Na glavni sadržaj

FX Ruch

Galerija

Mjesto za raznolikost

Trgovac građevinskim materijalima FX Ruch potpuno se oslanjao na regale tvrtke OHRA pri renoviranju i izgradnji svoje građevinske trgovine u Radolfzellu. Unatoč raznolikosti materijala, oblika i veličina različitih predmeta, tvrtka je uspjela nabaviti sve potrebne regalne sustave od stručnjaka za police Kerpen iz jednog izvora. Zahvaljujući posebno izrađenim paletnim i konzolnim regalima za unutarnju i vanjsku uporabu, FX Ruch je uspio kombinirati veliki skladišni kapacitet sa znatno učinkovitijim logističkim procesima.

Tri skladišna prostora na 6.000 četvornih metara
Renoviranjem i izgradnjom prodajnog mjesta u Radolfzellu, trebalo je stvoriti više prostora za veći broj artikala, ali i poboljšati kvalitetu i brzinu protoka. Do sada je neučinkovito korištenje skladišnog kapaciteta na imanju od 6.000 četvornih metara dovelo do kašnjenja u skladištenju i preuzimanju, a time i u preuzimanju robe od strane kupca. Uz veliko otvoreno skladište i skladišnu halu od 1.500 četvornih metara, novi drive-in prostor od 1.000 četvornih metara je središnja točka moderniziranog prodajnog mjesta.

22 pojedinačna regala
Zbog različitih materijala OHRA je skladišne prostore opremila i konzolnim i paletnim regalima. Postavljena su ukupno 22 regala, jednostruke i dvostruke dubine i visine do 7.500 milimetara. Svaki regal konfiguriran je pojedinačno za različitu robu u smislu nosivosti, broja razina skladištenja i pribora. Dok su unutarnji regali lakirani u boju po želji, vanjski regali su pocinčani i na taj način zaštićeni od vremenskih utjecaja. Neki regali su opremljeni dodatnim nosačima ili rešetkama kako bi bili što fleksibilniji pri skladištenju artikala različitih dimenzija. Također, posebnost je krajnji regal u hali: Izrađen je tako da može primiti zaštitnu ogradu između osovina – stoga služi kao stražnji zid zgrade.

Učinkovitije prikupljanje i dostava
FX Ruch je uspio značajno poboljšati kvalitetu i brzinu logističkih procesa kroz restrukturiranje skladišnih prostora implementiranih s konzolama i paletnim regalima tvrtke OHRA. Roba se može brže isporučiti i uskladištiti, vrijeme protoka je smanjeno, a kupci svoje artikle dobivaju u mnogo kraćem vremenu.