Na glavni sadržaj

Getzner

Galerija

cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls

Brži pristup valjcima sa osnovom za tkanje

Do prije godinu dana tkaonica tekstila Getzner iz Gere svoje je valjke osnova, potrebne za izradu visokokvalitetnog damasta za odjeću, spremala na pod. Međutim, to je rezultiralo stalnim oštećivanjem osnova i otežanim pristupom valjcima osnova. Od kraja 2018. godine uspostavljeno je regalno skladište za osnove opremljeno konzolnim regalima tvrtke OHRA. Tri regala, dugačka do 25,2 metra, nude prostor za ukupno 124 valjka osnove s masom do 800 kilograma. Tako da se danas svakoj osnovi može pristupiti izravno i poduzeće uvijek ima dobar pregled uskladištene robe. Oštećenja valjaka osnove također su prošlost kod novih regala.

Tkaonica tekstila Getzner, podružnica tvrtke Getzner Textil AG, najsuvremenija je tkaonica žakarda te proizvodi damast za odjeću za prostor Zapadne Afrike. 233 zaposlenika tvrtke proizvodi nekoliko milijuna dužnih metara sirove robe na 240 tkalačkih strojeva sa zračno-mlaznim unosom. Za to potrebne niti osnove namotane su na valjak, valjak osnove, i čekaju svoju primjenu u ležaju osnove. Izvorno je Getzner ove valjke osnova jednostavno spremao na pod u podrumu proizvodne hale. Međutim, to je otežavalo izravan pristup pojedinim valjcima osnove, a tijekom skladištenja i preuzimanja uvijek je bilo oštećenja. Osim toga, tvrtka je imala slabi pregled što je gdje pohranjeno.

Zato je tvrtka Getzner odlučila 2018. promijeniti koncept skladišta: Umjesto skladištenja na podu, valjci osnova se skladište u regalnom sustavu OHRA. Tvrtka OHRA je vodeća na europskom tržištu konzolnih regala i upotrebljava samo čelične profile punih stijenki za sve nosive elemente svojih regala. Tako se postiže visoka nosivost i stabilnost. Svi konzolni regali izrađuju se individualno prema specifikacijama kupca, a raznovrstan pribor omogućuje skladištenje širokog spektra robe. Za tvrtku Getzner, OHRA je opremila 800 milimetara duge konzole s cjevastim krakovima, od kojih svaki ima nosivost do 800 kilograma. Oni nježno sprečavaju da se valjci osnova dugački preko 2,5 m otkotrljaju s krakova. 

Do sada je tvrtka OHRA isporučila i montirala tri konzolna regala na koje se valjci osnova mogu pohraniti na tri razine. Regalni stalci - visine između 2,3 i 2,9 metara - prilagođeni su visini prostorije u podrumu tako da se prostor optimalno iskorištava. Već je u planu proširenje skladišta s dodatnim konzolnim regalima OHRA.

O tkaonici tekstila Getzner:

Tkaonica Getzner Textil Weberei GmbH, u mjestu Gera/Thüringen od 1997. podružnica je tvrtke Getzner Textil AG sa sjedištem u Bludenzu, u Austriji. Grupa je vodeći proizvođač afričkog damsta za odjevne predmete visokog žanra - te se tkanine također proizvode u mjestu Gera. Getzner je poznat kao jedan od vodećih dobavljača modnih tkanina, obojenih tkanina za košulje i korporativne mode, a tehničke tkanine nadopunjuju asortiman proizvoda. Tvrtka zapošljava oko 1700 ljudi u svom sjedištu i u podružnicama, a 233 samo na lokaciji Gera.