Na glavni sadržaj

Götz und Moritz

Galerija

cantilever racking for building material
cantilever racking with vertical storage system
cantilever racking for building material
pallet racking for building material
pallet racking for building material
pallet racking galvanized
pallet racking galvanized
pallet racking for building material
pallet racking for building material
cantilever racking and pallet racking for building material
cantilever racking and pallet racking for building material
pallet racking warehouse for building material

Götz + Moriz: Visoko skladištenje unatoč zoni potresa 3

Götz + Moriz, vodeća tvrtka na tržištu građevinskog materijala i pločica u pokrajini Südbaden, značajno je proširila lokaciju Lörrach. Tvrtka je uglavnom ulagala u veće skladišne prostore i novu skladišnu halu opremljenu paletnim i konzolnim regalima tvrtke OHRA. Pritom je lokacija konstrukcije regala bila poseban izazov: Neke je regale trebalo podizati uz padinu, kod drugih uzimati u obzir silu vjetra, a za sve njih trebalo je uzeti u obzir potresnu zonu 3. Unatoč tome, zahvaljujući stabilnoj konstrukciji regala OHRA, može se realizirati visina okvira do 9100 milimetara s opterećenjem od 25 200 kilograma i opterećenjem po pretincu od 5000 kilograma.

Godine 2016. tvrtka Götz + Moriz odlučila je proširiti postojeći centar za gradnju i modernizaciju u Lörrachu, drugom po veličini od ukupno osam lokacija tvrtke. Trebalo bi stvoriti više prostora za veći broj artikala, pružiti bolju uslugu kupcima i ostvariti učinkovitije logističke procese. Do danas, roba je često bila pohranjena u razini poda, u blokovima i na platformama. Postojeći regali bili su relativno niski i nudili su samo male kapacitete. 

Budući da se Lörrach nalazi u zoni potresa 3, konstrukcija pretinaca i bazne ploče novih regala tvrtke OHRA konstruirani su tako mogu sigurno prihvatiti ova dodatna opterećenja. Budući da su kod regala tvrtke OHRA svi nosivi elementi izrađeni od vruće valjanih čeličnih profila, a ne od limenih profila, oni nude veliku nosivost. K tome, stalci se ne mogu savinuti u slučaju bočnog opterećenja, čak ni kad ih dotakne viličar. Budući da više redova regala na vanjskom prostoru ima nagib, stručnjaci tvrtke OHRA su dizajnirali i paletne regale na koje se montiraju nosači koji formiraju stepenice. Specijalne ploče za razmak između noge regala i pričvrsne ploče na podu dodatno kompenziraju razlike u visini. Također, regali u jednostrano otvorenoj skladišnoj hali zahtijevali su veći napor pri izračunu, jer je strana hale imala dimenzije otvora veće od 30 posto pa je energija vjetra morala biti uključena u izračun.

Zahvaljujući novim regalnim sustavima, tvrtka Götz + Moriz sada može svojim kupcima u Lörrachu ponuditi mnogo širi i dublji asortiman skladišta i zbog oslobođenih površina izjednačiti isporuku i preuzimanje. Natkrivene zone utovara i istovara, kao i kraće vrijeme čekanja, daljnje su prednosti za kupca. 

O tvrtki Götz + Moriz:

Wilhelm Götz osnovao ju je 1937. te je tvrtka Götz + Moriz danas prva kontaktna točka za profesionalne i privatne klijente u području izgradnje, obnove i modernizacije u regiji Südbaden. Tvrtka zapošljava oko 330 zaposlenika na osam lokacija i nudi puni asortiman građevinskih materijala svih vrsta u regiji Südbaden, kao i u susjednim regijama Švicarske i Francuske. Od 1998. godine tvrtka je dio grupe Wertheimer, koja zapošljava oko 1000 ljudi na 22 lokacije s naglaskom na Baden.