Na glavni sadržaj

Projektbericht Gitsche Holzhandel GmbH

Galerija

Konzolni regali za drvne trgovine

800 mjesta za skladištenje u novom distribucijskom centru

Od početka 2012. godine tvrtka Gitsche Holzhandel GmbH u austrijskom gradu Villachu obavlja sve svoje ulazne i izlazne isporuke u veleprodaji preko svojeg novog distribucijskog centra. Skladište tvrtke je kompletno opremljeno konzolnim regalima tvrtke OHRA. Oko 800 mjesta s regalima za skladištenje rezanog drveta i raznih materijala u pločama stoje na raspolaganju. Sustav regala ne omogućuje samo dobro iskorištenje raspoloživog prostora, već i nužno potrebno ravno skladištenje materijala u pločama.

U novom distribucijskom centru tvrtka Gitsche skladišti furnire, proizvode od drvnih strugotina i drvene materijale te materijale u pločama dimenzija od 250 x 125 cm do 560 x 210 cm. Tvrtka je već ranije u svojem sjedištu zamijenila postojeće regalne sustave konzolnim regalima tvrtke OHRA. Uvjerena u visoku kvalitetu regala od normiranog toplo valjanog građevinskog čelika, ova tvrtka, koja se bavi trgovinom drvom, opremila je i svoj novi distribucijski centar regalima tvrtke OHRA.

Pri tome je OHRA morala jednu posebnost uzeti u obzir: novo skladište integrirano je u postojeću, bivšu halu trgovine za građevinski materijal s relativno nisko spuštenim kosim krovom. Zahvaljujući modularnoj strukturi OHRA konzolnih regala mogla se odlično iskoristiti raspoloživa visina skladišta: visina regala počinje na vanjskom zidu hale s tri metra i postepeno se povećava do visine regala od šest metara u središtu hale. Na području maksimalne visine postavljeno je sedam razina regala. Materijal u oko 800 raspoloživih mjesta za skladištenje utovaruju i istovaruju električni viljuškari.

OHRA nije samo pružila i montirala regale, već je za tvrtku Gritsche također izvela potrebne radove planiranja. Na taj je način nastalo skladište koje je optimalno prilagođeno zahtjevima drvne veleprodaje. Rezultat svega je skladište, koje svojim konzolnim regalima pruža dobre mogućnosti za skladištenje različitih materijala i visoku razinu transparentnosti zbog dobrih mogućnosti sortiranja.

O tvrtki Gitsche

Tvrtka GITSCHE Holzhandel Ges.mbH. osnovana je 2003. godine i predstavila se tržištu Koruške i istočnog Tirola kao partner u trgovini drvom te kao snažan i pouzdan partner obrtništva. Kao članica udruženja „HOLZPARTNER“ za suradnju na području drveta i drvnih materijala kao i međunarodne grupacije „Holzland“, tvrtka svojim kupcima nudi široku stručnost, visoko obučene zaposlenike i ujedinjenu snagu u nabavi, prodaji i marketingu. Asortiman tvrtke Gitsche uključuje sve vrste materijala u pločama i plastične ploče, vrata, parket i laminat, komponente za konstruktivnu izgradnju drvetom kao i rezano drvo i furnir. U centru za obradu, koji je opremljen modernim strojevima, režu se i obrubljuju materijali u pločama prema željama kupaca. U priključenoj specijaliziranoj prodavaonici za drveni materijal, izlažu se na površini od 500 m2 mnogobrojna unutarnja vrata i više od 120 vrsta parketa i laminata.