Na glavni sadržaj

Hagebau Bolay

Galerija

pallet racking warehouse
pallet rack warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, galvanized

Hagebaucentrum Bolay Novo se skladište realizira u kraćem vremenu gradnje zahvaljujući strukturi regalne hale

Hagebaucentrum Bolay, sa sjedištem u Rutesheimu u blizini Stuttgarta, s pomoću konzolnih i paletnih regala stvorio je novi prostor za proizvode za vrtlarstvo i uređenje okoliša. Realizacija novog skladišnog prostora kao djelomično zatvorene hale u konstrukciji regalne hale - ovdje stupovi regala služe ujedno kao nosiva potkonstrukcija za krov i zid - omogućila je izuzetno kratko vrijeme izgradnje. 

Postojeće skladište na lokaciji Rutesheim, koje je opremljeno policama iz tvrtke OHRA, nije pružilo dovoljan kapacitet za daljnje širenje asortimana proizvoda za vrtlarstvo i uređenje okoliša. Stoga je tvrtka Bolay odlučila stvoriti novo skladišno područje za širenje asortimana na novoj lokaciji nasuprot postojećoj trgovini. U skladištu se ne trebaju smjestiti samo palete s masom do 1500 kilograma, već i dugačka roba duljine do 4000 milimetara i dijelovi za metalne ograde. 

Za skladištenje ove različite robe tvrtka Bolay se odlučila za kombinaciju paletnih i konzolnih regala. Tvrtka već 30 godina upotrebljava regale iz tvrtke OHRA i uvjerila se u njihovu dugovječnost i stabilnost. Uporabom punih čeličnih profila za sve nosive elemente, regali tvrtke OHRA postižu visoku nosivost, a osim toga, profili mogu elastično odolijevati udarcima i trajno zadržati svoja statička svojstva. Tako osiguravaju sigurnu nosivu konstrukciju za krov i zidove, s visinom regalne hale od približno 9 metara i duljinom od 25 metara. 

OHRA-ini stručnjaci za regale tijekom faze nadmetanja pružili su vrlo konkretan prikaz planiranog skladišta, kako bi se isključile pogreške i nesporazumi u procesu planiranja. Angažiranje višegodišnjih partnerskih tvrtki u montaži pokazalo se osobito uspješnim, jer je kašnjenje u procesu projekta zahtijevalo visoku fleksibilnost pri izgradnji regalne hale. 

O Hagebaucentrum Bolay:

Elfriede i Werner Bolay osnovali su 1957. u Rutesheimu transportno poduzeće Bolay. Iz njega se u posljednjih 60 godina razvio hagebau bolay s lokacijama u Rutesheimu, Ditzingenu i Oberndorfu am Neckar. Na oko 43 000 četvornih metara, Hagebaucentrum nudi raznovrstan asortiman predmeta, od kanalizacijskih cijevi do žarulja, od U-blokova do zumbula. Tvrtka ukupno zapošljava gotovo 250 zaposlenika.