i proizvodi transferne medije za kopirne uređaje u boji, laserske pisače i ostale sustave za tisak. Tvrtka sa sjedištem u Heddesheimu (u blizini Mannheima) jedan je od prvih proizvođača koji je ponudio prikladan transferni papir za kopirne uređaje u boji i laserske pisače nove generacije. Forever je jedan od rijetkih proizvođača u ovoj industrijskoj grani koji nudi cjelovita rješenja za tisak na svim vrstama različitih materijala.