Na glavni sadržaj

Greenteam

Galerija

cantilever racking for chipboards
cantilever racking for chipboards
rails in a warehouse
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking

Više radnih ploha na najmanjem prostoru

Da bi u skladištu dobili više mjesta za širu ponudu, mađarska tvrtka Greenteam u suradnji sa sestrinskom tvrtkom Nypan modernizirala je svoje skladište konzolnim sustavom za montažu na pomična postolja iz tvrtke OHRA. Sustav, koji se sastoji od sedam redova stalaka, na deset razina omogućuje kompaktnu pohranu više od 140 različitih varijanti kuhinjskih radnih ploča. Zahvaljujući pomičnim policama, Greenteam ne samo da može pohraniti više robe na postojećoj površini, nego može i puno brže pristupiti uskladištenim artiklima zahvaljujući pomičnim stalcima kojima se daljinski upravlja s viličara.

Čak i prije modernizacije, tvrtka Greenteam postavila je mobilni regalni sustav za pohranu radnih ploča do 4100 mm dužine. Međutim, tu se radilo o vlastitim kolicima na ručni pogon. Zato je sustav bilo potrebno zamijeniti sustavom s modernom tehnologijom pokretanja i upravljanja. Tvrtka Greenteam odnosno Nypan odlučila se za rješenje iz tvrtke OHRA: Tvrtka sa sjedištem u Kerpenu, u Njemačkoj, već se iskazala svojom fleksibilnošću u prethodnim zajedničkim projektima. 

Novi skladišni prostor za kuhinjske radne ploče sastoji se od ukupno sedam redova polica. Svaki red visok je 6600 milimetara, dugačak 3300 milimetara i sastoji se od po četiri stalka, na kojima je fleksibilno ovješeno 9 konzola. To u konačnici daje ukupno deset razina pohrane - najniža razina je na nogama stalka. Vanjski redovi su izvedeni jednostrano i pričvršćeni za tlo, a preostali redovi postavljeni su na pomična postolja koja se kreću na tračnicama postavljenima u tlo. Pomična postolja, zajedno s regalima montiranim na njih, složena su jedna pored drugih. Ako je potrebna roba iz određenog regala, mobilno se vozilo odmiče i otvara se željeni odjeljak. Upravlja se daljinskim upravljačem s viličara - moguće je i ručno upravljanje. S takvim sustavom moguće je maksimalno iskorištavanje prostora, a može se postići gotovo 100 posto više skladišnog kapaciteta u usporedbi s uobičajenim „fiksnim" policama. 

Da bi se dodatno proširio kapacitet skladišta, tvrtka OHRA također je povećala postojeće regale elementima stalaka dugima 1040 milimetara i opremila ih dodatnim konzolama.

Općenito, novi skladišni kapaciteti omogućuju veću transparentnost i red u skladištu. Umetanje i vađenje radnih ploča može se značajno ubrzati putem pomičnih polica, a općenito se značajno poboljšavaju postupci rukovanja.

O tvrtki Greenteam/Nypan:

Tvrtka Greenteam utemeljena je 1991. godine pod nazivom Greenteam Timber Kft. Tvrtka Greenteam je ekskluzivni zastupnik Weinig grupe u Mađarskoj od 1993. godine, a od 1994. godine tvrtka distribuira ljepila Jowa. Danas se fokusiraju na trgovinu na veliko ljepilima Jowa i distribuciju strojeva za obradu drva tvrtke Weinig.

Tvrtka Nypan osnovana je 1998. godine i u međuvremenu se razvila u vodećeg maloprodajnog trgovca stolarijom i priborom za namještaj. Cilj tvrtke je klijentima u svakom trenutku pružiti najširi mogući izbor sirovina i komponenti. Na tim se temeljima kontinuirano razvija posao u Szombathelyu - suvremene stolne pile i CNC strojevi u internoj radionici rade u dvije smjene.